Už od roku 1988 s láskou a vděčností provázím ty, kteří mě pozvali na svou cestu za zdravím, za láskou a za štěstím.
Tereza Baštová

Kdo využívá moje služby?

Kdokoli, kdo potřebuje porozumět sobě samému, pochopit příběhy, které na své cestě životem prožívá, aby v nich už nemusel jen hrát, ale aby si je mohl sám psát.

Moje reference
Ze začátku jsem byla velmi nervózní, ale při příchodu to ze mě částečně opadlo. je zde velmi příjemná atmosféra a přístup. Testy vyhovující. Čekala jsem více znalostních otázek, co se týká dopravních předpisů, jsem ráda, že je to takhle řešený. Jsem velice spokojená.
Pavlína
Měl jsem dobrý pocit, když jsem přišel, že to není klasická ordinace, ale že je to naopak na způsob toho domácího klidného prostředí. Zaujala mě také vstřícnost, velká snaha mi vše vysvětlit. Nejtěžší byl asi Test přehledu situací v dopravě, byl jsem si nejistý, ale nakonec to ve výsledku dobře dopadlo. Testy jsem bral jako výzvu, chtěl jsem to udělat co nejlépe, jsem pedant. Odcházím s tím, že jsem velmi překvapený, dokonce mě to i bavilo, mohl jsem se o sobě něco dovědět, to mi žádná knížka nedá.
Pavel
"...co se u nás změnilo? Toho je tolik! Úplně překopanej celej život, bych řekla. Člověk se naučil víc vnímat druhé. I to zdraví... pochopili jsme, že to jde i bez léků, jít po příčině a netlumit problémy. Ve škole teď bojujeme, je to zhoršené, ale to je spíš domácím prostředím. Já jsem spokojená.
Andulka
Dobrý den, paní doktorko, moc Vám za dnešek děkuji. Opět jsem odjížděla s pocitem vyrovnanosti a radostného očekávání dobrých věcí. Když jsem před měsícem přišla do Vaší ambulance, byla jsem opravdu zoufalá. Zničená, bolavá.... plná beznaděje. Nevěděla jsem kudy kam. Brala jsem to jako poslední šanci na uzdravení a záchranu mé duše. Vlastně už když jsem otevřela Vaše stránky, dýchly na mě pozitivní a teplé barvy - malý ráj. Měla jsem pocit, že u Vás je to místo, kde mi někdo pomůže. A skutečně. Už po první návštěvě jsem odcházela sice uplakaná, ale očištěná. Rozhovor s Vámi a Vaše "kouzelné" ruce mi pomohly nechat odejít tíhu z mého srdce a černé, rozvířené myšlenky z mé hlavy. Vaše magie je zázračná. Ač jsem celé sezení probrečela......., se slzami odcházelo to, co odejít mělo. Poslouchala jsem Váš milý hlas, příjemný tón a smysluplná slova, která vlastně ovládla mou mysl - dokonale. Dokázala jsem dle Vašich instrukcí vyčistit hlavu... Plním ji pomalu, ale jistě. Vaše "čarování" mě odneslo do jiného světa. Cítila jsem, jak ke mně proudí nová síla. Po tomto prvním očistném rituálu jsem odcházela unavená, ale šťastná. Jakoby mi někdo sundal okovy a kámen ze srdce. Měla jsem čistou hlavu, klidné srdce a odhodlání nic nevzdat a jít dál.... za svými sny..... za svým štěstím. Přeji Vám mnoho úspěchů a spoustu energie na pomoc těm, kteří "zabloudili".
