Skype a online jazykové kurzy – jak to funguje?

Blog

Jestli bychom měli jmenovat jednu dobrou věc, kterou nám situace okolo koronaviru přinesla, byla by to za nás určitě online výuka a její zdokonalení. Před dvěma lety byla online výuka jen pro nadšence a ty, kteří se jinak učit zkrátka nemohli. To se s lockdowny a nuceným zastavením setkávání změnilo.

Výuka jazyků se na dlouhou dobu přesunula do online prostředí a některé kurzy v něm zůstaly i po skončení opatření. A bylo jich více, než jsme čekali. Co jsme o online výuce zjistili? Jaké jsou její výhody a v čem tkví její úskalí? Vše, co potřebujete vědět o online výuce, vám řekneme v tomto článku.

Co potřebujete vědět před online výukou

Než se člověk začne cokoliv učit, je dobré si uvědomit, jakou máte motivaci. Ve prospěch online výuky mluví jedna velká motivace: nepřestat se učit. Je to totiž jedno z největších úskalí studia jazyka – jakmile se přestanete učit, hrozí velmi rychle, že své vědomosti ztratíte. Jak tomu předejít? Pokud není možné docházet do kurzu, učte se online!

Před samotným zahájením je určitě důležité zkontrolovat, jestli máte odpovídající vybavení a internetové připojení. Nemějte strach, pokud ne, jsou to věci, které se dají snadno vyřešit.

Ujistěte se, že máte nejaktuálnější verzi aplikace, přes kterou se učíte. Zavřete všechny ostatní záložky a aplikace. Nasaďte si sluchátka, zabráníte tak nežádoucí ozvěně. Použijte raději kabelový internet, než Wi-Fi připojení.

Co je potřeba vědět během online výuky

Nezapomeňte, že na lektorovi opravdu záleží. Skype a online jazykové kurzy vyžadují plánování a přípravu ze strany lektora, takže by dobrý lektor měl mít nejen skvělé jazykové znalosti, ale měl by také vědět, jak je předat. Nebojte se ozvat, pokud vám něco nesedí. Je nezbytné, abyste společně s lektorkou nebo lektorem našli rovnováhu v tom, co je potřeba se naučit.

Další důležitou proměnou v tom, jestli bude vaše online výuka úspěšná nebo ne, je typ kurzu, která navštěvujete. Můžete začít se skupinovým kurzem, který je skvělý pro ty, kteří se navzájem rádi motivují. Mějte však na paměti, že je tento typ kurzu v online variantě lehce náročnější.

Nebo můžete zkusit kurz individuální, který je zase pro ty, kteří v jazyce sledují nějaký konkrétní cíl – dojít na určitou úroveň, připravit se na zkoušky, získat certifikát apod. Je také mnohem jednodušší domlouvat se s lektorem na časech tak, aby vám to vyhovovalo.

Co si z online výuky odnesete

Ze Skype a online jazykových kurzů si samozřejmě především odnesete nové jazykové znalosti a zdokonalení těch, co jste už měli. Ale to není zdaleka vše. Díky výuce ve virtuálním prostředí si zlepšuje své IT dovednosti a počítačovou gramotnost, což využijete například v zaměstnání.

Jste odhodlaní vyzkoušet Skype a online jazykovou výuku? Napište nebo zavolejte do Jazykové školy PELICAN, kde vám rádi pomůžeme s výběrem a doporučíme nejlepší lektory.

Jak vyřídit pracovní povolení pro cizince?

Blog

V České republice panuje již delší dobu poměrně nízká nezaměstnanost. Podniky tento problém řeší především zaměstnáváním cizinců. Imigranti by si ovšem měli dávat zásadní pozor na to, zda mají platné pracovní povoleni pro cizince, které je opravňuje v naší republice pracovat, a to zcela legálně.

Jak vybral levný notebook pro studenta?

Blog

V dnešní době je práce na počítači běžnou záležitostí, a proto se dostávají i do škol. Vybrat nejlepší notebook pro studenta může být problém, pokud technice příliš nerozumíte.

