pátek, října 26, 2007

Můj brácha Kuba a jeho nejlepší kámoš Luky

Kuba a Lukáš byli letos v létě poprvé na English campu a oba se tam rozhodli, že chtějí věřit v Ježíše Krista, že chtějí být křesťany. A já to na jejich životě vidím a mám z toho ohromnou radost.

Naše úžasná skupinka

Scházíme se každou neděli v pět a zrovna teď probíráme modlitbu v evangeliích. Na fotce je i Jana Cimpů, která byla na naší skupince na návštěvě.

pondělí, září 10, 2007

Rádio 7 a Rádio Proglas, srpen 2007

V sobotu 18. srpna jsme odjížděli na týdenní výpravu na Ukrajinu, ale ještě před tím bylo třeba stihnout ráno od 8:00 do 9:00 vysílání v brněnském studiu Trans World Radia. Pozval mě tam Petr Raus, abychom v pořadu "Na sobotní frekvenci Proglasu" mluvili o Službě ženám, kterou děláme v KAMu a o ženám vůbec.

Anglický kemp, červenec 2007

Pán Bůh pro mě přichystal na kempu překvapení. Původně jsem tam vůbec neměla jet, ale týden před kempem se ukázalo, že bych to mohla časově stíhat a také že je málo lidí, kteří by se postarali o program pro malé děti. Takže jsem jela a dostala jsem na starosti skupinku dětí od tří do pěti let. Kromě všech možných aktivit, které jsme spoku dělaly, jsem je také učila angličtinu. Ale největším překvapením pro mě bylo, že děti si každý den chtěly vyprávět o Pánu Ježíši Kristu. Polovina z nich nejsou z věřících rodin a právě ony chtěly slyšet další a další příběhy o Ježíši. Mluvili jsme o hříchu, o tom, že Pán Ježíš za nás zemřel, o tom, že vstal z mrtvých a otevřel nám cestu k Otci. Každý den nejméně hodinu. Jako by Bůh na týden otevřel nebe a já se mohla dotknout Jeho díla mezi těmi nejmenšími...

středa, ledna 17, 2007

Elim konference pro ženy a dívky 7. ledna 2007

Naše Elim konference proběhla v neděli 7.ledna odpoledne, od dvou do šesti hodin. Sešlo se nás něco přes 50. Na programu byly chvály, svědectví Jany Hanušové, praktické vyučování na téma samoty a ztišení před Bohem, neuvěřitelně výstižné a vtipné divadlo Petry Peškové a Lenky Ebelové, společné učení se a tančení židovského tance, dobré jídlo a pití, rozhovory - prostě společný čas, ve kterém bylo vše dovoleno.

Ve víru židovských tanců
Do našeho sboru patří i Suzie Mattocks, která je američanka a se svým manželem a třemi dětmi už několik let bydlí v České republice. Suzie se hodně zajímá o Izrael a židovskou kulturu. Už minulý rok na naší Elim konferenci a i letos nás učila některé z židovských tanců. Je to moc pěkná příležitost jak být spolu zase trošku jinak :)


U některých velmi malých žen to ještě na tanec nebylo



Téma samoty a ztišení před Bohem

KAM konference pro ženy 5.- 6. ledna 2007

Na konferenci se nás sešlo celkem 146, takže jsme byly opravdu VELKÁ parta. Přesto všechno fungovalo jako na drátkách. Zažily jsme spolu chvály, dvě vyučování o kráse, seminář o barevné typologii, výborný malinový dort, deset různých seminářů na výběr, vyrábění náramků a náhrdelníků, společné jídlo a posílení starých přátelství i navázání nových. Bylo to opravdu KRÁSNÉ!

Naše krásná hlavní řečnice Judy Sather z Chicaga mluvila ve dvou přednáškách o tom, co je krása před Bohem
Ke chvále Bohu nás vedla krásná Tamara se svou hudební skupinou. Holky jsou fakt profesionálky a svou hudbou opravdu dělaly Pánu čest!

středa, prosince 27, 2006

Hle, beránek Boží, který snímá hřích světa. Jan 1,29


Moji milí přátelé,

raduji se spolu s vámi,
že se nám narodil Spasitel.

S láskou, Radka

pondělí, prosince 18, 2006

Elim konference pro ženy a dívky 7. ledna 2007

Evangelikální sbor Elim, Služba ženám

„On je tvůj Pán!“
Elim konference pro ženy a dívky


“…po tvé kráse touží král – před ním se skloň, on je tvůj pán.“
Žalm 45:12
Bůh, tvůrce krásy, nám říká, že jsme krásné. Je to dané. Stvořil nás,
má v nás zalíbení, vidí naši krásu, touží po nás. Tato pravda by měla proměnit nás, naše životy, ovlivnit to, jak se díváme na Něj, na nás samotné, na lidi kolem nás
a jak vnímáme život. Měla by nás přivádět před Boha. Opravdu?
Co je tedy krása a jak se projevuje v našich životech?

Neděle 7. ledna 2007 od 14:00 do 18:00
v Centru Elim, U Výstaviště 463, Písek


Slovem nám poslouží Judy Sather z partnerského sboru Christ Com. Church.
Na programu bude dále sdílení o Božích skutcích v našem životě, již tradičně židovské tance, divadlo, chvály a také něco dobrého do bříška.

Přihlašovat se je možné až do 1. ledna 2007. Bližší info u Radky Šefránkové.
Konferenční poplatek ve výši 45 Kč se bude hradit na místě.

Zvány jsou všechny ženy a dívky

KAM konference pro ženy 5.- 6. ledna 2007

Pozvánku si můžete stáhnout zde.

pátek, listopadu 24, 2006

Kurz SETKÁNÍ pro ženy, které chtějí sloužit ženám


Agnes a já jsme týdny připravovaly a nakonec i vedly a vyučovaly celý Kurz. Je složen ze čtyř setkání pátek-sobota, první bylo v listopadu, končit budeme v květnu. Kurzu se v letošním roce účastní 24 žen z téměř všech evangelikálních denominací v ČR. Společně studujeme žívot a službu Pána Ježíše Krista, zlepšujeme praktické dovednosti, učíme se jedna od druhé a zabýváme se i oblastmi, které jsou důležité pro srdce vedoucího.

Vždycky, když vidím ženy, které chtějí sloužit dalším ženám, tak mám speciální radost. Modlím se za tuto skupinu žen a toužím po tom, aby Pán Bůh sloužil jim i dalším skrze ně.

neděle, září 03, 2006

O pýše - pro nás všechny

„Nic neničí nedostatek skromnosti a pýchu více než poslušnost. Pýcha chce jednat především podle vlastního úsudku a vlastní vůle, neustoupí nikomu… Poslušnost říká pravý opak, to je, jedná vždy podle úsudku, který není její, a podle vůle druhého, podřizuje se všem. Proto je intimně spojena s pokorou, hlavním odpůrcem pýchy.“

Špidlík T., Ignác - starec, Refugium Velehrad-Roma, str.89

Svatba byla 19.srpna 2006


Můj bratr Jára se oženil se Zuzkou. Byla to velká sláva a já jim věřím, že jim to vydrží. Tedy nejen jim to věřím, ale také se za ně modlím.