Krimidoma.cz - Krimi zprávy

Hlavní nabídka
Hlavní zprávy
Fotogalerie nehod
Krimi zprávy TV Prima

Krimi zprávy z regionu

Bruntál - 09.09.2014 15:12 hod.

Prodávali cigarety a tabák bez kolku

Náročná práce kriminalistů přinesla své ovoce. Policisté z hospodářské kriminálky realizovali v tomto období skupinu osob, která se zabývala trestnou činností v souvislosti s prodejem neokolkovaných cigaret a tabáku. Svým nezákonným podnikáním si skupina osob mohla přijít na částku 300 tisíc korun.

Brno - 09.09.2014 15:08 hod.
Hradec Králové - 08.09.2014 10:11 hod.
Most - 08.09.2014 10:08 hod.
Rokycany - 08.09.2014 09:32 hod.



Komerční sdělení: 



Čelní střet nepřežili dva lidé

Stalo se v regionech...

Severní Morava
Prodávali cigarety a tabák bez kolku
Bruntál - 09.09.2014 15:12 hod.
Náročná práce kriminalistů přinesla své ovoce. Policisté z hospodářské kriminálky realizovali v tomto období skupinu osob, která se zabývala trestnou činností v souvislosti s prodejem neokolkovaných cigaret a tabáku. Svým nezákonným podnikáním si skupina osob mohla přijít na částku 300 tisíc korun.
Kriminalisté v průběhu června provedli u podezřelých dvě domovní prohlídky a zajistili zde necelých 84 kilogramů řezaného tabáku, 9524 kusů cigaret a věci k prodeji (váha, sáčky). Jen za tyto zajištěné věci by uniklá spotřební daň byla ve výši přes 173 tisíc korun. V těchto dnech obvinil policejní komisař čtveřici osob ve věku od 36 do 56 let (dvě ženy) ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a 52letého muže z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Je jim kladeno za vinu, že měli ve Dvorcích nejméně od podzimu 2013 do začátku června 2014 ve snaze získat majetkový prospěch a ve větším rozsahu zkrátit daň, uskladňovat ve svých bydlištích (skříních, posteli a jinde) a prodávat zájemcům tabák a cigarety, které nebyly opatřeny tabákovou nálepkou České republiky. Nelegální zboží měl jeden z obviněných kupovat na různých místech Moravskoslezského kraje a dovážel vozidlem do Dvorců. Krabičku cigaret prodávali za částku od 42 do 50 korun a 100 gramů tabáku za částku od 80 do 100 korun. Všichni obvinění byli v době páchání trestné činnosti bez práce. Takto získané finanční prostředky použili pro svou potřebu. Nyní jim hrozí trest odnětí svobody až do výše osmi let.

Jižní Morava
Cizinečtí policisté odhalili běžence ze Somálska a Gambie
Brno - 09.09.2014 15:08 hod.
Pestrou směsici ilegálních cizinců odhalili od začátku září jihomoravští cizinečtí policisté. Při pravidelných kontrolách zaměřených na běžence v jednom z mezinárodních rychlíků objevili nezletilého cestujícího bez dokladů, u kterého později na služebně zjistili, že pochází z Afghánistánu a na území České republiky se pohybuje bez jakéhokoliv víza či povolení k pobytu.
Za účasti tlumočníka a vzhledem k jeho věku také zástupce orgánu sociálně-právní ochrany dětí policisté mladíkovi vydali rozhodnutí o povinnosti opustit území ČR a na základě readmisní dohody jej předali kolegům do Rakouska, odkud přicestoval. Zpět do Rakouska směřoval i další cizinec zajištěný ve vlaku, tentokrát původem ze Somálska. V Rakousku neúspěšně žádal o azyl poté, co se o to pokusil i v Itálii. V mezinárodním rychlíku do Německa objevili cizinečtí policisté dalšího cestujícího bez dokladu či povolení k pobytu na území ČR. V tomto případě se jednalo o státního příslušníka nejmenší země na africkém kontinentu, Gambie. I jemu vydali policisté po provedených úkonech rozhodnutí o povinnosti opustit území republiky. Na území ČR si naopak nějakou dobu pobude čtveřice Syřanů, kteří přes naše území cestovali z Maďarska, kde požádali o azyl. Než proběhne tzv. Dublinské řízení, byli umístěni do zařízení pro zajištění cizinců.