Dnes si povíme, jaký notebook pro Vás nebo Vaši ratolest vybrat.

Jednoduchý prostředek pro dopravu na kratší vzdálenosti

Blog

Elektrické skútry bez řidičského oprávnění nabízí variantu cenově dostupného dopravního prostředku se snadným ovládáním a nízkými provozními náklady. Pokud se ještě přičte ekologický a ekonomický provoz, rozhodně se vyplatí dozvědět se o něm více. 

Představení e-skútru

Platná legislativa definuje skútr jako jednostopé vozidlo podobné motorce. Na rozdíl od klasické motorky má menší kola, nízkoobjemový motor a automatickou převodovku.

Pozvání cizince k návštěvě ČR a zvací dopis

Blog

Chystáte se, ať už jako právnická či fyzická osoba, k pozvání cizince z tzv. třetích zemích do České republiky? Nevíte, jak v takovém případě postupovat? Pak je dnešní článek přímo pro vás.

Budeme se v něm zabývat administrativou, které se nevyhnete. Projděte si s námi, co vše pozvání občana mimo EU obnáší a zvládněte celý proces rychle a bez problémů.

Jak funguje výkup nemovitosti

Blog

V současné době se objevuje stále více lidí, kteří se potýkají s nedostatkem financí a důvody jsou různé. Velký problém nastává v případě, že jsou zadluženi, mají hypotéku, kterou nemohou splácet, narůstají dluhy za platby energií, dluží bankám, u nichž mají úvěr.

Snadno se tak může stát, že se mohou dostat do exekučního řízení. Pokud patří mezi vlastníky nemovitosti, může se jednat o dům, byt, chatu, ale také třeba o pole, louky nebo les, tak mohou o tento majetek velmi snadno v exekučním řízení přijít.

Je lepší cvičit na strojích nebo s činkami?

Blog

Posilovací stroje a činky patří mezi základní výbavu každé posilovny. Objevíte je jak v posilovnách profesionálních, tak i domácích. Pravidelné posilování pozitivně ovlivňuje činnost srdce a cévní soustavy, předchází vzniku vysokého krevního tlaku, posiluje odolnost těla, zvýší kondici a podporuje rychlejší spalování tuků.

Co si však vybrat nebo co je pro koho vhodné? Jsou to posilovací lavice a stroje nebo činky a činkové sety?

Posilovací stroje

Každá větší posilovna nabízí svým návštěvníkům různé druhy posilovacích strojů. Princip je u většiny z nich obdobný. Na jedné straně je člověk, který tlačí nebo táhne a na druhé straně stroj, který poskytuje odpor.

Posilovací stroje využívají, jak mladí, tak i střední generace. Berou je jako formu úpravy své postavy nebo jako možnost hubnutí. Jsou oblíbeným prostředkem pro kulturisty i sportovní nadšence, kteří je využívají pro udržování své kondice.

Neoprenové boty a rukavice, nezbytní to společníci

Blog

Zamilovali jste se do vodních sportů? Máte ve sklepě nebo v garáži výbavu na kiteboarding, wakeboarding či paddleboarding? Pak se oblíbenému sportu budete chtít věnovat i v měsících, kdy nevládnou tropické teploty. Ukážeme vám jak.

Co nabízí pomaturitní studium jazyků

Blog

Pomaturitní studium. Pojem, který už jsi určitě někde zaslechl. Více se o něj však studenti zajímají až v případě, kdy se pro ně stane aktuální – když po úspěšné (ba i neúspěšné) maturitě nevědí, co dál.

Nechápej nás špatně – být čerstvý absolventem střední školy rozhodně není podmínkou k přijetí do pomaturitního jazykového kurzu, naopak, vítáni jsou studenti všech věkových skupin. Avšak ti, kteří ke studiu jazyka nastoupí po střední škole, mohou čerpat jednu velkou výhodu – i nadále zůstávají platnými studenty se všemi benefity, které tento status nabízí.

Jak výuka probíhá?

