DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Havarijní pojištění

Havarijní pojištění: 3 základní otázky

1/ Čím se liší havarijní pojištění od povinného ručení?

Povinné ručení neslouží k pojištění vašeho automobilu proti poškození, ale k úhradě škod, které jsou provozem vašeho automobilu způsobeny. Pokud tedy způsobíte nehodu, musíte mít uzavřené havarijní pojištění, aby vám byla škoda uhrazena. Dále je možné k havarijnímu pojištění sjednat různá připojištění, například proti živelním pohromám, krádeži nebo úrazové pojištění řidiče a cestujících.
 
Další zajímavé informace ohledně havarijního pojištění, konkrétně havarijního pojištění online se dozvíte na stránkách havarijni-pojisteni-online.okamzite.eu.
 
Kromě povinného ručení od České pojišťovny, které vřele doporučujeme, můžete vyzkoušet též spoustu kalkulátorů a srovnávačů. Jeden z nich najdete na webu www.ruceni.cz, který nabízí přehledné nabídky téměř všech pojišťoven na našem trhu. Jednoduše tak získáte přehled, které povinné ručení je nejlevnější. Povinné ručení ceník vám pak umožní získat veškeré informace o cenách povinného ručení v jedné tabulce. To se ale v českých poměrech moc nevidí.

2/ Kolik stojí havarijní pojištění?

Cena havarijního pojištění je různá. Určuje ji především hodnota vašeho automobilu a pojistné události, proti kterým chcete mít auto pojištěné. Běžně se roční ceny havarijního pojištění pohybují v mezích tisíců u levnějších aut až desetitisíců u aut dražších.
Pokud si chcete spočítat cenu pojištění pro váš automobil, můžete použít například tuto online kalkulačku.

3/ Vyplatí se mi havarijní pojištění?

Otázka zda se vám havarijní pojištění vyplatí, určitě stojí za úvahu. Vzhledem k ceně havarijního pojištění se například nevyplatí u starších aut, jejichž hodnota již není taková. U nového auta se havarijní pojištění samozřejmě vyplatí.

A co se Vám ještě vyplatí? Samozřejmě kvalitní autožárovky. Jedině tak budou Vaše cesty bez nehody dlouhou dobu a je možné, že havarijní pojištění nebudete jen tak potřebovat. Je tedy důležité Vaše vozidlo náležitě vybavit, jmenovitě od autožárovek po pojistky, konektory, světla a třeba i měniče napětí. V dalších případech musí nastoupit havarijní pojištění.