CS | EN | DE

Pronájem
lešení
Montáž
lešení
Demontáž
lešení
Atypické
montáže
Průmyslové
montáže

Montáž lešení RUX

Vloženo: 26. 09. 2013 10:42:00

Rámové lešení RUX SUPER 65/100 je koncipováno jako modulární systém a je možné jej kombinovat s některými dalšími typy lešení.

Samotné díly lešení jsou navrženy tak, aby se co nejvíce ušetřil prostor při skladování a přepravě a aby bylo dosaženo co největší efektivity při manipulaci s díly, montáži a demontáži. Jedno pole lešení je tak možno postavit a rozložit už za 5 minut.

Žárově zinkovaná ocel zaručuje životnost lešení v řádech desítek let téměř beze změny. Podlahy pro systém RUX SUPER jsou dodávány ve variantách dřevo a ocel. Dřevěné podlahy jsou ošetřené prostředkem proti vlhkosti a povětrnostním vlivům, ocelové podlážky jsou vyráběny z perforované žárově zinkované oceli. 

montáž lešení, stavba lešení

Dalšími výhodami systému RUX 65/100 jsou:

  • provedení bez šroubových a klínových spojů,
  • systémová jednoduchost umožňující montáž jedinou osobou,
  • automatické vyrovnání lešení v obou osách během stavby,
  • o třetinu nižší hmotnost oproti například lešení trubkovému,
  • až dvojnásobná rychlost montáže,
  • nosnost až 400 kg/m2 při šířce 65 cm.

Zásady bezpečnosti práce

Při stavbě lešení je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Nedodržení zásad bezpečnosti práce může vést ke zranění, či dokonce úmrtí. Proto by měli lešenářské práce provádět vždy odborně vyškolení a kvalifikovaní zaměstnanci lešenářské společnosti vlastnící platný průkaz lešenáře.

Montáž a demontáž lešení se řídí technickou normou ČSN 73 8101, Lešení -Společná ustanovení, a vyhláškou ČÚBP a ČBÚ č.324/1990Sb, bezpečnost práce při stavebních pracích.

Postup montáže lešení RUX

Kontrola

Před započetím stavby rámového lešení je důležité všechny díly prohlédnout a vyřadit ty poškozené. Během montáže je nutno před výstupem do dalšího podlaží zkontrolovat správné spojení dílů a ukotvení podlah.

Příprava podkladu

Na předem připravený a vyrovnaný podklad se kladou podložky  (prkna, fošny nebo hranoly) o dostatečné šířce tak, aby bylo zajištěno rovnoměrné rozložení zatížení konstrukce. Je důležité tento krok nezanedbat, protože nesprávně založené lešení se může i zřítit nebo propadnout.

Vzdálenost od objektu je dána dodržením maximální mezery mezi podlahou konstrukce a fasádou objektu, tj. 25 cm.

Samotná montáž

Rámové lešení RUX SUPER

(1)  Zakládací patka

(2)  Zakládací příčník

(3)  Vertikální rám

(4)  Diagonála

(5)  Podlaha

(6)  Podélné zábradlí

(7)  Okopová zarážka – podélná

(8)  Okopová zarážka – čelní

(9)  Čelní zábradlí dvojité

 

(Obr. 1 - Označení a popis jednotlivých částí lešení. Zdroj: http://www.scafom-rux.cz)

Stavba konstrukce začíná na nejvyšším místě terénu a zakládací patky (1) jsou v této pozici zcela zasunuty. Správná vzdálenost patek od sebe se určuje např. položením zábradlí na zem. Zakládací patky se propojí zakládacími příčníky (2) pro zpevnění základny. Následně se nasadí vertikální rámy (3) a propojí se diagonálou (4).

Nyní se již mohou založit podlahy (5) pro první podlaží. Pomocí T profilu na spodní části rámu je znemožněno nadzvednutí nebo odjištění podlah. Zmizela tak i nebezpečná překážka na lešení, která nezřídka vedla k zakopnutí pracovníků na lešení. Okopové zarážky (7), (8) jsou vkládány mezi vertikální rámy, nezmenšují proto pracovní prostor, jako je tomu u některých jiných druhů lešení.

V prvním patře se pokračuje obdobně. Nasadí se vertikální rámy, namontuje se podélné (6) a čelní zábradlí (9) zabraňující pádu a založí se podlahy pro další patro. Toto se opakuje až do požadované výše rámového lešení.

Potřebujete postavit lešení?

Objednejte si montáž u naší firmy. Náš stavbyvedoucí vás navštíví přímo na místě a vysvětlí vám problematiku celé montáže. Následně vypracuje cenovou nabídku a stanoví termíny dokončení lešení. V případě složitějších konstrukcí vypracováváme projekt a provádíme statické posouzení. Lešení předáváme k užívání předávacím protokolem, který současně slouží jako podklad pro fakturaci.
Rozdělení lešení na blogu.

Zobrazeno: 0x

štítky

ceník služeb montáž lešení rux super stavba lešení

Kontaktujte nás




Doporučujeme

Více

Montáž lešení RUX

Rámové lešení RUX SUPER 65/100 je koncipováno jako modulární systém a je možné jej kombinovat s některými dalšími typy lešení.

26. 09. 2013Pokračovat

Poslední novinka

Více

Rockfest Růžová 2021

V pátek 25. a sobotu 26. června 2021 se můžete těšit na již 17. ročník Rockfestu Růžová. Kvalitní rocková muzika, velký výběr občerstvení a podpora pro Radka.

10. 06. 2021Pokračovat

Nahoru
Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše