7 October

Pri dopravnej nehode vám pomôže odťahová služba

Dopravné nehody číhajú na cestách dennodenne a nikdy nevieme, kedy sa s nejakou môžeme stretnúť aj my. Dôsledky nehôd bývajú rôzne – od poškodených plechov až po tie najťažšie tragické dopravné havárie. Pri ťažších nehodách prichádza nutnosť odtiahnutia vozidla do autoservisu či v niektorých prípadoch až na vrakovisko, pričom v týchto chvíľach vstupuje do hry odťahová služba. Práve tieto odťahovky pomáhajú motoristom, ktorí sa ocitli na cestách v nepríjemnej a ťažko riešiteľnej situácii. Motoristom stačí tieto odťahové služby telefonicky privolať a následne len vyčkať na ich príchod, pričom ten by mal byť zrealizovaný do niekoľkých minút v závislosti od miesta havárie. Odťahové služby si zakladajú práve na promptnosti a rýchlosti, nakoľko práve rýchly príchod vie byť pri nepríjemných dopravných nehodách veľmi dôležitý. Vďaka rýchlemu odstráneniu vozidla sa totiž uvoľní cesta pre ďalšie automobily a polícia bude môcť rýchlejšie odstrániť dôsledky dopravnej nehody.

26 September

Na vaše auto môžete uzavrieť hneď niekoľko poistiek

Automobily ako veľmi vysoko cenené majetky majú značnú hodnotu, z čoho však vyplýva aj pomerne veľká miera rizika pri prípadnej havárii či poškodení automobilu. Pokiaľ by ste totiž vtedy nemali  uzavretú poistku, tak by celá vynaložená investícia vyšla v tomto prípade úplne navnivoč. Preto je lepšie myslieť aj na poistenie auta, zahŕňajúce hneď niekoľko rôznych poistiek. Jednu poistku musíte mať zo zákona uzavretú vždy – ide o povinné zmluvné poistenie (PZP), dané platnými zákonmi. Toto poistenie kryje škody spôsobené na vašom vozidle vinou technických porúch či chýb iných šoférov pri dopravných nehodách. Pokiaľ však chcete mať pokryté aj škody spôsobené vašou neúmyselnou chybou, tak uzavrite aj havarijné poistenie. To už poskytuje ochranu pred škodami v o niečo väčšom rozsahu a preto je aj značne obľúbené. Samozrejme, existujú aj rôzne pripoistenia či iné druhy poistiek, pričom ich konkrétny výber závisí len na vás. Ako sa však vraví – niekedy je skutočne lepšie myslieť na prevenciu a uzavrieť aj viac poistiek, než potom ľutovať škody spôsobené na automobile. http://www.union.sk/

22 July

Odťahovka – už nielen odťahovanie vozidiel!

Veci sa v dnešnom svete rýchlo menia, a to zasiahlo aj oblasť služieb a konkrétne odvetvie odťahových služieb. Kým tie totiž v minulosti ponúkali v podstate len základný servis v podobe odtiahnutia vozidla na vrakovisko či do externého servisu, tak dnes svoju ponuku zásadne zmenili. Dôvody sú viaceré – zvýšená konkurencia, snaha zaujať zákazníkov, či cieľ zvyšovania tržieb. Jasné je však to, že z týchto zlepšených a rozšírených služieb profitujú predovšetkým zákazníci. Pre nich tak odťahovka predstavuje inštitúciu, komplexne pokrývajúcu ich potreby a problémy pri používaní motorového vozidla – môžu využiť jej asistenčné či on-line služby, servis či takisto poradenstvo. Vďaka týmto postupom sa výrazne znižuje námaha motoristov pri automobilových nehodách, pretože teraz im už len stačí zavolať odťahovú službu, ktorá zabezpečí všetky ďalšie kroky od odtiahnutia až po opravu. Do cien sa však tieto kvalitnejšie služby až tak výrazne nepremietli – v dôsledku konkurencie ich držia odťahové služby stále pomerne nízko.

