Oplocení domu musí mít styl

Tak pečlivě, jako si v restauraci vybíráte jídlo, měli byste vybírat i plot, který bude ještě dlouho stát kolem vašeho domu.

Oplocení domu je podceňovaná disciplína, která má ovšem zásadní vliv na to, jak se doma budete cítit. A nejen vy –  i kolemjdoucí lidé vnímají váš pozemek či dům v první řadě podle toho, jak na ně zapůsobí váš plot.

Tyto stránky vám pomohou zorientovat se v tom, na co všechno je dobré při výběru plotu dát pozor. Ploty a oplocení musíme vždy vztahovat především k domu a okolí celé stavby, teprve pak přichází prostor pro naši kreativitu. Barva plotu, materiál a výška jsou pak hlavní kategorie, které při oplocení pozemku hrají důležitou roli. Nejpoužívanějšími materiály plotů jsou dřevo, plast, drát, kámen, cihly, tvárnice a beton.

Jak vybírat ploty a oplocení

Ze všeho nejdřív je dobré zajít do specializovaného obchodu nebo oslovit firmu, která se stavbou plotů zabývá.

Pomůže vám to hlavně zjistit, jaké ploty existují, z jakých možností oplocení domu si můžete vybírat. Pak přichází na řadu rozvaha nad tím, jaký plot by nejlépe seděl právě vašemu pozemku či domu.

Nabídka oplocení je široká. Sesbírali jsme informace a nápady na betonové ploty, stejně tak můžete zjistit, jestli by vašemu vkusu spíše neodpovídaly dřevěné ploty nebo plastové ploty. Klasicky působí zděné ploty, někdo naopak preferuje jen symbolický předěl tvořený keři.