arrow-left arrow-right ctaemail info language like place send services tel user zoom

Q.I.P. s.r.o.
Sokolova 696/32
619 00 Brno

Zákaznická linka
+420 543 250 835
Po - Pá 6:00 - 14:30 hod.

Česky

NAPIŠTE NÁM

Profil firmy

Jsme Q.I.P. s.r.o. a zajišťujeme žíhání, kalení, popouštění, cementaci, nitrocementaci, nitridaci a povrchové kalení a další technologie tepelného zpracování.

Společnost Q.I.P. s.r.o. se sídlem v Brně byla založena jako zakázková kalírna v roce 1998. Základní strategie společnosti je zaměřena na poskytnutí komplexního servisu na špičkové úrovni všem našim zákazníkům v oboru tepelného a chemicko-tepelného zpracování kovů.

Tato strategie je podporována v oblasti technického servisu a know-how dlouhodobou úspěšnou spoluprací s VUT FS Ústavem materiálového inženýrství v Brně a v oblasti výrobní zejména vlastními inovačními aktivitami v budování a rozšiřování progresivní technologické základny. V obchodní oblasti je kladen silný důraz na rozšiřování široké spolupráce v rámci celoevropského průmyslového trhu.

Společnost je certifikována dle ISO 9001:2015.

NABÍZÍME PROCESY TEPELNÉHO ZPRACOVÁNÍ

  • žíhání, kalení, popouštění, cementaci, nitrocementaci, nitridaci a povrchové kalení
  • tvářených, litých, konstrukčních a nástrojových ocelí, litiny i barevných kovů v širokém rozsahu technologických postupů.

Dle požadavku zákazníka jsme schopni realizovat také speciální technologické postupy tepelného zpracování (např.: boridování atd.).

Na naší provozovně zpracujeme vaše zakázky na následujících zařízeních: soubor víceúčelových pecí s řízenou ochrannou atmosférou, pracoviště solných lázní, soubor vzduchových komorových pecí, vysoko a středofrekvenční zařízení pro indukční povrchové kalení.
Následně zajišťujeme rovnání pomocí vřetenových a hydraulických lisů a dle požadavků také ruční nebo strojní tryskání.

Výrobu zajišťujeme na provozovně Brno-Horní Heršpice, ve tří-směnném a čtyř-směnném nepřetržitém provozu.