Benátky

Benátky - mesto kanálov a lagún. Turistický cieľ severozápadného Talianska. Po tisíc rokov bolo toto mesto jednou z najväčších námorných mocností. V súčasnosti svojou romantickou polohou láka státisíce turistov z celého sveta. Benátky sú vybudované na 118 ostrovoch, spája ich vyše 400 mostov. Počas roka sa tu odohrávajú veľké slávností a festivaly.

Letiská Benátky

Letisko Marco Polo – označenie VCE, je najbližším letiskom do krásneho talianskeho mesta Benátky. Z letiska sa ľahko dopravíte do historického centra, ale i do ostatných miest. Letisko je vzdialené od Benátok 10 km po vode a 12 km po súši. Letisko je prepojené s autobusovou dopravou, s neďalekými vlakovými sanicami, ďalej môžete využiť taxík, vodný taxík alebo vodný autobus.

Čo by ste mali vidieť v Benátkach

Námestie svätého Marka (Piazza san Marco) - centrum mesta, upútava svojou rozlohou, atmosférou. Nachádza sa tu zvonica Campanilla, Dóžovský palác či Bazilika Sv. Marka.

Bazilika Sv. Marka
– bazilika zaujme svojím exteriérom i interiérom. Je bohato zdobená zlatom, mozaikami, sochami, vežičkami a 5 mohutnými kupolami.Zvonica Campanilla – štíhla veža 99 m vysoká. Na vrchol veže sa chodí výťahom, je odtadiaľ nádherný výhľad na celé Benátky.

Mosty
– v benátkach je približne 4OO mostov. Najznámejšie sú tie, ktoré prechádzajú cez Grand Canal.

Most Rialto – je jedným zo 4 mostov, ktoré spájajú brehy kanála. Patrí medzi najfotografovanejším mostom na svete. Z mosta je prekrásny výhľad na kanál Grande.
Most Academia – je to drevený most z roku 1854.

Grand Canal – Benátky sú prepojené sieťou vodných kanálov, najväčším z nich a zároveň najdôležitejší je Grand Canal. Je dlhý 3800 metrov a široký od 30 do 90 metrov.

Galleria dell'Accademia – nachádza sa tu najpopulárnejšia a najznámejšia zbierka obrazov v Benátkach od 12. a 18. storočia.

Galleria Franchetti – Ca'd'Oro- Zlatý dom – je výstavný gotický palác, kde v súčasnosti sídli múzeum. Môžete tu vidieť ako vyzerá benátsky palác 15. storočia.

Guggenheim Collection – kolekcia moderného umenia Peggy Guggenheimovej jedna z najznámejších zbierok umenia v Benátkach.

Biblioteca nazionale Marciana – knihovňa sv. Marka obsahuje zbierku starých výtlačkov a rukopisov, obrazy od Tiziana.