Letenky do Barcelony


Slnko, pláže, more, Gaudího stavby alebo futbalový klub Barcelony. To všetko na jednom mieste, po Madride druhom najväčšom v Španielsku. Barcelona ja vyhľadávanou turistickou destináciou, ktorá očarí náročných turistov, ale aj tých, ktorí milujú slnečné dovolenky. Netreba váhať, treba si zabookovať letenku!

 

Barcelona najlacnejšie = Barcelona letecky

Všade vedie cesta. Do Barcelony máte na výber hneď z viacerých možností. Autom, vlakom, lietadlom, dokonca aj loďou.

 

Ak ste nadšený autoturista, rátajte s tým, že cesta na dovolenku bude dlhšia. Predraží sa o diaľničné nálepky a taktiež o parkovanie. To v meste stojí približne 35 eur na jeden deň. A jeden deň v Barcelone, to je ozaj málo.

 

Vlaky premávajú najmä z európskych metropol ako Paríž, Zürich, Miláno. Barcelona sa síce nachádza na severovýchode Španielka, cesta vlakom k nej vám zaberie približne 40 hodín. Vlak je pohodlný, ale treba viackrát prestupovať.

 

Cesta loďou je aktuálna najmä pre tých, ktorí chcú Barcelonu navštíviť z iného, pri Stredozemnom mori sa nachádzajúcom meste. Pre bežného Slováka sú dostupné viaceré autobusové zájazdy. Autobusy nejazdia len z Bratislavy, ale aj z iných väčších slovenských miest.

 

Najlacnejšia a najrýchlejšia cesta na dovolenku v Barcelone je však letecká. Nízkonákladovou spoločnosťou ste z Bratislavy na pláži približne za dve hodiny. Vybrať si môžete z niekoľkých spoločností, ako napr. Ryanair, Czech Airlines alebo Air France. Pokiaľ sú vám bližšie Košice, letieť môžete i odtiaľ. Cestujúci zvyknutí na Viedeň alebo na Budapešť nájdu ponuky letov aj tu, samozrejme, už od viacerých spoločností. Najfrekventovanejšími letiskami v Barcelone sú Barcelona Airport, Girona Airport (Costa Brava) a Reus Airport.

 

Lacnú letenku do Barcelony nájdete najmä vtedy, ak si dovolenku budete plánovať s časovým predstihom. Pri rezervácií letenky si dávajte pozor na to, čo všetko je v jej konečnej sume zarátané. Letiskové poplatky totiž často predražia aj tú najvýhodnejšiu ponuku. V predstihu sa informujte tiež o hmotnosti batožiny, ktorá je v cene. Čím lacnejšia letenka, tým štedrejšie vreckové v Barcelone!

TOPlist TOPlist