Používaním webstránky Natipuj.eu súhlasíte so všeobecnými podmienkami a s používaním cookies na Vašom zariadení v súlade s nastavením Vášho prehliadača.

Tipovací program Natipuj

Tipovací program Natipuj je určený pre priaznivcov tipovania futbalových zápasov. Na základe unikátneho matematicko-štatistického algoritmu vie predpovedať pravdepodobnosť výhry - remízy - prehry alebo počtu gólov nastávajúceho futbalového zápasu. Program ponúka funkcie ako Tip na dnes, Tipy na týždeň, Hodnotné tipy alebo natipuje výsledky vybranej ligy na niekoľko dní dopredu. V databáze je uložených viac ako 100 000 výsledkov zápasov z popredných európskych súťaží. V súčasnosti je v programe 20 futbalových líg. Databáza výsledkov je denne aktualizovaná a tým je zabezpečené, že program ponúka tie najpresnejšie tipy.


Algoritmus výpočtu pracuje na základe ELO systému hodnotenia výkonnosti každého mužstva, podobne ako je to pri hodnotení výkonnosti šachistov. Tento systém je objektívnejší ako klasické body a skóre. Náš algoritmus je vylepšený o ďalšie faktory, ako forma mužstva, vzájomné zápasy, skóre a to s delením na doma - vonku - celkove.

Pri výpočte počtu gólov je použitá štatistická metóda rozdelenia pravdepodobnosti. Pravdepodobnosť, že padne Menej ako 2.5 gólu, sa vypočíta tak, že sa spočítajú nasledovné pravdepodobnosti: Nepadne žiadny gól alebo padne práve 1 gól alebo padnú práve 2 góly. Pravdepodobnosť Viac ako 2.5 sa len dopočíta do 100%. Ak vznikne rozdelenie 50% - 50%, tak tip sa vygeneruje ako Viac, pretože globálna štatistika hovorí o priemere 2.65 gólu na zápas.

Tipovací program Natipuj

Hlavné okno programu



Ako funguje výpočtový algoritmus ?

Skratka ELO je známa predovšetkým šachistom. Ide o meranie výkonnosti na základe množstva a kvality odohraných stretnutí. Jednoducho povedané ak mužstvo A vyhrá nad mužstvom B, ktoré je výkonnostne na čele, mužstvo A získa viac ELO bodov, ako keď vyhrá nad posledným mužstvom. Množstvo bodov sa určí cez vzorec, kde ako vstup figuruje ELO body mužstva A, B a výsledok. Vo vzorci sa určuje ešte koeficient, v našom prípade je použitý rozdiel skóre. Určite je iná situácia, ak niekto vyhrá 1:0 alebo 4:0. V praxi povedané, ak Norwich vyhrá nad Chelsea 4:0 získa viac bodov ako keď vyhrá 1:0, ale ešte stále viac bodov, ako keď vyhrá nad Lutonom 2:0. Môže sa stať, že niekedy získa viac bodov za remízu s popredným mužstvom, ako za výhru s mužstvom zdola tabuľky. Hlavný rozdiel je tu ten, že v klasickej tabuľke získa za víťazstvá rovnako 3 body, ale pri ELO tabuľkách sa rozlišuje "nad kým vyhral". Takisto je tu rozlíšené ELO doma a vonku, no tu pri celkovom ELO určite nejde o súčet! Na začiatku súťaže sa každému mužstvu pridelí rovnaká hodnota ELO bodov 1500.

Úspešnosť tipovania výsledkov:

Celková úspešnosť: 75,84%
Počet tipov: 93347

Celková úspešnosť sólotipov (1,0,2): 72,37%
Počet sólotipov: 14430

Celková úspešnosť dvojtipov (10,02,12): 76,47%
Počet dvojtipov: 78917

Štatistika bola spracovaná ku 17.12.2013, v režime programu CELÝ ZÁPAS, pri sólotipoch, dvojtipoch a trojtipoch.

Ako sa generujú tipy ?

Najväčším lákadlom programu je časť tipy, ktorá ponúka percentuálnu tendenciu na výhru - remízu - prehru. Všetko sa odvíja od už spomínaného systému ELO bodov. Každý zápas sa ohodnotí určitým množstvom ELO bodov, ktoré sa vygeneruje ako rozdiel celkových ELO bodov, rozdiel ELO doma a ELO vonku a rovnako aj rozdiel foriem mužstva. Do vzorca sa zakomponujú aj vzájomné zápasy ako určitý koeficient. Samotný tip sa vygeneruje podľa histórie odohraných zápasov, ktoré mali rovnaký alebo približne rovnaký predpoklad ako tipovaný zápas. V okne s analýzou zápasu sú na prehľadnom grafe zobrazené vzostupy či pády výkonnosti mužstva v ELO bodoch. V dolnej časti sú všetky parametre, pomocou ktorých sa určuje tip. Sú tam aj pomocné odkazy na zobrazenie posledných zápasov jednotlivých mužstiev, tabuliek a rovnako aj vzájomných zápasov.

Doteraz najvyšší predpoklad pre výhru domáceho mužstva bol pri zápase z 29.11.2003 Celtic FC - Partick Thistle (3:1) a najvyšší predpoklad pre výhru hosťujúceho mužstva bol pri zápase z 26.3.2006 Livingston FC - Celtic FC (0:2).

Program má 3 užívateľsky obľúbené funkcie "Tip na dnes", "Tipy na týždeň" a "Hodnotné tipy".

Tip na dnes zobrazí zápas z kompletnej ponuky v ten deň hraných zápasov, ktorý má najvyšší predpoklad na konkrétny výsledok.
Tipy na týždeň zobrazí kompletnú ponuku zápasov v aktuálnom týždni zotriedenú podľa najvyššieho predpokladu na konkrétny výsledok.
Hodnotné tipy hľadá rozdiely medzi kurzom a vypočítaným percentuálnym odhadom na každý dostupný tip.

Tip sa generuje ako sólotip (1,0,2), dvojtip (10, 12, 01, 02, 21, 20) alebo trojtip (102, 120, 012, 021, 210, 201).
Poradie tipov v dvojtipe a trojtipe je podľa pravdepodobnosti výsledku.
Napr. 10 znamená víťazstvo domácich s poistkou remízy, teda na víťazstvo domácich je vyššia pravdepodobnosť ako na remízu.
Napr. 21 znamená víťazstvo hostí s poistkou víťazstva domácich, teda na víťazstvo hostí je vyššia pravdepodobnosť ako na víťazstvo domácich.
Pri trojtipoch je poradie tipov usporiadané rovnako, len tam sú tie pravdepodobnosti tak blízko seba, že ten zápas môže skončiť akýmkoľvek výsledkom.
Pri výpočte tipu na počet gólov menej / viac sa tip generuje ako ako " < " pre menej ako 2.5 gólu alebo " > " pre viac ako 2.5 gólu. Algoritmus výpočtu tipu je podobný ako pri tipe na výsledok, len s tým rozdielom, že sú tam len 2 možnosti.

Analýza zápasu

Analýza zápasu