Pomaturitní kurz má prezenční formu studia. Studenti do lekcí dochází každý všední den, na 4 vyučovací hodiny týdně. Žádná matika či dějepis je ve škole však nečeká! Celou tuto dobu aktivně věnují zvolenému jazyku, který studují.

Ať už jde o pomaturitní studium angličtiny, němčiny či španělštiny (3 jazyky, ke kterým se na naší škole hlásí studenti nejčastěji), téměř všichni studenti odchází po jednom roce s certifikátem dosvědčujícím jejich znalost jazyka na určité úrovni v kapse.

Ale to už předbíháme! Pojďme si tedy ještě jednou krátce shrnout, co pomaturitní studium jazyka u PELICANa opravdu nabízí.

Status studenta

Jak už jsme zmínili výše, jestliže jsi letos úspěšně odmaturoval, máš na status studenta nárok. Většina jazykových škol má pomaturitní kurzy akreditované ministerstvem školství, nejedná se tedy o žádnou výjimku. Nicméně, PELICAN nabízí navíc jednu velmi cennou věc – ISIC kartu zdarma. Jestli už jsi někdy nějakou vlastnil, už víš, kolik výhod nabízí!

Kurz dalšího jazyka zdarma

Ve škole PELICAN víme, jak moc je znalost jazyků v dnešní době cenná. Proto v ceně za pomaturitní jazykový kurz najdeš další velké překvapení – kurz druhého jazyka zdarma. Jak…?

Zkrátka, každý student, který u nás studuje má právo zvolit si ještě jeden klasický kurz 1x 90 minut týdně zdarma. Letošní studenti vybírali mezi kurzy francouzštiny, španělštiny, ruštiny, němčiny a angličtiny. Pro jaký jazyk se rozhodneš Ty?

Platba na splátky i vrácení kurzovného v případě dodatečného přijetí na VŠ

Uhradit najednou celou částku za pomaturitní kurz je pro spoustu uchazečů nemožné. Proto PELICAN nabízí všem zájemcům možnost rozdělit si platbu na dvě splátky. První část je nutno uhradit před začátkem školního roku, druhá část se hradí do konce roku kalendářního.

Z mnohaleté zkušenosti víme, že si taky spousta našich studentů dávala přihlášky na vysokou školu, nicméně, studenti mají mnohdy obavu, co s nimi bude v případě, že přijímačky nedopadnou dle představ.

Proto se i v tomto případě snažíme vyjít zájemcům vstříc. K našemu studiu se mohou přihlásit studenti „do zálohy“, a v případě, že se na výšku úspěšně dostanou, vrátíme jim školné v plné výši. Samozřejmě!

V závěru článku bychom Tě rádi pozvali, aby ses o kouzlu naší jazykovky PELICAN přišel sám přesvědčit. Rádi Tě kdykoliv uvidíme – a na začátku školního roku mezi našimi studenty přivítáme!

Kromě jazyka se můžeš těšit na PELICAN večírky, dobročinné akce, evropské vzdělávací projekty, kterých je PELICAN součástí – nebo třeba na společné filmové večery.

Těšíme se na viděnou!

Tvůj PELICAN

Buďte elektromobilní! Má to spoustu výhod

Blog

Elektromobily jsou stále oblíbenějším dopravním prostředkem. Jejich provoz znamená minimální náklady a přepraví vás do zaměstnání i na nákup. Buďte in! Pořiďte si elektrický skútr nebo babetu.

Elektromobilita v ČR má rostoucí trend

Zdravější životní styl i větší starost o zdroje na naší planetě jsou jen jedny z důvodů, proč roste obliba elektrodopravy.

Copyright Abago Holding s.r.o.,
všechna práva vyhrazena.
Navštivte také další projekty: Služby:  Digi Reality - Realitní vyhledávač | Ušetřím.cz - Vyhledávač cen | Inzerce Dýně.cz - Inzerce zdarma | Moderní svět - Nejen o technologiích
Zábava: PeckaSMS.cz - vyhrajte super ceny | 101her.cz - Online hry zdarma |
TOPlist