Tiskárny, cartridge a barvy do tiskárny

Základní informace

CARTRIDGE [kártridž] - se nachází v tiskárně a obsahuje barvu = jedná se o vyměnitelný zásobník barvy.

Barvy Do Tiskárny

Tiskárny

Tiskárny vždy měli a budou mít důležitou roli ve světě informačních technologií. Umožňují data vytisknout mimo počítač a umožnit jim tak jejich fyzickou zálohu nebo dále s nimi pracovat.

I když je jejich úloha jednoduchá, existuje spousta různých druhů a typů tiskáren, od laserových, inkoustových až přes multifunkční.

Laserové tiskárny

Poslední dobou velice populární typ tiskárny. Vynikají velikou rychlostí a velikou kvalitou tisku. Právem jsou tedy rozšířeny v mnoha domácnostech a i firmách.

Vyplatí se inkoust?

Pokud budeme tiskárny řadit podle nákladů na tisk, tak na prvním místě jsou drahé inkoustové tiskárny. Hned za nimi se nacházejí barevné laserové tikárny. Na posledním místě, tedy jako nejdražší, je levná inkoustová tiskárna. Při výběru je ale potřeba si spočítat, pokud se nám ušetřené peníze na tisku vrátí i v ceně tiskárny.

Kvalita tisku

Možná ještě důležitějším faktorem je kvalita výsledného tisku. Na první pohled je tisk laserovou a inkoustovou tiskárnou stejně kvalitní. Při bližším pohledu jsou však patrny jisté rozdíly. Inkoust je přeci jen tekutina. Proto se na některých místech může rozpíjet a případně "krabatit" papír.

Hlídejte stav a zásoby barvy

Barvy do tiskárny jsou potřeba pravidelně měnit a kontrolovat jejich stav. Je to jedinou věcí, kterou je potřeba na tiskárně hlídat a starat se, abz byla vždy v pořádku. U starších barev do tiskárny hrozí zaschnutí a další komplikace spojené s ucpáním trysek nebo tiskových hlav.

Jak ušetřit na tiskárně

Jedna věc jsou náklady na tisk a druhá samotná cena tiskárny, která také hraje důležitou roli při rozhodování, jakou tiskárnu koupit. Pokud potřebujete snížit náklady za tisk, můžete si koupit repasovanou tiskárnu. Jde o zánovní tiskárnu, která prošla odborným servisem a pochází obvykle z kanceláří velkých firem a státních úřadů, které ji po 2 letech vyřadí, ačkoliv může sloužit ještě mnoho let. Repasované tiskárny pochází často od renomovaných výrobců, jako například HP, které patří mezi nejkvalitnější na trhu. Za nízkou cenu můžete tak zakoupit spolehlivou tiskárnu.

Rychlá navigace

Barvy do tiskárny - hlavní strana

Laserové Tiskárny

Inkoustové Tiskárny

Jehličkové Tiskárny

Tiskárny Epson

Tiskárny Canon

Tiskárny HP Hewlett Packard

Bazar a prodej tiskárny

notebook

Jak vybrat správný notebook

Jak nejvýhodněji nakupovat náplně do tiskáren?

Náplně do 3D tiskárny

Porouchala se vám tiskárna? Vyplatí se vám ji opravit!

Náplně do tiskáren
Tonery do tiskáren všech značek. Všechny náplně do tiskáren skladem. Doručení do 24 hodin. Garance nákupu.