Vítejte na webu sberatele.cz

Pokud jste zavítali na tyto webové stránky, tak vás nejspíše zajímá sběratelství a všechno okolo něho. Naše informační stránky vám podají informace z nejrozšířenějších sběratelských odvětví. V každé kategorii naleznete i nějaký aktuální tip na koupi předmětu. Na úvod máte na úvodní stránce nějaké informace o nejznámějších sběratelích.

Investiční zlato, zlaté mince

Zlato vždy zůstane velmi cenným kovem. Proto se jako velmi dobrá investice považuje komodita investiční zlato v podobě lahviček s vysocekarátovým zlatem vysoké kvality nebo v podobě zlaté mince.

Více informací o zlatých mincích a investičním zlatu naleznete na
www.investicni-zlate-mince.cz

Francesco Angeloni

Francesco Angeloni (1587 Terni - 1652 Řím) byl to italský spisovatel, historik a hlavně sběratel. V Perugii vedl svůj studentský život a poté odešel do Říma, kde začal pracovat jako tajemník kardinála. Kardinál Pietra Aldobrandini, u kterého pracoval byl synovec papeže Klementa VIII.

Většinu svého života věnoval Angeloni sbírání antických mincí, medailí, knih, maleb a archeologických artefaktů. Ve svém domě vychoval svého synovce Giana Pietroa Belloriho, který se později stal známým italským historikem.

Alfred Bruyas

Alfred Bruyas (15. srpna 1821 Montpellier - 1. ledna 1876 tamtéž), jeho vlastní jméno bylo Jacques Louis Bruyas, byl to sběratel umění a osobní přítel Gustava Couberta. Sbírku svého umění později daroval muzeu Fabre v Montpellier.

Byl narozen v rodině bohatého bankéře v Montpellier. Umění ho začalo zajímat hned od dětství. V roce 1849 až 1854 se nacházel v Paříži. Zajímali ho díla především od Couberta, ale sbíral také obrazy od jiných malířů. Například od Camille Corot, Narcisse Diaz de Peña, Adrien Guignet, Adolphe Hervier, Prosper Marilhat, Edouard-Antoine Marsal a Jean-François Millet.

Sběratelství

reklama

kategorie