Letenky do Londýna


Stráviť príjemný víkend v Londýne a v pondelok ráno sa oddýchnutí vrátiť späť do práce? Nie, nejde o sen. Ide o realitu, ktorú si premyslenou kúpou letenky do vami vysnívaného mesta či destinácie môžete splniť. Stačí si dôkladne prezrieť ponuky leteniek a vybrať si z nich tú najvýhodnejšiu.

 

 

Do Londýna? Tak letecky!

Ak ste sa už rozhodli pre návštevu tohto unikátneho európskeho mesta, určite nechcete strácať čas zdĺhavým cestovaním. Do Londýna môžete cestovať letecky alebo autobusom. Letecká doprava sa dnes považuje za najbezpečnejšiu a ľudia sa pre ňu rozhodujú najmä pre pomerne nízke ceny leteniek. Letecká doprava má však ďalšie výhody:

 

  • V prvom rade je to bezpečnosť. Médiá v snahe zvýšiť svoju sledovanosť často píšu o leteckých haváriách. Počet lietadiel, ktoré pristanú v poriadku, je však neporovnateľný s počtom leteckých katastrof.
  • Rýchlosť. Letecká doprava je oveľa rýchlejšia ako autobusová alebo vlaková. Pri lete z Bratislavy alebo z Viedne do Londýna netreba ani prestupovať. Let trvá približne dve hodiny.
  • Cena. Ak si letenku rezervujete včas a k tomu elektronicky, konečná cena vášho výletu sa nevyšplhá na drastické číslo.
  • Batožina. Autobus je o niečo viac zhovievavejší ku kilám vašich suvenírov. Stačí sa však premyslene zbaliť, zvoliť vhodný kufrík alebo batoh a žiadne priplácanie za veci v lietadle nehrozí. Navyše, príručnú batožinu nemusíte mať položenú na kolenách ako v autobuse, v ktorom je na sedenie bez tak málo miesta.
  • Zážitok. Autobusom predsa cestoval každý, ale ako často máte možnosť pozrieť si krajinu z oblakov?

 

 

 

Čo najlacnejšie

 

Aby vás letenka do Londýna vyšla čo najlacnejšie, neodkladajte si jej rezerváciu na poslednú chvíľu. Rezerváciu sa odporúča urobiť aspoň mesiac pred odletom. Na hľadanie vhodnej ponuky si vyčleňte viac času, aby ste mali možnosť zvážiť jednotlivé ceny a takisto i miesta odletu.

 

Ušetríte i vtedy, keď si letenku rezervujete elektronicky. Pozor na portály, ktoré neuvádzajú konečnú cenu letenky, teda cenu bez letiskových poplatkov! Letiskový príplatok, či príplatok za palivo, by tak počiatočnú, nízku cenu letenky mohol drasticky predražiť. Nájsť letenku do Londýna za pár eur je stále možné. Stačí v správny čas kliknúť na správnu ponuku.

 

Odkiaľ letieť?

Zo Slovenska sa do metropoly Anglicka najčastejšie lieta z Bratislavy, prostredníctvom nízkonákladovej spoločnosti Ryanair. Odkázaní nemusíte byť len na jedno letisko. Po novom sa lieta do Londýna aj z Košíc. Do Londýna môžete letieť aj z Popradu vďaka leteckej spoločnosti Wizz Air. Skúste si takisto pozrieť ponuky leteniek z Viedne, ktorá je pre Slovákov ľahko dostupná. Z Viedne lieta viacero spoločností a tak je možné, že i konečná cena letenky bude nízka. Okrem týchto miest volia turisti ako odletové miesta tiež PrahuOstravuKrakow alebo Budapešť. Ak nájdete nízku cenu letenky, môžete ušetriť naozaj veľa a peniaze minúť na vstupy do historických pamiatokatrakcií a múzeí či na nákupy. Zaujímavé informácie týkajúce sa letu či mesta Londýn nájdete aj na našej stránke.

 

 

Balíte sa do Londýna? Pozrite si praktické informácie o tom, ako sa zbaliť do Londýna a čo treba vedieť pred letom.