Hanka
K paní doktorce Baštové jsem přišla poprvé v lednu 2015, t.j. před 3 roky. Měla jsem nález na EEG, v jehož důsledku jsem nebyla schopná se postarat ani o děti, ani o domácnost, ani pracovat. Tato situace již trvala 9 měsíců, nijak se nelepšila. Dětem bylo 2,5 a 9,5 roku, partner pracující. Vlastně ani nejsem schopná popsat, jak jsme tehdy žili. První rok mé nemoci mám v podstatě jedno velké okno. Můj neurolog to tehdy shrnul tak, že výsledkem kombinace mého EEG nálezu a medikace, kterou mě léčí, je asi tak stav, kdy máte 10x za hodinu na chvíli přibližně 2 promile alkoholu v krvi. K paní doktorce Baštové jsem si šla tehdy popovídat. Protože s někým si promluvit musíte. A nikdo z vašich známých ani rodiny vám nerozumí. V takovém stavu totiž vlastně ani nejste schopni sdělit, jak vám je a co vám je. Takže rozhovor s terapeutem se zdá jako rozumná volba. Nic víc jsem od paní doktorky neočekávala. Víte, já si moc nepamatuji, jak to během prvních návštěv u paní doktorky bylo. V mé velmi zamlžené paměti se mi vybavují jen takové střípky. Žena, která nepochybuje o tom, co jí říkám. Prostě mi věří. Mohu říct naprosto všechno, nesoudí mě. Klade otázky. Poslouchá odpovědi. Vede mě cestou, po které mám sílu se vydat. Nabízí možnosti. Respektuje. Píše mi všechno na papír, abych to nezapomněla a nepopletla. Úprava stravy. Doplňky stravy. Práce se sebou. Pokaždé o krůček dál. Já nevím, jak to ta báječná ženská dokázala. Můj stav se začal postupně měnit. Vlastně to byl takový malý zázrak. Asi po roce už jsem byla úplně jiný člověk. Ještě ne úplně zdravá, ale k plnému fyzickému zdraví zbývaly krůčky.. V té době jsem si říkala, že mi asi paní doktorka brzy řekne, že jsem z nejhoršího venku a že se bude věnovat dalším pacientům, kteří to potřebují víc. Už předem mě to mrzelo, ale co by se dalo dělat, než to respektovat? Jenže nic takového se nestalo. Už to není paní doktorka. Je to moje zlatá Terezka. Chodím k ní pořád a pořád se od ní mám co učit. Každý totiž máme v životě „věci“, se kterými neumíme žít v souladu, klidu a harmonii. Trápíme se, necháme se připravovat o energii, zdraví, štěstí, ... Je nás spousta, které Terezka učí, jak být šťastní, milující a milovaní, jak poslouchat své tělo a své pocity. Jak s tím vším pracovat. Jak si tím svým životem najednou plout na růžovém obláčku a mít tolik síly, lásky a pozitivní energie, že je můžete rozdávat. Když chcete a když Vás to činí šťastnými. Z celého srdce děkuji, Terezko.
Irenka
Ráda se podělím o svojí zkušenost s paní doktorkou........poprvé to bylo téměř před 15 lety.........byla jsem vyplašená, vystresovaná, zahnaná do kouta, na konci svých fyzických a psychických sil. Přivítala mě milá paní doktorka v netradičním prostředí plném harmonie a pochopení. Postupně jsem s její pomocí rozkrývala svoje vzorce chování, objevovala sebe samu, svoje potřeby, svoje přání …SEBE...rozvedla jsem se, vybudovala nový, krásný a harmonický domov pro svoje děti, opustila práci a začala podnikat, znovu se vdala. Po všechny ty roky stála paní doktorka při mně, pomáhala mi najít tu mojí správnou životní cestu a i když se mi zrovna nedařilo, svou nekonečnou trpělivostí a laskavostí mě tzv. držela za ruku, vedla, dodávala sílu a pomáhala věřit, že to zvládnu. Dnes jsem spokojená, vyrovnaná a s její pomocí jdu po svojí cestě dál a dál.......stále je co objevovat, stále je co zlepšovat a když mi život postaví do cesty něco nepříjemného a nečekaného, její slova mi zní v hlavě a pomáhají znovu a znovu nalézt to jediné správné řešení. I po 15 letech se těším na každou terapii, neboť vím, že mě posune zase o kousek dál...........s hlubokou vděčností a láskou DĚKUJI!!! ŠÁRKA
Šárka
S Rozárkou k Vám na terapie chodíme už 3 rokem a za tu dobu udělala Rozárka neuvěřitelný pokrok. Ještě nyní si pamatuji, jak jsem u vás při vstupním pohovoru vyplňovala dotazník, který se týkal Aspergerova syndromu a šokovalo mě, že na 90% to odpovídá na chování Rozárky. Rozhodně jsem se nechtěla smířit s tím, že se s tím nedá nic dělat a díky Vám a Vašim alternativním metodám je vidět, že se s tím něco dělat opravdu dá. Ze zamračeného, uzavřeného, bezkontaktního, někdy i trošku agresivního dítěte, je veselá, vtipná, tulící se holčička. Samozřejmě je stále na čem pracovat a je vidět, že je trošičku jiná než ostatní děti, ale v porovnání s tím, jaká byla a jaká je nyní, je nebetyčný rozdíl. Opravdu vidím spojitost ve změnách chování Rozárky s praktikováním alternativních metod.  Všem rodičům bych doporučila neztrácet naději, věřit tomu, co dělají, že to má smysl a výsledek se musí dostavit. Určitě je důležité být důsledný v praktikování, všech doporučených metod.Moc děkuji, za to, co děláte!
