Keňa - úchvatná perla Afriky

 

Máte rádi exotickou přírodu a chcete na vlastní oči spatřit krásná zvířata? Pak Keňa je ta správná destinace právě pro vás. Keňa nabízí jedinečnou příležitost skutečně poznat pravou divočinu a dobrodružství. Keňa každého návštěvníka ohromí nejenom nejrůznějšími druhy zvířat, ale také nádhernou přírodou.

Keňa je nejčastěji spojována se slovem safari, protože snad každý si při vyslovení tohoto jména vybaví divokou přírodu, slony, žirafy, stáda antilop a spoustu dalšího.

 

Tato úchvatná africká země je také známá díky svým národním parků a přírodním rezervacím mezi které patří například Masai mara, Amboseli nebo Tsavo. V těchto parcích návštěvník může obdivovat zebry, žirafy, antilopy, slony, leopardy a další.

Nejúchvatnější podívanou je putování pakoňů ze Serngeti v Tanzanii do národního parku Masai Mara. Tato událost patří mezi nejkrásnější přírodní úkazy.

  

 

Některé národní parky nabízí také možnost pro pěší turistiku, kde je možné podnikat různé túry a poznat přírodu skutečně velmi z blízka. Turisté, kteří se rozhodnou pro pěší turistiku pak mají možnost seznámit se s opicemi, ptáky a další faunou.

Kromě tradičních lákadel jako je safari, může Keňa představit svůj jedinečnou přírodní krásu. Spoustu turistů v poslední době velmi láká také nejvyšší hora Mount Kenya, která je druhou nejvyšší horou Afriky. Jedná se o vyhaslou sopku, která se dosahuje výšky až 5 200 m. Mezi další lákadla patří například Viktoriino jezero a jezero Turkana nebo Nakuru.

 

Neoddělitelnou součástí Keni jsou také masajské kmeny a jejich tradiční kultura. Setkání se masajských kmenů vždy patří k nezapomenutelným zážitkům. Masajové poznáte podle krásných barevných korálků, kterými se zdobí. Tento kmen je také proslaven svým tradičním nápojem z kravského mléka, krve a moče.

Další možnosti jak se blíže seznámit s Keňou nabízí dvě největší města a to Nairobi a Mombasa. Většina turistů přijíždí nejdříve do Nairobi a zahajuje zde svoji dovolenou. Toto město patří mezi největší a nejmodernější města v celé východní Africe. Druhé město Mombasa je využíváné zejména jako přístav.

Keňa je země, která uchvátí každého návštěvníka. Pokud chcete skutečně poznat skutečnou Afriku, vidět na vlastní oči krásnou a úchvatnou přírodu, pak Keňa je tím správným místem pro vaši dovolenou. Prohlédněte si na foto a videogalerii o Keni a poznejte tuto nádhernou zemi ještě lépe.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.