Stigmata: Fikce nebo děsivá skutečnost

Film „Stigmata“ je založen na faktických prvcích – starověký dokument zvaný Evangelium svatého Tomáše; skutečné jevy známé jako stigmata; a zkušenosti Padre Pia, kněze, který trpěl stigmaty, zranění způsobená Kristu během ukřižování.

Samotný příběh je smyšlený

V dokumentu „Stigmata“ je předmětem soubor starodávných svitků obsahujících evangelium svatého Tomáše, skutečná slova Ježíše Krista.
Ve filmu objevují význam svitků tři kněží, z nichž jeden – otec Alameida (Jack Donner) – zemřel ve svém kostele v brazilském Belo Quinto.
Situací, která pomáhá objasnit důležitost jeho smrti, je krádež jeho náhrdelníku z růžových korálků, který dostane darem Frankie Paige (Patricia Arquette), kadeřnice, která je ateistkou...

Zobrazit

Hororové filmy, které jsou inspirované děsivou skutečností

Skutečný život může být někdy působivější než jakýkoli hollywoodský trhák a totéž platí pro horory – scénáristé často nacházejí inspiraci v událostech, které se skutečně staly.

Sestra

Skutečná událost: V roce 2005 zabil kněz rumunského pravoslavného kláštera v rumunském Tanacu Daniel Petre Corogeanu mladého farníka. Kněz věřil, že žena byla posedlá satanem, protože se někdy chovala podivně: smála se a hystericky křičela. Proto se spolu s dalšími jeptiškami v klášteře rozhodl, že je nutný exorcismus, ale žena to bohužel nepřežila. Oběť, Maricica Irina Cornici, trpěla schizofrenií. Kněz a jeptišky byli shledáni vinnými a uvězněni na dlouhou dobu, ale svou vinu nepřiznali.

Film: Odehrává se v  Rumunsku, 1952...

Zobrazit

5 míst hororových filmů, tak příjemně strašidelných, že budete rádi, že jsou příběhy fiktivní

Kriticky uznávaný Slunovrat od Ari Aster je dalším ohromujícím filmem natočený na místě, které se zdá až neskutečné. Kombinace nadpřirozeného příběhu s okouzlujícími vizuálními prvky na místě předvádí srovnání mezi krásou a monstrózním zlem. Přes příběh, který se odehrává ve švédské vesnici, byl film skutečně natočen na budapešťském venkově. Můžete navštívit oblast a ponořit se do její skvělé atmosféry, kde naštěstí nejsou pohanské kulty.

Mnoho dalších filmů bylo na točených na místech, která skutečně existují a vy je můžete kdykoliv navštívit.

Timberline Lodge – Osvícení

Zde se natáčely chladné vnější scény filmu Stanleyho Kubricka – Osvícení, ale tento horský domek a hotel v letovisku...

Zobrazit

Fakta ze zákulisí filmů Stephena Kinga

Stephen King je jedním z nejslavnějších spisovatelů všech dob. Za svůj život vydal více než 60 románů a více než 200 povídek a mnoho z nich bylo zpracováno do televizních pořadů, miniseriálů a filmů. 

To, Osvícení a Vykoupení z věznice Shawshank jsou jedny z nejznámějších filmů, které byly natočené podle knih známého autora, a přestože mnoho lidí zná jejich obecné zápletky a hlavní postavy, existuje několik zákulisních tajemství, která ne každý může znát. 

Tvůrci filmu „Tajemné okno“ použili záběry z jiného filmu

V roce 2004 vyšel film Tajemné okno, kde hrál Johnny Depp, a tento napínavý film byl založen na novele Stephena Kinga nazvané Tajemné okno, tajná zahrada...

Zobrazit

Dědictví, o které nikdo nestojí

V roce 2008 náhle zemře Archer Monroe (Patrick Warburton), patriarcha bohaté a mocné politické rodiny v New Yorku.