Rozárka
Když jsem sem přijela poprvé, tak jsem sem přijela hledat pomoc, protože jsem byla ve velmi špatné psychické nepohodě, úzkostných stavech, které mě provázely už denně. Přijela jsem v úzkosti, vystrašená, ubrečená. Při té první schůzce jsme všechno probraly. Paní doktorka mi poradila, s čím začít, aby se to změnilo… velká výhra, že jsem ji vyslyšela a ty rady, že jsem začala postupně na sobě aplikovat… a tím se mi začalo postupně všechno měnit, hodně k lepšímu. Při další terapii, ve chvíli, když jsme spolu pracovaly, tak jsem se cítila uvolněně a pak ve mně došlo ke změně… jako by k takovému klidu, jako by se najednou otevřela ta brána a došlo k uvědomění, že to štěstí je tady všude… Tím, že se mi podařilo vnímat to štěstí, podařilo se mi dát stranou ten stres, že něco musím, podařilo se mi vnímat, že je venku hezky, že fouká vítr, že padá listí… Dcera vždy chtěla, abychom si rozdělali v obýváku gauč, to jsem nikdy nechtěla, aby tam bylo uklizeno… teď si ho roztahujeme, ležíme tam všichni i s dopívajícím synem, tam si povídáme nebo něco zobeme a já vnímám, jak je to hezký… Teď si svůj nový způsob života opatruju jako svátost.
Mirka
Jsem vděčná své kamarádce, která mě na základě svých nejlepších zkušeností o doktorce Baštové řekla a doporučila ji. Pro mě je paní doktorka ztělesněním pravé a čisté pomoci člověka člověku. V její přítomnosti cítím opravdový zájem o mě a o to, co mě momentálně „trápí“. Díky návštěvám jsem pochopila mnohé o svém životě, přiblížila jsem se sama sobě a změnila postoje, které mě omezovaly v prožívání radostného života. Už při vstupu do budovy mě vždy zaujala čekárna, ve které dýchá harmonie a klid a i pozitivní prospěšné informace. Tudíž jsem z čekárny nespěchalaJ, naopak jsem si čas tam prožitý užívalaJ. Samotná návštěva u paní doktorky probíhala v duchu příjemné atmosféry, důvěry a naslouchání. Shrnuto do jednoho slova: DĚKUJI."
Štěpánka
Naučil jsem se víc zamýšlet sám nad sebou a začal jsem hledat vnitřní klid. Některé věci, které jsem slyšel o tom, jak má člověk žít a přemýšlet, mi dávaly smysl, a pomalu jsem schopný je používat a posunovat se dál. Změnilo se mi i vnímání přírody. Není to jen pohled na hezkou krajinu, ale cítím z ní i příjemný pocit. K dětem mám vřelejší a intenzivnější vztah, užívám si každou chvilku s nimi.
Jiří