Kašmírový šál nebo šátek jako luxusní módní doplněk

Kašmírový šál

Kašmír je právem považován za jednu z nejluxusnějších a nejvzácnějších textilií. Získává se vyčesáváním srsti koz himalájských, které žijí ve velmi náročných podmínkách a jejichž vlna chrání i před mrazy dosahujícími až – 40 stupňů Celsia. Ročně se této vzácné látky získá jen omezené množství.

Kašmír je oblíbený mezi náročnými zákazníky, jenž od oblečení očekávají něco víc než jen jeho praktickou funkci.

Dbáte o to, co máte na sobě? Záleží vám na tom, jak vás vnímají druzí? Kašmír je samozřejmou součástí šatníků všech, kteří si potrpí na luxusní módu. Vyrábí se z něj více druhů oděvu a doplňků. Mezi ty nejoblíbenější patří kašmírové svetry, pašmíny a kašmírové šály a šátky.

Jaký je rozdíl mezi kašmírovým šálem a šátkem?

Nejjednodušší rozdělení je takové, že šál se nosí během chladnějších a zimních měsíců, zatímco šátek můžete mít na sobě i v teplejším období – jedná se především o žádaný módní doplněk, se kterým budete skvěle vypadat a okamžitě se odlišíte od ostatních.

Kašmírová vlna hřeje několikanásobně více jak běžná ovčí, proto šály a šátky nejen skvěle vypadají a jsou příjemné na dotyk, ale zároveň dokonale chrání před nepřízní počasí.

Šály a šátky se vyrábí v mnoha provedeních. Vybírat můžete z nejrůznějších barevných a střihových verzí. Obohaťte svůj šatník o takový kousek, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Jak nosit kašmírové doplňky:

Co je pašmína?

Pašmína

Pokud se zajímáte o kašmír a módu pro náročné zákazníky, možná jste narazili na pojem pašmína. A možná jste trochu zmatení. Jedná se o kašmírový šál? Nebo šátek? Nebo něco jiného? Odpovíme vám.

Pašmína je speciálním druhem kašmírových šálů. Jedná se o ručně tkaný šál, který je vyroben buď pouze z kašmíru, nebo z kombinace kašmíru a hedvábí. Pašmína se vyrábí pouze z podsady kašmírských koz, tedy z té nejjemnější a nejžádanější vlny, které se ale získá ještě méně než „obyčejného“ kašmíru.

Dá se tedy říct, že pašmína je vrcholem kašmírové módy.

Jak pečovat o kašmírový šál, šátek nebo pašmínu?

Výjimečné oblečení vyžaduje výjimečnou péči. Kašmírové šály a šátky se rozhodně nesmějí prát a ždímat v pračce (kašmír má jinak tendenci žmolkovatět). Perou se ručně a to maximálně na 30°. Po vyprání se rovnoměrně rozloží na vhodný povrch a nechají vyschnout.

Tato péče se vám však vyplatí. Látka si uchová své přirozené vlastnosti. Nezmění barvu, ani tvar, ani jemnost. Šál či šátek bude i po letech vypadat jako nový.

Kašmír si své vlastnosti udržuje hlavně provětráváním. Šál nebo šátek proto nedoporučujeme nosit pořád. Ideální je nechat látce po dni nošení den na „odpočinek“.

O kašmíru

Kašmírový šál

Kašmír je zřejmě nejvzácnější textilie. Tomu odpovídají nejen jeho vlastnosti, mezi něž patří skvělý vzhled, jemnost, trvanlivost a stálost, ale i tepelné funkce. Oblíbenost látky v kombinaci s její vzácností samozřejmě ovlivňuje její cenu, která je o několik řádů výše oproti „klasickému“ oblečení.

Oblečení z kašmíru nosí celebrity, majetní zákazníci a další, kteří se chtějí odlišit.

Při výběru kašmírového oblečení a doplňků se zajímejte o počet vrstev (tzv. ply) kašmírové příze. Právě tento parametr rozhoduje o tom, v jakých podmínkách se budete v oděvu z kašmíru cítit nejlépe.

Dejte si pozor na nekvalitní napodobeniny a padělky

Oblíbenost a žádanost luxusní látky má pochopitelně za následek i méně vhodné praktiky obchodníků. Na trhu tak můžete narazit na nekvalitní napodobeniny a padělky. A to bohužel i u obchodů, u jakých byste to nikdy nečekali.

Jak mít jistotu, že kupujete pravý kašmír? Zajímejte se o daného obchodníka. Má na svých stránkách informace o tom, jak zboží získává? Poskytuje garanci? Má široký sortiment? To jsou základní otázky, které vám pomohou.

Katalog oblečení z kašmíru zdarma

Katalog oblečení a doplňků z kašmíru zdarma

Chcete si v pohodlí prohlédnout sortiment předního tuzemského obchodu zaměřeného na módu z kašmíru? Objednejte si zdarma katalog zboží. Využijte níže uvedeného formuláře.

Chcete poradit?

Máte dotaz pro výběr vhodného zboží z kašmíru? Chcete koupit šál nebo šátek jako dárek někomu blízkému? Napište nám zprávu. Poradíme vám.

Vaše jméno (vyžadováno)

Váš email (vyžadováno)

Předmět

Vaše zpráva

 Souhlasím s odběrem newsletterů a novinek od Felipe.cz

Kde koupit kašmírový šál nebo šátek

Chcete mít jistotu kvalitní koupě a prvotřídních, originálních produktů? Nakupujte v předním českém e-shopu zaměřeném na kašmírovou módu Felipe.cz.


Oblečení ze 100% kašmíru | Felipe.cz

5 důvodů, proč zákazníci volí náš obchod

  1. 1. luxusní výrobky z kvalitního kašmíru
  2. 2. široká nabídka produktů
  3. 3. i nadměrné velikosti (až XXXL)
  4. 4. rychlý a jednoduchý nákup
  5. 5. bezproblémová výměna zboží

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *