Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sarapis

Stále více žen se obrací na bezplatnou poradenskou telefonní linku Centra život a zdraví s dotazem, zda mohou hormonální léčbu nahradit léčbou přírodní a zda tato léčba plně nahradí léčbu hormonální.
|
Typ článku: Encyklopedie

Mnoho žen hormony odmítá pro jejich vedlejší nežádoucí účinky a rizika, která tato léčba přináší. Proto by si měla každá žena, dříve než začne užívat jakýkoliv lék, pozorně přečíst příbalový leták, který podává přesné informace o daném léku. Ve světle nových lékařských studií realizovaných v posledních letech v USA a Anglii, byly u řady hormonálních léků užívaných v přechodu prokázány závažné nežádoucí vedlejší účinky. Nehormonální léčba však tyto vedlejší účinky nemá.

Lékaři vítají, že v lékárnách jsou také preparáty na přírodní bázi, jejichž užívání vede k výraznému zlepšení zdravotního stavu jejich pacientů. Stále více lékařů považuje nehormonální přípravky za dostatečnou náhradu hormonální terapie.

Jedním z nejúčinnějších přírodních nehormonálních preparátů určených nejen pro ženy s klimakterickými obtížemi je SARAPIS, který svými účinky může v mnohém konkurovat hormonální léčbě a v některých účincích ji i předčí. Sarapis nemá vedlejší nepříznivé účinky. Mezi ženami je velmi oblíben, jelikož přes svou vysokou účinnost nezvyšuje tělesnou hmotnost uživatelek a mohou jej užívat i ženy s bolestmi hlavy a migrénami, tromboembolickým onemocněním, zánětem žil, křečovými žílami, vysokým krevním tlakem, cukrovkou, epilepsií, myomy, bolestmi a otoky nohou, chronickými poruchami jaterních funkcí aj.

V posledních pěti letech se o přírodních preparátech na bázi včelích produktů a rostlinných hormonů a jejich použití v léčbě klimakteria přednášelo na mnoha našich i zahraničních lékařských konferencích. Této problematice byla věnována i řada studií publikovaných v odborném tisku. V české studii byly použity testy estrogen deficitního syndromu vyhodnocované dle Kuppermanova indexu. Výsledky této české pozorovací studie prokázaly, že po jednom měsíci užívání Sarapisu došlo k podstatnému zlepšení celkového zdravotního stavu u 84% pacientek.

Tuto vysokou účinnost včelích produktů potvrdily také výsledky tříleté, dvojitě zaslepené pozorovací studie, která byla provedena v Hamburgu a Vídni. Autory této studie jsou K.H. Adam, K.S. Marien, W. Salomon, G. Selle, P. Sever a zúčastnilo se jí 1 300 žen a 260 gynekologů. U 82% až 90% zúčastněných žen došlo během této studie k odstranění klimakterických obtíží. V závěru jedné z vědeckých konferencí bylo našimi předními odborníky na klimakterium konstatováno, že léčba včelími produkty je plně přijímána a jsou s ní velmi dobré výsledky.

Internetové stránky: www.vegall.cz

Přírodní nehormonální preparát SARAPIS je díky svému výjimečně bohatému složení - včelí mateří kašička (Gelée Royale), květní pyl, fermentovaný pyl (perga), koenzym Q10, selen, lecitin, beta karoten, železo, vitamín C a vitamín E - ve většině případů vhodnou a dostatečnou alternativou hormonální léčby.

Včelí mateří kašička v kombinaci s květním a fermentovaným pylem obsahuje: vitamíny A, B1 až B6, B12, C, niacin, enzymy, 18 různých aminokyselin, minerální látky, stopové prvky - Ca, K, Mg, Cu, P, Fe, Mn, Zn, Co, S a Si. Pyl obsahuje 12 mastných kyselin. Látky obsažené v těchto včelích produktech působí mimo jiné proti depresím, obnovují duševní rovnováhu, udržují vysokou obranyschopnost imunitního systému a vyvolávají pocit spokojenosti a chuť k životu.

Klimakterium: SARAPIS velice dobře zabírá na tzv. vegetativní klimakterický syndrom, který mimo jiné zahrnuje návaly horka a potu, bolesti hlavy, migrény, bušení srdce, podrážděnost, deprese, zvýšenou únavu, poruchy koncentrace, závratě, nespavost aj. Používá se i na posilnění funkce vaječníků, čehož se využívá i při léčbě nepravidelné a bolestivé menstruace a některých poruch plodnosti. Pomáhá také při léčbě chronických zánětů, jejichž léčba je často zdlouhavá a obtížná.

Osteoporóza: V letech 1999 až 2000 byla v ČR provedena jednoletá pozorovací studie vlivu přírodního preparátu Sarapis na osteoporózu. Dle výsledků této studie došlo po ročním užívání Sarapisu k zastavení osteoporózy, nebo k mírnému nárůstu hustoty kostí. Výsledky obou českých studií byly prezentovány v následujících odborných časopisech: Klimakterická medicína 3/2001 a 4/2001, Zdravotnické noviny (a jsou umístěny na níže uvedených internetových stránkách).

SARAPIS je volně prodejný v lékárnách. Prodejní cena 30-ti kapslového balení je přibližně 240 Kč a cena 60-ti kapslového balení činí přibližně 450 Kč. SARAPIS je nejprodávanějším nehormonálním preparátem pro ženy v ČR.

Jestliže jste vyzkoušeli již "všechno" a stále Vás tyto obtíže trápí, zavolejte na bezplatnou poradenskou linku Centra život a zdraví, kde obdržíte podrobné informace o léčbě těchto obtíží a také kontakt na lékaře, kteří mají s touto léčbou dlouhodobé zkušenosti.

Telefonní čísla této bezplatné linky jsou 800 100 464 a 800 100 140. Volat můžete bezplatně i z telefonních automatů. Linka je v provozu od pondělí do čtvrtka od 9 do 16 hod. a v pátek od 9 do 12 hod. Své dotazy můžete také diskrétně zasílat na emailovou adresu: poradime@volny.cz. Rozhodně zavolejte nebo napište. Společně jistě dokážeme najít vhodné řešení Vašich zdravotních obtíží.

Počet přečtení: 30384
Datum: 12. 7. 2007