ČESKÁ VÝROBA
ČESKÁ VÝROBA
REPLIK KERAMICKÉ DLAŽBY A OBKLADŮ
HISTORICKÁ DLAŽBA
HISTORICKÁ DLAŽBA
PRO PAMÁTKOVĚ CHRÁNĚNÉ BUDOVY
CTÍME ŘEMESLO
CTÍME ŘEMESLO
A VÝROBNÍ POSTUPY NAŠICH PŘEDKŮ

Haniš historická dlažba s.r.o.

Jsme ryze česká rodinná firma, ovládající řemeslo výroby keramické historické, ručně sypané, celoprobarvené slinuté dlažby. Takováto svými vlastnostmi jedinečná ostře pálená secesní dlažba - retro dlažba nás okouzluje v historicky cenných stavbách - památkách již od konce 19. století. 

Špičkové vlastnosti slinutého střepu se nedají technicky srovnávat s obyčejnou cementovou (betonovou) dlažbou, která musí být každoročně impregnována, voskována atd.

 

 

 

Poskytujeme profesionální přístup ke každé zakázce včetně výroby vzorku

  • Výroba replik dlažby od 1 kusu po velkoseriové zakázky.
  • 100% kvalita ojedinělé ruční zakázkové výroby.
  • Možnost vlastnit neopakovatelné originální obrazce dlažby.
  • Vytvoření návrhu a přesné kopie jakékoli historické dlažby.

 

Banner

 Návrhy sestav  

 Vzory dlažby 

Ochotně a velmi rádi Vám poradíme při výběru jednotlivých tvarů a vzorů v souvislosti s okolním prostorem. Vyrobíme Vám i takové vzory, které se na Vaše přání již nikde nebudou opakovat a zaručí Vám tak jedinečnost a originalitu. Ke každé zakázce přistupujeme profesionálně a snažíme se vyhovět každému přání zákazníka. Samozřejmostí je osobní schůzka, výroba vzorků i v jednotlivých barevných kombinacích.

 

 

Manufaktura se nachází v Černilově u Hradce Králové, odkud naši historickou dlažbu dovezeme na jakékoliv místo v republice i mimo ni. Realizace mimo ČR máme např. ve Vídni, v Berlíně, Hamburku, Drážďanech, Lipsku, Frankfurtu, Krakově, Mnichově, Bratislavě, Košicích, Budapěšti atd.

Zámek Korozluky

Kostel Halenkov

UMPRUM muzeum

Národní divadlo

Keramická dlažba podle více než 140 let starých receptur

Historizující keramická dlažba není jen výrobou replik vzorů do památkově chráněných budov z minulého století, ale také jako velmi kvalitní RETRO výrobek do stylových restaurací, barů, hotelů, koupelen. Technologie výroby z přelomu 18 a 19 století zatím nebyla překonána a nemá u většiny výrobců konkurenci. Hloubkové probarvení (ne žádný potisk) a více jak 70 hodinový výpal vám zajistí životnost dlaždic sto let, i v silně namáhaných prostorách, jako jsou chodby, vestibuly, podesty schodišť a pod. I proto můžeme s klidným svědomím dodávat obkladové fasádní prvky na státem chráněné památky (Císařské lázně liberec, Vyšehrad, Národní divadlo).


více
Retro dlažba

Technologie výroby dlažby

Technologie výroby repliky neglazovaného slinutého střepu, historizující ostře pálené keramické dlažby vychází z původních, více jak 140 let starých receptur. Používá se zejména v historicky cenných objektech a budovách, které vyžadují dobové, stylové nebo originální podlahy z keramických hmot. Tato kvalitní historizující dlažba, retro dlažba dosahuje trvale vynikajících hodnot v odolnosti proti opotřebení, otěru, tvrdosti (dle Mohse st. 8), pevnosti v lomu (450kg/ks), špinivosti a mrazuvzdornosti (do 0,2% !) i díky jedinečné tloušťce střepu 15mm!


více