Rolety v Praze

Rolety zvedají náladu

Chcete se nechat každé ráno malinko překvapit? Vytáhněte rolety a podívejte se ven. Když se budete dívat pozorně, zjistíte, že stále stejný obraz za oknem je pokaždé trošku jiný, že se s každým ránem mění. A kdyby náhodou bylo počasí pod psa a nedalo se na to šedivo koukat, rolety zase stáhněte a svého čtyřnohého chlupatého mazlíka pusťte na chvíli k sobě do pelíšku. Den bude rázem veselejší.

Inzerce

Rolety Praha

Nemusíte číst Jiráska, když chcete temno

Po ránu vám rolety nejen zvednou náladu, zvlášť ty ve veselých barvách, ale také spolehlivě zabrání sluníčku, aby vás šimralo na víčkách, když chcete ještě chvilku spát. Večer při rozsvíceném světle se zase můžete spolehnout, že je vaše soukromí chráněno před zvědavými pohledy zvenčí. To ale neznamená, že ve dne rolety zahálejí. I v našich krajích je slunečního svitu čím dál tím víc, a proto rolety využijete k zatemnění také během dne, když chcete mít v bytě trochu stínu nebo příjemný chládek.

Krotitelé světla? Rolety na všechny způsoby!

Rolety jsou k dostání v různých typových variantách a mnoha materiálových a barevných provedeních. Záleží jen na osobním vkusu, zda dáte přednost bílé klasice nebo rolety barevně sladíte s dalšími interiérovými doplňky. Materiál vybírejte podle toho, jestli chcete, aby roleta jen stínila, nebo kompletně zatemňovala.

Materiál rolet sloužících k zatemnění je těžší, má pevnější vazbu a je speciálně upraven tak, aby nepropouštěl světlo. To pak nemá šanci proklouznout škvírami po stranách rolety dovnitř, ale ani ven, protože roleta se posouvá v postranních vodicích lištách.

Roletová klasika

Klasické rolety s madlem nebo šňůrou uprostřed zátěžové tyčky jsou ovládány pružinovým pohonem. Velmi oblíbeným manuálním ovládáním jsou také řetízky s ozubenou hřídelí, protože se snadno nastaví do jakékoliv polohy. Kdo má rád pohodlí, ten ale upřednostní rolety s motorem. S těmi se pak manipuluje pomocí vypínače nebo dálkového ovládání, ani se při tom nemusíte zvedat ze svého oblíbeného křesla.

Rolety, které se nerolují

Římské rolety sice nejsou pravými roletami, protože se nerolují, ale vytahují se skládáním do kaskádovitých záhybů. To jim neubírá na atraktivnosti, spíše přidává, a okna tak získají zajímavý vzhled.

Rolety chytré horákyně

Screenové rolety jsou vlastně síťové rolety, které se používají nejen jako vnitřní, ale i jako venkovní. Díky síťovému materiálu je vidět i přes staženou roletu ven, ale když jsou v místnosti rozsvícená světla, tak i dovnitř. To může být nevýhodou v bytech, proto se screenové rolety používají častěji v kancelářských budovách.

Před oknem, za oknem…

Jestli jsou rolety před oknem nebo za oknem, nezáleží jen na tom, z jaké strany se díváte.

Venkovní rolety jsou z pevnějších materiálů, jako je hliník nebo dřevo, o screenových jsme se už zmínili v předchozím odstavci. Venkovní rolety jsou nejen velmi výrazným architektonickým prvkem fasády, ale speciální bezpečnostní rolety navíc slouží i k ochraně před nezvanými hosty.

Kde jsou rolety k mání?

Pokud si chcete roletu namontovat sami, dostanete je koupit v různých velikostech i dezénech téměř ve všech hobby marketech. Když hledáte rolety i služby na míru, můžete se v Praze obrátit na řadu specializovaných firem. Nehleďte však pouze na cenu, ale i na to, co za ní dostanete, a to včetně záručního a pozáručního servisu. Podívejte se také, jak daleko od vašeho domu dodavatel rolet sídlí, ať se vám rolety zbytečně neprodraží cestovným.

 
 
Sundrape

Sundrape, spol. s r.o. ◄ Doporučujeme!

Sundrape má na českém trhu dvacetileté zkušenosti a velmi dobré reference. Rolety vyrobí, dodá a namontuje a navíc poskytne i kvalitní pozáruční servis. Samozřejmostí je také spolupráce s architektonickými studii.

www.sundrape.cz - Praha 9, Náchodská

Papírové rolety

Papírové rolety

Papírové rolety jsou v českém prostředí nové a neokoukané. Černé, bílé, šedé i přírodní papírové rolety lze velmi levně pořídit v tomto e-shopu.

www.papiroverolety.cz - Praha 9, Jandova

Alulux

Alulux

Alulux nabízí zastiňující i zatemňující rolety, vnitřní i venkovní. Společnost sídlí v Roháčově ulici v Praze 3, ale dodávky realizuje po celé republice.

www.alulux.cz - Praha-Říčany, Zděbradská

OknoTrade

OknoTrade

OknoTrade vám nabídne jak klasické rolety, tak atypické řešení pro náročnější zákazníky. Po Praze inzeruje dodávku do tří dnů a dovoz a montáž zdarma.

www.oknotrade.cz - Bezno, Boleslavská

ProAlu

ProAlu

ProAlu uspokojí zákazníky širokou nabídkou a rychlou realizací. Zaměřuje se především na výrobní, montážní a stavební firmy a také na spolupráci s projektanty.

www.proalu.cz - Vestec u Prahy, Vídeňská

AGV - Rathouský

AGV - Rathouský

AGV - Rathouský nabízí interiérové i exteriérové rolety různých značek a v různých cenových hladinách. Na webu najdete návod na vyměření, nakupovat pak můžete pomocí objednávkového formuláře. Pokud si připlatíte, montáž provede zkušený zaměstnanec firmy.

www.agv-rathousky.cz - Praha 10, Nám. Smiřických

L-ex

L-ex

L-ex vám nabídne jak klasické rolety, tak atypické řešení pro náročnější zákazníky. Po Praze inzeruje dodávku do tří dnů a dovoz a montáž zdarma.

www.l-ex.cz - Úvaly u Prahy, Dvořákova

 
 

Vybrané produkty

 

Aktuality

Rolety mohou prodloužit léto!

4.11.2013

Jste zvědaví jak? Nechte se inspirovat.

www.marianne.cz

Rolety nebo žaluzie?

30.7.2013

Vyberte nejvhodnější typ stínění do horkého léta.

www.ireceptar.cz

Účinná přírodní klimatizace

26.2.2013

Připravte se již teď na horké letní dny. Rolety v mnohém nahradí klimatizaci.

www.prozeny.cz

Odkazy

Rolety v Praze