Pohorka

Krásu šumavských kopců si můžete vychutnat i nedaleko Sušice

Sušice je příjemné a hezké město, jehož okolí poskytuje hodně zážitků pro milovníky přírody a Šumavy. Vydejme se tedy na jednu z mnoha cest.

Grossmannova vila v Ostravě

Ostrava otevře veřejnosti architektonickou perlu, památkově chráněnou Grossmannovu vilu. Vila Františka Grossmanna přitahuje pozornost přepychovým provedením i neobvyklým stavebním řešením. Po kompletní rekonstrukci je vila v původní podobě z roku 1924.

Pumptrack v Pacově – ve výstavbě

Pumptracková dráha v Pacově bude umístěna vedle areálu ZŠ Za Branou a návštěvníkům bude volně přístupná.

Mikulovská vinařská – naučná vinařská stezka Mikulov, Sedlec, Mikulov

Přes 17 kilometrů má naučná vinařská stezka z Mikulova do Sedlce a zpět. Půlka vede po asfaltových cestách, druhá po polních cestách.

Vinařská naučná stezka Stará hora

Vinařskou oblastí Stará hora v Mikulově se můžete projít po naučné stezce, která vás bude informovat o odrudách zde pěstovaných a o vinohradnictví a vinařství.

Zámecký pivovar s mlýnem v Jindřichově Hradci

Komplex budov pivovaru stojí severně od zámku, v jeho bezprostřední blízkosti. Mlýn jižně od pivovaru je v renesančním slohu z 16. století, dnešní pivovar pochází vesměs z 19. století.

Naučná stezka Masarykovy sady v Třebíči

V lesoparku Hrádek najdete pěknou naučnou stezku. Místní sice lesoparku neřeknou jinak, ale sady založené v tomto místě ve 20. letech 20. století byly pojmenovány po prvním československém prezidentovi Tomáši Garrigue Masarykovi. Naučná stezka má 13 zastavení.

Cyklostezka Pelhřimov – Pavlov

Město Pelhřimov je bohatší o další cyklostezku. Historicky nejdelší cyklostezka pro chodce a cyklisty, která v Pelhřimově prozatím vznikla je dlouhá přes tři kilometry. Asfaltový pruh od jara 2024 spojuje samotné město s obcí Pavlov.

Latinská škola v Moravské Třebové

Lidová kultura v sobě zahrnuje mnohé – architekturu, umění, hudbu a tanec, jídlo a pití, specifické odívání nebo zvyky.

Golf-pass v Západních Čechách

Golf-pass je unikátní služba, která vám umožní zakoupit zvýhodněné green fee na 6 vybraných partnerských hřištích. Ať už jste profesionál nebo amatér, Golf-pass vám otevře dveře k exkluzivním golfovým zážitkům s možností ušetřit až 3 130 Kč.

Golf Resort Františkovy Lázně

V bezprostřední blízkosti lázeňského města Františkovy Lázně na vás čeká v Hazlově naše sportovně náročné 18-ti jamkové golfové hřiště.

Horolezecká aréna v Liberci

Horolezecká aréna vzniká od října roku 2013, kdy se započalo s rekultivací bývalého Lomu Na Bídě do místa, kde se nyní potkává horolezecká obec s širokou veřejností. Cílem projektu je přibližovat horolezectví ve všech jeho podobách, lásku k horám, skalám a přírodě, široké veřejnosti.

Starší články »