6 June

Poisťovne poskytujú rôzne poistenia automobilov

V televíznych správach to vídame v podstate dennodenne – pri automobilových nehodách dochádza pravidelne k škodám na majetku a v tých najhorších prípadoch i na ľudských životoch. Mnohí motoristi sa sťažujú na škody, ktoré utrpeli často nie svojou vinou pri rôznych nehodách či zrážkach s inými účastníkmi cestnej premávky. Ako sa však voči takýmto finančným stratám chrániť? Riešenie predstavuje poistenie auta, ktoré ponúkajú v rôznych podobách viaceré slovenské poisťovne. Tieto poistenia majú vskutku rôznu podobu, pričom ich základom je zákonom stanovené povinné zmluvné poistenie automobilov. Okrem toho je tu však k dispozícii havarijné poistenie a rôzne ďalšie typy pripoistení, ktoré môžu motoristi v prípade záujmu využiť. Vo všeobecnosti platí, že čím viac poistiek majú motoristi uzavretých, tým menšiu peňažnú sumu z vlastného vrecka budú musieť po nehode a prípadnej oprave auta zaplatiť. Poisťovne sa v princípe snažia klientov výhodnými ponukami poistenia zaujať a tí to oceňujú svojim rastúcim záujmom o poistky.

6 June

Havarijné poistenie Vám zabezpečí krytie neočakávaných škôd

Vozidlo je prostriedkom, do ktorého pri jeho kúpe investujeme veľké finančné prostriedky s vierou, že sa tieto financie zhodnotia a auto nám bude kvalitne slúžiť čo najdlhšiu dobu. Niekedy však do hry vstúpi neočakávaná náhoda či iná nepríjemná okolnosť, alebo nami nezavinená technická porucha. Aby sme neplakali nad stratou investovaných financií, tak je viac než vhodné sa pred týmito okolnosťami chrániť a zabezpečiť si tak istotu náhrady spôsobených strát či škôd. Tieto problémy plne rieši havarijné poistenie poskytované mnohými slovenskými zdravotnými poisťovňami, pričom popri základnom zákonnom poistení rozširuje krytie náhrady škôd pre motoristov. Tým tak poisťovne vo vyššej miere nahradia škody spôsobené pri autonehodách, ukradnutí vozidiel, či ich technickej poruche. Ktorá poisťovňa však ponúka toto poistenie najvýhodnejšie? Najvhodnejšie je si tieto ponuky postaviť prehľadne vedľa seba a následne si vybrať tú najvýhodnejšiu. Tento proces sa nazýva ako tzv. havarijné poistenie porovnanie.

15 May

Obutie zimných pneumatík môže znamenať rozdiel zachraňujúci život

Dôležité životné situácie a okamihy často závisia od drobných detailov, predstavujúcich nielen rozdiel medzi prehrou a výhrou v športe, ale aj rozdiel v kritických chvíľach pri rozhodovaní medzi životom a smrťou. Riziko nehody či zranenia hrozí okrem iného i pri jazde automobilom, keď sme vystavení nebezpečnej a neohľaduplnej jazde iných vodičov, a takisto vždy hrozí riziko aj našej vlastnej chyby. Všetky tieto potenciálne nebezpečenstvá sa znásobujú v náročných poveternostných podmienkach, najmä v zime za sneženia či mrznúceho dažďa. Vtedy môžu byť týmto rozdielom znamenajúcim odvrátenie nebezpečnej zrážky a prípadnej smrteľnej nehody zimné pneumatiky, ktoré majú pri jazde na týchto nepríjemných podmienkach oveľa lepšie dispozície ako klasické letné pneumatiky. Práve preto Vám na tomto vybavení neodporúčame šetriť a sme presvedčení, že sa Vám investícia do zimných pneumatík rozhodne vyplatí! Pokiaľ máte o tieto pneumatiky záujem, tak odporúčame kontaktovať viaceré internetové či kamenné obchody ponúkajúce tieto pneumatiky za výhodné ceny.

