Objevte
Sapa v Praze
a kouzlo Vietnamu

Vaše brána k nezapomenutelným zážitkům v Praze a Vietnamu

Vítejte na Sapa Trip, zážitkovém a cestovním portálu. Objevte s námi Sapa v Praze a tajemství Vietnamu. Autentické zážitky a průvodci, kteří vás zavedou za dobrodružstvím.

Přehrát video

Jsme tým nadšenců

Prozradíme vám tajné tipy, kam za nejlepší exotickou zeleninou, kde se na Sapě můžete nechat ostříhat nebo dokonce navštívit buddhistický chrám. Zažijete s námi Sapu takovou, jakou máme rádi. Česko je náš domov, ale kousek našeho srdce patří Vietnamu, proto pořádáme kulturní akce, přednášky a hlavně prohlídky v pražském obchodním a kulturním centru Sapa, kde sdílíme svou kulturu a budujeme vzájemné vztahy.

Zažijte cestu
do Vietnamu

Objevte kouzlo Vietnamu s námi! Nabízíme unikátní cesty plné dobrodružství, od průvodcování po historické památky až po na míru vytvořené zážitkové trasy. Nechte se unést kulinářskými specialitami, kouzelnými krajinami a bohatou kulturou. Připravte se na nezapomenutelný zážitek, který vám změní pohled na svět.

Kamila Pillmaierová

Jsem nadšena! Jedinečný zážitek nabitý informacemi, skvělá a veselá průvodkyně ochotná odpovědět na všechny dotazy, dobré tipy pro další návštěvy.. Opravdu jsem velmi mile překvapena, na organizátorech je vidět, že svou "práci" dělají rádi.

Přijďte si nás poslechnout

Přijďte na některou z našich akcí. Pořádáme přednášky, na kterých ukazujeme vietnamskou kulturu široké veřejnosti, a boříme zažité předsudky o vietnamské komunitě. Vzájemný vztah Čechů a Vietnamců je pro nás důležitý.

Master Vietnam

Naši činnost významně podporuje značka kávy a čaje Master Vietnam. Koupí kvalitních vietnamských čajů nebo kávy se podílíte i vy na přátelských vztazích mezi českou a vietnamskou komunitou v České republice. Zároveň tak podporujete náš projekt české školy ve Vietnamu, skrze který chceme umožnit i dětem z odlehlých oblastí Vietnamu přístup ke vzdělání.

Kam jdou vaše příspěvky?

Vzdělávání

Tlumočíme, překládáme, pořádáme jazykové kurzy, přednášky o kultuře a provozujeme česko-vietnamskou knihovnu.
Více o projektu czechviet.org

Neziskové aktivity

V rámci workshopů a dalších neziskových aktivit se snažíme o propojení české a vietnamské kultury. K realizaci těchto činností řešíme logistiku, propagační materiály a dalších vedlejších nákladů.

Průvodcům

Naši průvodci na pražské Sapě jsou srdcaři, kteří to dělají hlavně pro radost. I přesto jim ale chceme taky přispět za jejich čas, který prohlídkám na Sapě věnují.
Více o o našich srdcařích

Blog

Prozkoumejte s námi cestování, kulturu, historii, skvělé restaurace a obchody. Naše příspěvky vám otevřou dveře do fascinujícího světa vietnamské komunity v ČR. Odhalte s námi skryté poklady a zajímavosti, které Sapa nabízí. Připojte se k naší komunitě objevitelů a nechte se inspirovat k novým dobrodružstvím.

Podpořte nás i vy

Podpořte naše projekty nákupem v e-shopu a podílejte se s námi na vztazích mezi českou a vietnamskou komunitou.

