Levné pobyty v Chorvatsku u moře

Vážení návštěvníci,

chorvatsko - pláž na našich stránkách naleznete převážně turistické informace o Chorvatsku, které je stále jednou z nejoblíbenějších destinací turistů z celého světa. Jen v roce 2010 navštívilo tuto zemí více 10,5 mil. návštěvníků, z nichž více než 600.000 připadlo na návštěvníky z České republiky. Chorvatsko a Jaderské moře návštěvníky přitahuje především svou polohou na jihu Evropy, která je v letním období zárukou ideálního počasí na dovolenou a časovou dostupností. Vždyť již za 8 hodin klidné jízdy se můžeme koupat v moři a stále více turistů této možnosti využívá třeba i jen na prodloužený víkend na Istrii apod.

Na tomto webu se tedy můžete dozvědět všeobecné informace o Chorvatsku, které Vám mohou být užitečné ať už přímo při pobytu nebo při plánování Vaší dovolené u Jadranu.

Základní údaje

informace Určitě je dobré vědět alespoň základní informace o každé cizí zemi, do které se chystáte vycestovat, protože každá země má své specifika a nejinak je tomu i u Chorvatska. V této části Vám tedy nabízíme základní geografické a demografické údaje, jakou měnu budete při cestě do Chorvatska atd.

Jak cestovat do Chorvatska?

Do Chorvatska existují dva základní způsoby dopravy - letecká a automobilová doprava. Zde se tedy dozvíte, na která chorvatská letiště můžete cestovat přímým leteckým spojem z České republiky a několik základních autotras přes Rakousko či Maďarsko.

Kam cestovat?

palmy V Chorvatsku můžeme navštívit stovky krásných a zajímavých míst v několika oblastech. Istrie, Kvarner i Dalmácie nabízí nepřeberné množství úžasných pláží, historických památek a dalších turistických atrakcí.

Připravili jsme pro Vás také několik tipů v podobě významných turistických letovisek, o nichž Vám nabízíme základní informace včetně jejich dominant.

Kde se ubytovat?

Domácí prostředí soukromého apartmánu, hotelový luxus nebo splynutí s přírodou v kempu ? Při Vašem rozhodování Vám mohou pomoci informace, které naleznete v sekci věnované možnostem ubytování. (odkaz na sekci ubytování)

Dostali jste se do problémů?

kruh Bohužel, nepříjemná situace se ztrátou cestovních dokladů nebo drobná nehoda se může přihodit každému. V této části jsou uvedena důležitá telefonní čísla včetně kontaktů na české úřady v Chorvatsku.