Severní Čechy
Policie pátrá po neznámém muži
Most - 08.09.2014 10:08 hod.
Ve čtvrtek 4. září 2014 kolem 16.30 hodiny odpoledne v obci na Mostecku oslovil neznámý muž nezletilou dívku. Tu pak za použití násilí měl naložit do vozidla tmavé barvy nezjištěného typu a odjet z okresu Mostu.
Dívka byla následně kolem 17.45 hodiny nalezena poblíž jedné obce na Chomutovsku náhodným motoristou, který informoval policii. S ohledem na to, že dívka je nezletilá, nemůže policie k případu zveřejnit bližší informace. Ke zranění dívky nedošlo.

Provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že neznámý muž byl ve věku 35-40 let, měl štíhlou postavu, vysokou asi 180 cm, krátce střižené vlnité hnědé vlasy česané dopředu, byl lehce opálený a měl strniště plnovousu. Muž nehovořil. Policie na případu v současně době intenzivně pracuje, provádí šetření, zajišťuje stopy a vyslýchá osoby. Kriminalisté nyní pracují na vytvoření portrétu muže podle popisu.

Vzhledem k charakteru tohoto případu policie apeluje na rodiče, aby své děti poučili o tom, že mají být maximálně opatrné a obezřetné v komunikaci s cizími osobami, aby s neznámými lidmi nikam nechodily, nedávaly se s nimi do řeči, nesedaly do jejich aut, vyhnuly se kontaktu s agresivním člověkem a aby si udržovaly vždy bezpečnou vzdálenost.

Jižní Čechy
Obce zůstaly bez elektřiny: S traktorem porazil sloup vysokého napětí.
Dačice - 08.09.2014 09:30 hod.
Tuto sobotu čtyřicetiletý cizinec, v době kolem 21:20 hodin, řídil traktor John Deere (MPZ: A) s připojeným pneumatickým secím strojem na poli v lokalitě "U Moncova pole" poblíž obce Slavonice. Řidič traktoru nedbal zvýšené opatrnosti a ramenem secího stroje zavadil o betonový sloup vysokého napětí, který u země přerazil.
V důsledku toho následně došlo v době od 22:30 hodin dne 6. září z důvodu opravy poškozené části úseku k vyřazení dodávky elektrické energie v obcích Písečné, m. č. Václavov, Slavětín a Chvaletín do 4:00 hodin dne 7.září, kdy byla obnovena dodávka elektrické energie všem odběrným místům. Traktorista- cizinec, tak svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 40 000 korun. Podezřelý muž se svým jednáním dopustil přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a bude dačickými policisty trestně stíhán.

Východní Čechy
Cizinecká policie provětrala Královéhradecko
Hradec Králové - 08.09.2014 10:11 hod.
Dne4.9.2014 od 6. do 24. hodiny proběhlo na Královéhradecku bezpečnostní opatření cizinecké policie. Opatření bylo zaměřeno na dodržování pobytového režimu cizinců ve vytipovaných ubytovacích zařízeních a provozovnách a na kontrolu pravosti dokladů totožnosti.
Policisté zkontrolovali 183 osob v 8 ubytovnách a 3 staveništích. Během akce policisté zadrželi jednoho cizince, který byl v evidenci nežádoucích osob a má v České republice zákaz pobytu na dobu neurčitou. Dalšího muže museli předvést na služebnu kvůli zjištění totožnosti, protože jim nebyl schopný předložit žádný doklad. Našli jednoho muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání a zadrželi jeden občanský průkaz z důvodu jeho poškození. Za porušení zákona policisté udělili 8 blokových pokut v celkové výši 5.100 Kč. Nejčastějším přestupkem bylo, že cizinci neměli sjednáno zdravotní pojištění na území ČR.

Západní Čechy
Vloupání do chaty
Rokycany - 08.09.2014 09:32 hod.
Z chaty odcizil pachatel rádio a jízdní kolo. Škodu způsobil ve výši 14 tisíc korun.
Vloupání do chaty v Rokycanech prověřují policisté z obvodního oddělení Rokycany. Během prvního zářijového týdne vnikl pachatel do chaty v okresním městě. Poté co si násilím zpřístupnil vnitřní prostory, odcizil rádio a dámské jízdní kolo. Celková škoda dosáhla částky 14 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a porušování domovní svobody a případ nadále šetří.

