Dřevěný program, stavební řezivo a sušárna dřeva

Sušárna dřeva

Sušíme kvalitní řezivo především pro truhlářské účely.

Sušíme řezivo a tepelně ošetřujeme dle ISPM 15, pro výrobu obalových materiálů, ale i jiné již vyrobené obalové komponenty. Podle domluvy můžeme tyto úkony dělat i pro vás – na zakázku.

Stavební řezivo

Dodáváme stavební řezivo jako - hranoly, fošny, prkna, latě. Možný profil maximalně 200x200 mm, délka 11 m. Stavební řezivo je pouze na objednávku zákazníka dle rozpisu. Skladem jen omezený sortiment latí a prken. Dodáváme délky v násobku 0,5 m + pilařský nadměrek. Stavební řezivo je možné po dohodě impregnovat nástřikem.

Vícehranné řezivo

Vícehranné řezivo v profilu osmihran, šestihran, trojúhelník. Vícehranné řezivo je vhodné pro oživení konstrukcí altánů, pergol nebo pro výrobu dětských houpaček, průlezek, pískovišť a pod. Při použití tvrdých dřevin mají dobrou odolnost proti povětrnostním vlivům (dub, akát) a při vakuotlakové impregnaci je řezivo vhodné i pro výrobu opěrných zdí, zpevnění teras, palisád, apod. Vícehranné řezivo dodáváme v délkách do 3 m a průměru 110 – 350 mm.

Dřevěná dlažba

Dřevěná dlažba je známým a velmi užívaným stavebním materiálem. Dřevěná dlažba má výborné tepelně izolační vlastnosti a výborně tlumí hluk. Také vyniká poměrnou lehkostí, elektrickou nevodivostí a zdravotní nezávadností. Také je šetrná k životnímu prostředí. Dřevěná dlažba snese i větší zatížení a lze ji lehce opravit.

Dlažba se vyrábí z tvrdých listnatých dřevin zejména z dubu, případně z akátu. Ty dobře odolávají vlhkosti. Levnější varianta je z jehličnatých dřevin. Ty jsou kvůli nižší odolnosti vhodné především do zastřešených prostor. Řezivo používáme hlavně středové. Od středu se paprskovitě rozbíhají výsušné trhliny. Ty nejsou na závadu pokud nedojde k rozlomení kostky. Trhliny dodávají dlažbě rustikální ráz a podle momentální vlhkosti mění svou velikost.

Dřevěná dlažba se hodí do exteriéru nebo polointeriéru a vypadá velmi dobře i jako cestička v zahradě nebo jako podlaha pergoly, příjezdová cesta, terasa u bazénu, garážové stání chodník, podlaha ve stáji nebo psím kotci.

Pokud použijete dřevěnou dlažbu v exteriéru, doporučujeme chemickou ochranu. Nejvhodnější je vakuotlaková impregnace která výrazně zvyšuje jeho životnost.

Pokládka dřevěných podlah je podobná jako u zámkové dlažby do štěrkopískového lože, jen je nutno vytvořit dostatečně vysokou drenážní štěrkovou vrstvu. Spáry by měly být alespoň 4 mm vysypané křemičitým pískem, ty umožňují správný odvod vody a absorpci změn objemu dřeva.

Osmihran

Šestihran

Trojúhelník

Kostka

Mozaika

Plotové dílce

Masivní plotové dílce jsou vyráběné z šestihranných a osmihranných profilů, průměr 110mm. Zaujmou vás svou konstrukcí a nestandardním vzhledem. Protože používáme poměrně masivních profilů, mají dlouhou životnost. Profily jsou ze slabé kulatiny v materiálu smrk, borovice nebo modřín. Plotové dílce dodáváme v rozměrech podle požadavků zákazníka, a můžeme zajistit i impregnaci nebo nátěr lazurou. Největší možná je výška 250cm a délka 350 cm.

Poptávkový/kontaktní formulář

 
 
 
 
 
Podmínky ochrany osobních údajů.