Maledivy

 

Tento ostrovní vás uchvátí svými nádherně bílými plážemi, křišťálově modrým mořem a sluníčko vás bude až spalovat svými nedobytnými paprsky. Vítejte na Maledivách!

Maledivy - ráj na zemi

MaledivyMaledivy jsou považovány za tropický ráj, který se nachází v nádherných vodách Indického oceánu nedaleko Srí Lanky. Celkově Maledivy zaujímají rozlohu 90 000 km2 a skládají se z 1190 malých ostrůvků. Z tohoto velkého počtu malých ostrůvků je však obydleno pouze 220. Dovolená na Maledivách je vyhledávána zejména pro své úchvatné korálové ostrůvky, které jsou omývány průzračným mořem.

Maledivy jsou díky své poloze v okolí rovníku ideálním místem pro dovolenou v průběhu celého roku.

 

Maledivy plážTento ostrovní stát láká nejenom bílými plážemi, křišťálovou vodou a teplým sluncem, ale také úchvatnou podmořskou přírodou. Nespočetné množství rybek, korálů a dalších vodních rostlinek je skutečně nádherné a uchvátí každého. Maledivy jsou výborným místem pro milovníky potápění nebo šnorchlování, protože podmínky pro tento typ aktivit je naprosto ideální.

K potápění přímo vybízí různá vodní zákoutí, laguny, které vždy překvapí pestrobarevnými rybičkami, malými žraloky, rejnoky nebo želvami. Barevnost a tvary korálů berou každému dech. Na Maledivách můžete najít více než 1500 druhů korálů.

 

Maledivy vodaPro všechny turisty jsou připraveny různé nadvodní bungalovy, které jsou ideální pro odpočinek a také ukrytí před hřejivým sluncem. Pro dopravu mezi ostrovy nebo z letiště je možné využít vodní taxi nebo vzdušné taxi, což jsou malá letadla, která vám dopraví kamkoliv. Nejvyšší bod Malediv má cca 2m a s touto nadmořskou výškou je státem s nejnižší průměrnou nadmořskou výškou na světě. Let na Maledivy z Evropy trvá 12 hodin. Úředním jazykem je maledivština, ale běžně se zde domluvíte anglicky

Maledivy mají ideální podmínky téměř pro všechny vodní sporty, k nejoblíbenějším patří vodní lyžování, windsurfing, plachtění, projížďka na skútru nebo plachtění na katamaránu. Všechny turistické ostrovy disponují bohatou nabídkou služeb sportovního vyžití, s možností vypůjčení si kompletního sportovního vybavení. Výjimkou není ani přítomnost plně vybavených potápěčských škol, které se nachází téměř na každém ostrově.

Hlavní město Malé přiláká všechny milovníky historických památek, starobylých domů, spletitých uliček. K nejvýznamnějším památkám města a patří nejcennější mešita na světě mešita Hukuru Minskiy, která pochází ze 17. století. K dalším architektonickým velkodílům patří palác Mulee-aage, bývalé sídlo sultána Mohameda Shamsuddeena III. Příjemně strávené chvíle můžeme prožít v palácové zahradě, která sehrála důležitou úlohu během druhé světové války, kdy plodiny v ní vypěstované sloužily částečně jako potrava pro obyvatele trpící hladem.

Maledivy plážMístní obyvatelé jsou velmi příjemní a přátelští a vždy turistům vychází maximálně vstříc zejména pokud mohou představit svoji krásnou zemi, která nese jméno Maledivy.

Maledivy mají téměř konstantní teplotu, jelikož se nachází v tropickém pásmu asi tak 5 stupňů od rovníku. Teplota dosahuje kolem 29-32 stupňů Celsia. V noci je přibližně 25-27 stupňů.  Počasí je ovlivňováno monzuny, které přinášejí déšť. Nejlepším obodbím pro cestu na Maledivy je prosinec až leden, kdy je množství srážek nejnišší. 

Pokud hledáte skutečnou relaxaci a nádherné zážitky, pak Maledivy jsou tím pravým místem pro vaši dovolenou.

Doporučujeme