Mexiko 

Mexiko nebo také Spojené státy mexické se nachází na území mezi Karibským mořem a Tichým oceánem a rozprostírá se na území Střední Ameriky. Mexiko je bývalá španělská kolonie a samostatnost získalo na začátku 19. století.  V některých částech Mexika si budete i dnes připadat jako ve Španělsku. Před příchodem Španělů bylo Mexiko domovem různých kultur a to zejména Mayů a Aztéků jejichž pyramidy jsou dnech velkým lákadlem pro turisty. 

Obyvatelé Mexika hovoří převážně španělsky, ale s angličtinou zde nebývá problém. Spojené státy mexické se člení na 31 států, hlavním městem a zároveň druhým největším městem světa je Ciudad de México.

Mexiko se během posledních několika let stalo vyhledávanou destinací nejenom mezi zahraničními, ale také turisty z České republiky. Mezi hlavní lákadla, která neustále přitahují pozornost je bezpochyby indiánská kultura, dlouhé bílé pláže a křišťálově modré moře. Havní turistickou atrakcí a lákadlem jsou pozůstatky starých civilizací a národů Olméků, Aztéků, Zapotéků a Mayů, které i dnes dodávají mexiku tajuplnou atmosféru.

Každého turistu vždy uchvátí nádherné pyramidy a ruiny starých měst, které jsou posazeny do úchvatné přírody. K nezapomenutelným pyramídám, které by každý turista určitě měl navštívit je Pyramida Slunce a Měsíce.

Pokud patříte mezi milovníky krásné fauny a flóry, pak Mexiko nabízí spoustu možností. Divoké deštné pralesy jsou plné exotických rostlin a zvířat, které každému vezmou dech. Pokud se chcete skutečně pokochat krásou přírodou Mexika, pak určitě navštivte přírodní rezervaci Sian Ka´an, která patří mezi největší rezervace v Mexiku.

Mexiko není pouze zemí památek starých civilizací, ale také zemí úchvatných přírodních úkazů mezi které patří krasové jeskyně a kříšťálové vodopády. Pokud patříte mezi milovníky hor a horolezectví, pak sopka Pico de Orizaba bude tím pravým místem pro vás. Sopka Pico de Orizaba je současně největším vrcholem Mexika a patří mezi vyhledávaná místa. Druhým nejvyšším bodem a nejvýznamnějším vrcholem je stále aktivní sopka Popokatepetl, k jejímž vrcholům vedou dvě cesty.

Mezi velmi oblíbená místa evropských turistů patří letoviska San Cristobal nebo Playa del Carmen, která nabízí veškerý komfort a pohodní svým návštěvníkům. V případě, že hledáte dovolenou plnou dobrodužství, zajímavých míst a památek, pak je Mexiko tou pravou destinací pro vaši dovolenou. 

Doporučujeme