Archerův majetek je rozdělen mezi jeho rodinu: Catherine (Connie Nielsen), jeho manželka; William (Chace Crawford), jeho syn, politik ucházející se o znovuzvolení; a Lauren (Lily Collins), jeho dcera, manhattanská okresní prokurátorka. Soukromý rodinný právník Harold Thewlis (Michael Beach) dává Lauren zprávu od jejího otce, která ji vede do tajného bunkru pod rodinným majetkem, kde najde cizince (Simon Pegg) drženého v zajetí. Muž se identifikuje jako Morgan Warner a říká, že je vězněn třicet let.

Na povrch vyplave dávné tajemství

Zatímco Morgan spí, Lauren vezme vzorek jeho otisků prstů a pošle je k identifikaci...

Zobrazit

Unesená dcera nenechá žádného otce chladným, ani Hugha Jackmana 

Keller Dover (Jackman) je nezávislý dodavatel, který žije se svou ženou Grace (Maria Bello) a dvěma dětmi v předměstské čtvrti. Miluje Bruce Springsteena, lov a hromadění konzerv, plynových masek a gadgetů pro přežití ve svém suterénu. Na Den díkůvzdání chodí Dovers na večeři se sousední rodinou, Franklinem a Nancy Birch (Terrence Howard a Viola Davis), kteří mají dvě děti stejného věku. Zatímco rodiče pijí víno a povídají si v obývacím pokoji, dvě malé holčičky se ptají, jestli se mohou projít. Je to procházka, ze které se nevracejí. Nastane panika, zvláště když je zřejmé, že strašidelný obytný vůz, který byl dříve viděn zaparkovaný v sousedství, zmizel. K případu je přidělen detektiv Loki (Jake Gyllenhaal).

...Zobrazit

Krvavá nevěsta: Hororová komedie o hře na schovávanou při svatební noci

Hororový kolektiv Radia Silence vykouzlí svatební noční můru, nevěsta zjistí, že ji její nová rodina chce zabít.

Grace je osiřelá mladá dívky, která neměl v životě příliš štěstí, proto je šťastná, když konečně najde toho pravého, který ji požádá o ruku. Alex Le Domase je snem mnoha dívek, přitažlivý, zajištěný, pocházející z bohaté rodiny. Rodina Alexe získala svůj majetek vymýšlením a prodejem deskových her. Grace se nemůže dočkat, až se stane součástí rodiny, kterou sama nikdy neměla.

Hra na schovávanou může začít

Někteří členové rodiny nejsou z Grace nadšení, ovšem ta je natolik zaslepená svým štěstím a láskou k Alexovi, že nic z toho nevnímá...

Zobrazit

Ne každý amulet přináší štěstí

Amulet je hororovou prvotinou režiséra Romola Garaie. Strašidelný film pojednává o vysloužilém vokákovi Tomazovi, který nalezne útočiště u mladé ženy. Mladá žena se stará o svou starou matku. Oba mladí lidé v sobě po čase naleznou zalíbení, ovšem nelze si nevšimout, že v domě se dějí podivné věci.

„Neškodný“ amulet

Tomaz, kterého hraje Alec Secăreanu z Boží vlastní země, je putovní dělník žijící ve squaterském doupěti na okraji Londýna. Je také bývalým vojákem a trápí ho noční můry z doby, kdy byl osamělým strážcem kontrolního stanoviště uprostřed obrovského mlhavého lesa. V noci si svazuje ruce lepicí páskou, jako by se bál, co by mohl dělat ve spánku...

Zobrazit

Kořist ocení milovníci akčních hororů

Rádi byste se podívali na horor, u kterého si ani na chvíli neodpočinete? Quentin Tarantino označil film Kořist za jeho nejoblíbenější film v roce 2019, což je jeden z důvodů, proč byste tento snímek neměli vynechat ani vy. O čem to celé je?Zobrazit

Maják: Hororové drama, které vás dostane svou jedinečností

Tento opravdu jedinečný a provedením velmi specifický snímek má na svědomí Robert Eggers, který na sebe upozornil již debutovým filmem Čarodějnice. Tentokrát si pro vás připravil další dávku artového provedení a unikátní diváckou podívanou. To vše v hlavní roli s Robertem Pattinsonem a Willem Dafoe. Zobrazit