Levné letenky

Díky levným letenkám je dnes možné cestovat s minimálními výdaji po Evropě, do USA a vlastně do celého světa. Levné letenky najdete v nabídce každé cestovní agentury. Nejlevnější letenky se dají sehnat na poslední chvíli, tzv. last minute. Letecké společnosti na poslední chvíli vyprodávají letenky za minimální ceny.

Jak levné letenky pořídit

Letenky levně pořídíte několika způsoby:

  1. První možností je koupit letenku v dostatečném předstihu. To je možné v případě, že víte kdy pojedete na dovolenou nebo kdy poletíte.
  2. Druhou možností je kupovat letenky na poslední chvíli (last minute). To můžete naopak pokud se rozhodujete rychle nebo záměrně čekáte na slevnění letenek. Nevýhodou nákupu letenek last minute je riziko, že nemusíte sehnat počet letenek, který potřebujete.
  3. Třetí možností je koupit si zpáteční letenku. Když koupíte zpáteční letenku, získáte ji za zvýhodněnou cenu než kdybyste koupili letenky zvlášť.

V každém případě se vyplatí létat nízkonákladovými leteckými společnostmi nebo ekonomickou třídou. Zaplatíte tím mírnou ztrátou pohodlí, protože ekonomické třídy snižují náklady tím, že je v letadle více míst. Za cenu levné letenky také nečekejte nějaký luxus. Pití a jídlo v ceně není pravidlem. Za vše navíc se v ekonomické tříde platí.

Jak levnou letenku koupit

  • Letenky kupujte na internetu
  • Vyberte si letenku nákladového dopravce
  • Zvolte ekonomickou třídu
  • Pokud víte s velkým předstihem kdy poletíte, kupte letenku co nejdříve
  • Pokud letíte bez dlouhého plánování, kupte letenku na poslední chvíli (last minute)
  • Víte-li kdy se vracíte, kupte si zpáteční letenku
  • Létete-li často, využívejte stejnou leteckou společnost, můžete získat slevy a benefity
  • Určitě si dávejte pozor, zda jsou v ceně letenky započítány letištní poplatky a další služby

Kam levně letět

Nízkonákladové letenky - nejlevnější letenky po Evropě

Pokud chcete letět na krátkou vzdálenost,nejlepší bude využít nabídky nízkonákladových leteckých společností. Letenky můžou stát od několika set korun (při speciálních akcích dokonce získáte letenku skoro zadarmo a zaplatíte jen letištní taxy). Kdo nabízí:

Letenky - akce

Jak už to tak bývá se vším, i na prodej letenek se dělají speciální marketingové akce. Můžete tak získat letenku s výraznou slevou, proto se vyplatí akce sledovat. Typickým časem pro slevovou akci jsou vánoce, velikonoce či svátek svatého Valentýna.

Charterové letenky

Charterové lety jsou nepravidelné lety mimo letový řád, zajišťované obvykle pro cestovní kanceláře. Jejich výhodou je nízká cena. Mohou ale měnit čas odletu i příletu a to někdy i výrazně, protože pravidelné linky mají vždy přednost.

Studentské letenky

Pokud jste student, určitě se vyplatí využít možností nabízených leteckými společnostmi studentům. Často tak můžete získat letenku o hodně levněji jen díky tomu, že máte ISIC kartu.

Letiště Ruzyně a ČSA

Ruzyňské letiště je základnou české letecké společnosti - České aerolinie (ČSA). Letadla ČSA létají do mnoha evropských destinací, ale i do zámoří. Pro časté klienty má ČSA bonusový program OK Plus Frequent Flyer Programme, který náklady na leteckou dopravu opět snižuje.