Apartmán, Deštné v Orlických horách - ubytování, lyžování, turistika

Přejít na obsah

Deštné v Orlických horách, příležitost k příjemnému pobytu. Přijeďte do Orlických hor. Jsou půvabné v létě a plné lyžařského vyžití v zimě. Krok na svah – to není nadsázka. To je ubytování v bezprostřední blízkosti hlavního lyžařského areálu v Deštném. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Kromě zimního lyžování můžete v ostatních obdobích využít např. tyto možnosti pro aktivní dovolenou:

Lanový park

O
tevírací doba:
červen, červenec, srpen, září: po – ne: 10 – 17 h
duben, květen, říjen: pá – ne: 10 – 17h; po – čt: na objednání

Lanový park v Deštném nabízí široké sportovní vyžití pro děti i dospělé na čerstvém vzduchu a v krásné přírodě.

Pro dospělé (od 140 cm výšky) jsou zde tři okruhy, které mají různé stupně obtížnosti – rekreační, střední a náročný.

Okruh pro děti (od 90 cm výšky) má 14 překážek. Lezci, děti i dospělí, jsou upevněni v celotělovém úvazku, jsou jištěni na dvou karabinách a mají helmu.

V lanovém parku je dále pro děti připravena skákací trampolína a pískoviště se skluzavkou. Samozřejmostí je možnost občerstvení.

Terénní čtyřkolky

Čtyřkolky si můžete vyzkoušet i mimo silnice, po odsouhlasení CHKO a dalších úřadů máme povoleny na určitých místech jízdy v terénu po nezpevněných cestách. Vždy vás vede náš průvodce. Nutnost řidičského oprávnění skupiny B. Malý okruh – v okolí Deštného část po nezpevněných cestách, čas okruhu cca ¾ h. Velký okruh – nabízí návštěvu většiny středisek Orlických hor – Říčky, Olešnice, Sedloňov, Bartošovice , Orlické Záhoří a polský Zieleniec, čas okruhu cca 2h.

Terénní horské koloběžky

Jedná se o adrenalinový sjezd v terénu na speciálně upravených koloběžkách z hřebenů Orlických hor po cyklostezkách, samozřejmě s průvodcem, což trvá zhruba 1 h. V ceně je zahrnuta doprava minibusem na hřeben, helma a v případě nepřízně počasí i pláštěnka. Možný je i sjezd na sjezdovce u chaty Start.

Kolečkové terénní brusle Nordic

Jízda na terénních kolečkových bruslích připomíná jízdu na běžkách. V adventure půjčovně si můžete půjčit terénní kolečkové brusle Powerslide Nordic nebo jen samotné podvozky a použít tak vlastní běžkařskou botu, toto je letní verzí běžeckých lyží. Na obou bruslích jsou brzdy. V ceně vám budou zapůjčeny nejen terénní kolečkové brusle Nordic, ale i chrániče, helma, hůlky a rukavice.

Terénní horské tříkolky

Jedná se o velmi stabilní tříkolku podobnou buggynám. Je zkonstruována pro bezpečnou jízdu z kopce po sjezdovce, řízena je řidítky, brždění je zajištěno kotoučovými brzdami, na vršek kopce se dostanete lyžařským vlekem.

Lezení na umělé stěně

V areálu horské chaty Start je 7 m vysoká umělá lezecká stěna, na které se zájemci mohou naučit lézt, a to hned několika cestami dle obtížnosti, rovněž se také mohou zdokonalit v lezení – a to za doprovodu instruktora, kde dostanou i odborný výklad. Lezení je vhodné i pro děti od výšky 90 cm.

Lanová dráha

Provozní dny:
30.6.2012 - 2.9.2012, vždy od čtvrtka do neděle

Provozní doba:
10.00 - 17.00 každých 30 minut mimo 12.00

Ceny (nahoru, dolu, zpáteční):
Dospělí: 60 Kč, 50 Kč, 80 Kč
Děti (do 10 let): 40 Kč, 35 Kč, 55 Kč

Turistická jízdárna – jízdy na koních pro veřejnost

Začátečníci i pokročilí mohou využít nabídky turistické jízdárny k projížďkám do přírody, k výuce na jízdárně pro dospělé i děti, k vožení dětí na koních a ponících. K dispozici jsou krásné terény, venkovní písková jízdárna a malá krytá jízdárna. Jízdárna je v provozu: v červenci a srpnu denně 10.00 do 12.00 h a od 14.00 do 17.00 h, v ostatních měsících dle dohody. Je lépe si jízdy předem objednat. Ceny od 350,- Kč za hodinu a koně.

Návrat na obsah