Informace pro turisty

Kajmanské ostrovy jsou právem označovány za ráj Karibiku. Grand Cayman, Cayman Brac a Little Cayman - tyto tři malé ostrůvky ležící jižně od Kuby přilákají každým rokem desetitisíce turistů. Tropické počasí po celý rok, písečné pláže na pobřeží poklidného moře, korálové útesy a bohatý podmořský svět, příjemní a pohostinní lidé, rozmanitá příroda a široká nabídka turistických aktivit – díky tomu všemu jsou Kajmanské ostrovy jednou z nejvyhledávanějších a nejnavštěvovanějších lokalit Střední Ameriky.

Pro české turisty zůstávají Kajmanské ostrovy neznámou zemí. Nicméně na ty, kteří se na ostrovy vydají, čeká příjemné překvapení v podobě exotické, avšak rozvinuté a pro turisty přívětivé země s mnohými krásami a idylickým prostředím. Je jedno, jestli dáváte přednost slunění se na tropickém slunci nebo odpočinku v příjemných stínech palem. Koupání se v průzračném moři nebo projížďce lodí po vodách Karibiku. Poznávání podmořského světa nebo prohlídce ptačích rezervací. Na Kajmanských ostrovech si totiž na své přijde každý.

Kajmanské ostrovy
Kajmanské ostrovy

Jedním z největších lákadel Kajmanských ostrovů je bezesporu neuvěřitelné množství překrásných potápěčských destinací – v okolí ostrovů jich je více než 200. Tyto místa jsou potápěči vyhledávána především díky průzračné vodě a nedotčenému podmořskému světu s pestrobarevnými korály a velkým množstvím vodních živočichů – od karibských ryb přes chobotnice a langusty až po obrovské rejnoky. Kajmanské ostrovy se mohou pochlubit skutečnou legendou mezi karibskými potápěčskými destinacemi - Bloody Bay Marine Park u severního pobřeží ostrova Little Cayman.

Avšak i milovníkům suchozemské přírody mají Kajmanské ostrovy co nabídnout. Když zde poprvé přistál Kryštof Kolumbus, dal ostrovům název „Želví ostrovy“. Současné jméno dostaly ostrovy koncem 16.století od Francise Draka. A želvám i kajmanům se na ostrovech daří dodnes. Kromě nich lze ve volné přírodě spatřit i velké množství druhů ptactva a drobných plazů.