Němčina – jazyk našich nejbližších sousedů

Němčina je mateřštinou pro zhruba dvě stě milionů lidí, což ji řadí mezi deset nejrozšířenějších jazyků světa. A znalost němčiny je zvláště v Česku, kde velkou část firem vlastní němečtí majitelé, téměř nutností.

Němčina je jedním z jazyků, bez kterého se na trhu práce uplatníte jen těžko. I proto jazykové školy nabízejí ve velkém kurzy němčiny, na internetu jsou stovky stránek, které se věnují německé gramatice a například pražský Goethe institut pořádá besedy s rodilými mluvčími.

Pomoci vám zorientovat se v „jazykové džungli“ má za úkol i tento web. Najdete tu tipy na to, aby se němčina a její výuka staly zábavou. Připravili jsme i přehledný rozcestník zajímavých odkazů – pokud potřebujete kvalitní německý slovník, online učebnici gramatiky nebo informace o německy mluvících zemích, najdete je právě tady.

V sekci kurzy němčiny najdete stručnou charakteristiku těch nejčastějších kurzů, s kterými se můžete setkat, a přehled jazykových škol by vám měl usnadnit výběr toho správného kurzu a lektora.

V dnešní době platí víc než kdy jindy rčení „kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem“ a investice do jazykového vzdělání se člověku mnohonásobně vrátí.