  • positive review  Doporucuji,skvele stravene dopoledne . Super zazitek a jidlo naprosto luxusni. Pruvodce Jack Dave byl velmi mily,ochotny a vse hezky vysvetlil. Luxusni koblizky nakonec nemely chybu👏👏👏

    Michaela Dudášová Avatar Michaela Dudášová
    10. března 2024

    positive review  Absolvovali jsme prohlídku s průvodcem Vietem. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o historii areálu a také o historii Vietnamu, jeho kultuře a zvycích. Dostali jsme tipy, jaké potraviny nakoupit a kde, jak si vybrat správnou restauraci, ochutnali jsme vietnamský čaj a kávu a výborně jsme se najedli. Díky za prima odpoledne. Katka a Honza

    Kateřina Kapalová Avatar Kateřina Kapalová
    4. března 2024

    positive review  Dostala jsem Sapa Trip jako dárek, už dlouho jsme si přála mít v Sapě větší výběr a nechodit pořád do stejných obchodů a jedné restaurace. Naše původkyně Maja byla skvělá, vstřícná, milá, chystrá a otevřená a prohlídka mi zcela splnila můj sen, k tomu jsme se dozvěděla i plno věcí o Vietnamu a Vietnamcích. Určitě doporučuji

    Lenka Bartova Avatar Lenka Bartova
    29. ledna 2024
  • positive review  V sobotu jsme absolvovali Sapa trip s tradičním vietnamským obědem s průvodcem Nicolasem. V tržnici pár z nás bylo, já však nikoliv, proto jsem příliš nevěděla, co čekat. Byla jsem velmi mile překvapena, jednak ze vstřícnosti pana průvodce, ale také z nahlédnutí do historie a především samotné kultury Vietnamu. Samozřejmě jsem už cestou domů hledala na příští léto dovolenou ve Vietnamu. 😀 Všem doporučuji a mnohokrát děkuji. 🙂

    Magdalena Hajkova Avatar Magdalena Hajkova
    28. ledna 2024

    positive review  Moc fajn odpoledne s Mai, která byla perfektní pruvodkyni! Dozvěděli jsme se spoustu informaci a zajímavostí nejen o Sape, ale také o vietnamské kultuře, historii, náboženství, jídle a všem, co nás zajímalo. Nechyběly ani tipy na podniky, které Mai rada navštěvuje. Mai se nezalekla žádné otázky a rada se podelila i o osobní zážitky a zkušenosti z Vietnamu. Vřele doporučujeme jako dárek i pro vlastni využití! Děkujeme!!!

    Barbora Cvejnova Avatar Barbora Cvejnova
    27. ledna 2024

    positive review  Výborná exkurze pro školní skupinu. Moc děkujeme.

    Vanda Habermannová Avatar Vanda Habermannová
    3. ledna 2024
  • positive review  Já, manžel a náš malý syn. Jsme byli na Sapa Trip s obědem. Vše bylo úžasné. Akorát oběd nás moc nenadchnul. Rozhodně zážitek na který budeme velmi rádi vzpomínat. Průvodce byl skvělí.

    Petra Šarounová Avatar Petra Šarounová
    18. listopadu 2023

    negative review  Nedoporucuji za cenu 8000, nesmysl. Meli jsme obdrzet 6 jidel a obdrzeli jen 3. Pruvodkyne skvela, co jsme obdrzeli bida. Manzelka koupila Gastro balicek na Adrop.cz za 8000Kc https://www.adrop.cz/trznice-sapa-praha-prohlidka/detail-praha-mesto-praha-doba-individualni-osob-4-osoby Co jsme obdrzeli 2 bagety a120kc = 240kc 4 smazene koule odhad a50kc =200Kc 3 kavy odhad a50kc =150Kc Detem piti nebylo v cene musel jsem dokoupit. 5x hlavni jidlo bez piti (nebylo nabidnuto) odhad a200kc =1000Kc 2 konvicky caje v kancelari odhad a200kc =400Kc Celkem naklad 1990,- Zaplaceno 8000,- Meli jsme obdrzet Degustace: 2× polévka, 2× grilované maso, 2× menší pochutiny, dezert a pití dle nabídky (každý účastník má možnost ochutnat až 6 různých jídel), Nevim kolik plati slevovemu portalu, ale i tak 6000,- rozdil.

    Petr Jandal Avatar Petr Jandal
    13. listopadu 2023

    positive review  Parádní trip po Sapě s Dave Jackem. Díky! 🙂

    Richard Marvan Avatar Richard Marvan
    5. listopadu 2023