Střední Čechy
Úhyn vepřů
Příbram - 08.09.2014 09:27 hod.
Příbramští policisté v pátek letošního 5. září krátce po osmé hodině ranní přijali oznámení o rozsáhlém úhynu zvířat ve vepříně v Zalužanech.
Na místo úhynu se společně s kriminalisty dostavili i inspektoři středočeské veterinární správy. Z výsledků prvotního šetření na místě, jakož i provedeného ohledání místa bylo zjištěno, že v nově zrekonstruovaném a zmodernizovaném vepříně uhynulo 1339 prasat. Škoda vzniklá úhynem byla předběžně vyčíslena na částku 4.800.000,- Kč. Jednou z prověřovaných verzí, co bylo příčinou úmrtí vepřů, je i možná technologická chyba na zařízení, zajišťující větraní prostoru vepřína. Rozhodujícím faktorem pro určení příčiny úhynu bude výsledek samotné pitvy uhynulých zvířat a závěry šetření pracovníků státní veterinární správy. Policejním komisařem byly zahájeny úkony trestního řízení a v současné době byl tento případ kvalifikován jako přečin porušení povinností při správě cizího majetku z nedbalosti. Případnému viníkovi tak hrozí půlroční trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti.

Praha
Neúspěšná loupež v bance na Praze 7
Praha - 08.09.2014 09:24 hod.
Kriminalisté nevylučují, že měl pachatel v batohu dlouhou střelnou zbraň. Kriminalisté prvního policejního obvodu pátrají od včerejšího podvečera po ozbrojeném pachateli, který se pokusil o loupežné přepadení bankovního domu v ulici Ovenecká na Praze 7.
Muž přišel do banky v pátek 5. 9. 2014 krátce před tři čtvrtě na pět. Bankovní úřednice se nejprve zeptal, jestli si zde může vyměnit „slovenské peniaze“. Úřednice mu odvětila, že v bance nemají směnárnu. Muž pak vzápětí vyndal papír o velikosti A4, na kterém bylo napsáno černou fixou a tiskacím písmem „Sem ozbrojen, daj mi peníze, mám v tašce bombu“. Zaměstnankyně banky muži sdělila, že přišel na pobočku, která nedisponuje hotovostí. Pachatel se následně otočil, zmuchlal papír a z banky odešel směrem k ulici Milady Horákové. Žena poté okamžitě přivolala Policii ČR.

Podle sdělení kriminalistů, se jedná o muže ve věku kolem 40 let, vysokého asi 185 – 190 cm, střední postavy. Má světlou, ale opálenou pleť a tmavé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do tmavě modré košile s dlouhým rukávem, modrých riflových kalhot, na hlavě měl bílou čepici s kšiltem a na očích černé plastové brýle. Na zádech nesl černou tašku s červeným nápisem Certina.

Kriminalisté také důkladným prostudováním kamerových záznamů zjistili, že pachatel měl v batohu s největší pravděpodobností dlouhou střelnou zbraň, kterou se mu však nepodařilo při přepadení vyndat z batohu. Detektivové nemohou s určitostí říci, jestli se jednalo o skutečnou zbraň nebo napodobeninu, každopádně žádají širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po muži, zachyceném na videozáznamu. Důrazně však varují, aby se ho nikdo nepokoušel zadržet sám, a to právě z důvodu, že by mohl být ozbrojený.

Informace vedoucí k vypátrání totožnosti nebo pohybu pachatele přijmou kdykoliv operátoři bezplatné tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR.


Nejčtěnější za týden
Nejčtěnější za měsíc


Krádeže, loupeže, nehody, přestupky, vraždy, znásilnění.... Aktuální krimi zpravodajství ze všech měst ČR.

Celá ČR  Praha  Jižní Čechy  Jižní Morava  Severní Čechy  Severní Morava  Střední Čechy  Východní Čechy  Západní Čechy  Všechna města  Policie pátrá  Foto nehod
© Krimidoma.cz  /  Publikování nebo další šíření obsahu serveru Krimidoma.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno!  /  Kontakt: reklama@nekultura.cz
Krajská města:   Brno  České Budějovice  Hradec Králové  Jihlava  Karlovy Vary  Liberec  Olomouc  Ostrava  Pardubice  Plzeň  Praha  Ústí nad Labem  Zlín  
TOPlist