26 April

Odťahové služby Vám môžu pomôcť v kritických situáciách

Náhoda je skutočne len veľmi často predvídateľná a občas sa stanú veci, ktoré by sme možno nepredpokladali ani v tom najhoršom sne. Nanešťastie sa však stávajú aj takéto nepríjemné udalosti a pokiaľ ich chcete zvládnuť s prehľadom, tak musíte zachovať chladnú hlavu a okamžite hľadať riešenia. Je tomu tak aj pri nehodách či poruchách automobilov, ktorých následkom býva nepojazdnosť a ďalšia nepoužiteľnosť použitého vozidla. Miesto hádok s vodičom, ktorý nehodu spôsobil, alebo lamentovaním nad nekvalitou vozidla by ste radšej mali tento problém urgentne riešiť, pričom najlepšiu pomoc predstavujú odťahové služby. Tieto spoločnosti Vám totiž auto ochotne odtiahnu a dokonca mnohé z nich aj poskytnú servisné služby. Odťahovky v súčasnosti už pôsobia v podstate na celom Slovensku, pričom ich najjednoduchšie vyhľadáte na internete. Pokiaľ sa Vám napríklad stane porucha pri Žiari nad Hronom, tak stačí zadať do vyhľadávača heslo ,,odťahová služba Žiar nad Hronom“ a okamžite sa Vám objaví niekoľko zaujímavých ponúk!

10 April

Poisťovne sa snažia motoristov zaujať výhodnými cenami PZP

Konkurencia na trhu je v takmer každom segmente výraznejšia než v minulosti, čo je spôsobené predovšetkým väčšou otvorenosťou trhu prejavenej v čoraz väčšom počte spoločností snažiacich sa na Slovensku uspieť. Toto konštatovanie platí i pri poisťovniach, ktorým v tejto neľahkej situácii záleží na získaní každého jedného klienta. Významnou skupinou pre poisťovacie spoločnosti sú majitelia motorových vozidiel, ktorí sú pri vlastníctve vozidla nútení platiť povinné zmluvné poistenie a v prípade záujmu i viaceré nepovinné poistky. Výdavky plynúce z platenia týchto poistení však nemusia byť až také vysoké, nakoľko sa poisťovne snažia zaujať potenciálnych zákazníkov práve znížením cien svojich produktov. V prípade záujmu o vyhľadanie výhodného poistenia je zrejme najlepšie si skúsiť vytvoriť tzv. povinné zmluvné poistenie porovnanie cien, čiže jasné a prehľadné porovnanie konkrétnych poistení spolu so sumami potrebnými na ich úhradu. Sme presvedčení, že po tomto porovnaní nájdete tú najvýhodnejšiu poistku a už sa nebudete musieť trápiť s vysokými nákladmi na povinné zmluvné poistenie.

11 January

Zakúpte si disky k Vášmu automobilu z pohodlia domova

Spájal sa Vám až doteraz nákup diskov k automobilu s nutnou návštevou obchodu, prípadne autoservisu, pričom by sa tieto obchody možno ani nenachádzali vo Vašej obci a museli by ste tak kvôli tomuto nákupu ešte aj cestovať?

Pokiaľ tomu tak bolo, tak nezúfajte, nakoľko Vám prinášame riešenie, ktoré dokáže tieto Vaše problémy rýchlo a elegantne vyriešiť. Disky na automobily totiž môžete v súčasnosti zakúpiť z pohodlia Vášho domova, pričom pri tom nemusíte urobiť nič náročné ani zaťažujúce.

Read the rest of this entry »

10 December

Povinné zmluvné a havarijné poistenie

S vlastnením osobného motorového vozidla je spojených niekoľko podstatných povinností. Pri jazde treba dbať na bezpečnosť, rešpektovať dopravné značky a označenia, nebrať na ľahkú váhu obmedzenie rýchlosti a prezúvať pneumatiky vždy, keď je to potrebné.

Pri kúpe auta je potrebné uzatvoriť povinné zmluvné poistenie. Povinné zmluvné poistenie kryje škodu spôsobenú motorovým vozidlom. Vodič, ktorý spôsobil nehodu je zodpovedný za všetky škody, ktoré spôsobil. Pri povinnom zmluvnom poistení poisťovňa hradí poškodenému za Vás náhradu škody na zdraví, či pri usmrtení, škody z ušlého zisku a tiež škody vzniknuté poškodením, či zničením vecí vo vlastníctve poškodeného. Toto poistenie však nekryje škody vzniknuté na aute vodiča, ktorý nehodu zapríčinil. Tieto škody kryje havarijné poistenie.

Havarijné poistenie nie je povinným, ale dobrovoľným poistením. Pokrýva všetky škody ktoré zapríčinil vodič na vlastnom motorovom vozidle. Kryje tiež škody vzniknutú pri krádeži, vandalizme, či živelnej pohrome.