top of page

Rodinný pension Medovil leží v klidné městské části Dolní Hanychov - Liberec 8. Svou polohou je ideální pro všestranné využití volného času. Pěší letní turistika, cykloturistika, (Irkutská ul. je součástí cyklostezek) dosažitelnost k lyžařským vlekům a sjezdovkám. Z podkrovního apartmánu Panorama je nádherný výhled na celé město Liberec a částečně i Jablonec a na pohoří Jizerských hor. Z druhé strany apartmánu se můžete těšit výhledem na sjezdovky, skokanský můstek a Ještědské hory s unikátní stavbou horského hotelu Ještěd.

 

Pension nabízí ubytování ve dvou apartmánech s kapacitou 6 a 4 osoby. Přistýlka je prostorově možná v obou apartmánech.

 

Podkrovní apartmán Panorama o rozloze 70 m2 nabízí celkem dvě ložnice s LCD TV a jedním dětským pokojem se spoustou hraček a stavebnic. Součástí apartmánu je velká koupelna s vanou a oddělenou toaletou. Součástí koupelny je i kuchyňské  vybavení pro rychlé občerstvení s ledničkou, rychlovarnou konvicí a mikrovlnou troubou. V celém objektu je dostupné internetové připojení (Wi-Fi).

 

Přízemní apartmán Garden se nachází v přízemí s vlastním samostatným vchodem z parkoviště a nabízí dvě ložnice oddělené dekoračním závěsem, LCD TV, jídelním koutem a oddělenou toaletou a sprchou. Příjemné posezení poskytuje zahradní altán, který je na zahradě nedaleko apartmánu.

 

K relaxaci slouží prostorná zahrada s možností grilování na velkém zahradním grilu, nebo jen posezení v altánech. Zahrada je upravena k maximálnímu využití pro děti se spoustou vybavení: trampolína, skluzavka, pískoviště, zahradní dětský domeček s kuchyňkou, hračky, míče, kuželky a mnoho dalších atrakcí. Po celou dobu pobytu je vám zdarma k dispozici přístup na internet a káva a čaj ve velkém výběru.

 

Rodinný pension Medovil je určený pro rodiny s dětmi, páry, ale i jednotlivce a díky své poloze je vhodný pro hosty přijíždějící autem, autobusem či vlakem. Stanice MHD (tramvaj - zastávka Hanychov kostel) je vzdálena 2 minuty od pensionu. Jízdenky lze u nás zakoupit bez příplatku. Centrum města je dostupné od pensionu MHD tramvajovým spojením za 15 minut. Spoje jezdí do pozdních nočních hodin v časových intervalech 10 - 20 minut. Cesta autem trvá přibližně 10 minut.

 

V okolí pensionu jsou 4 kvalitní restaurace, které jsou schopny vyjít vstříc i náročným gurmánům. Další možností stravování je objednávka rozvozu jídla přímo do pensionu z menu, které je na každém pokoji.

 

V oddělené části zahrady je možno i stanovat. Pro tyto účely je k dispozici speciálně vybavená zahradní koupelna se sprchou a toaletou. Noční osvětlení, bezpečnost ponechaných věcí, možnost přípravy občerstvení v altánu s el. přípojkou. Kola a jiné dopravní prostředky je možno uložit do uzamykatelné garáže v domě. Cennosti lze uložit do trezoru.  

 

Liberec je svou polohou a zajímavým okolím velkou atrakcí. Během vaší návštěvy zjistíte, že je možno zde nalézt zábavu, sport, historické památky i odpočinek. Za zmínku stojí uvést alespoň některé vyhledávané objekty: Horský hotel Ještěd, zoologická zahrada, botanická zahrada, Aquapark Babylon, Wellness Babylon, IQpark Babylon, 4D Kino Babylon, iQ Landia, Tip Sport Aréna, Severočeské muzeum, městský plavecký bazén, galerie, přehrada, lyžařský areál Vesec nebo sjezdovky na Ještědu, vyhlídková kabinková lanovka nebo čtyřsedačková lanovka na hřeben Ještědských hor. Dále výlety do okolí na zámek Frýdlant, Sychrov, Lemberk, hrady Frydštejn, Grabštejn, Humprecht, Kost, Trosky, Český ráj atd.

 

Nejbližší zábavné a obchodní centrum – OC Nisa je vzdáleno 5 minut jízdy autem od pensionu. V OC Nisa naleznete 160 obchodů, multikino Cinestar Liberec s 8. sály, KFC, MG Donald a několik restaurací. Pension má ideální polohu pro turistický výstup na Ještěd. Lanová dráha je vzdálená 25 minut pěší chůze, nebo 5 minut jízdy automobilem. Centrální čtyřsedačková lanovka Skalka je vzdálena pouhých 600m.  

 

 Ubytování je možné od 14:00 do 20:00 hodin (v případě domluvy i déle). V den odjezdu můžete pokoj obývat do 10:00 hodin. Parkoviště pro Váš automobil je přímo u pensionu. Parkování je pro hosty pensionu ZDARMA. Celková kapacita pensionu je 10 osob.

bottom of page