Profile image

Stříbrné šperky

Ukázky krásných stříbrných šperků a kde je koupit...

Stříbrné šperky

KRÁSA I INVESTICE

Nový e-shop je přesunut na www.ŠperkyLeClay.cz

Jen málokterý kov našel tak široké uplatnění jako stříbro. Tento ušlechtilý kov je známý už od starověku. I dnes je pro nás nepostradatelným. Nejen jako šperk.

Stříbrné šperky krásné i skromné zároveň

Podle některých zdrojů se v Čechách stříbro dobývalo už v dávném sedmém století. K masivnějšímu rozvoji jeho těžby ale došlo až ve století třináctém, kdy se otevřely zásoby tohoto nerostu v Kutné Hoře. V té době bylo Království české počítáno mezi nejbohatší země Evropy. Stříbro, které se dobývá ze země, tedy v surovém stavu, by nás asi příliš nenadchlo. Vyskytuje se v krystalické podobě a jeho tvary připomínají plechy, drátky nebo kostrovité útvary.

  • Brzy lidé přišli na to, že je stříbro vhodné na výrobu všech možných potřeb pro člověka.
  • Ze stříbra se tak stalo například i platidlo.
    • Dokazuje to náš slavná a dost dlouho pevná měna, kterou byl Pražský groš.
    • Touto mincí se platilo několik století.
    • A byla ceněna i ve světě.

Sloučeniny stříbra jsou také nezbytné pro fotografický průmysl.

Stříbro povýšilo až na šperkařské umění

Nesporný půvab tomuto kovu ale dodaly teprve stříbrné šperky. Už na první pohled jsou tak trochu odlišné od všech ostatních. Vedle zlatých a okázalých šperků jsou ty stříbrné trochu jako Popelky. Ale v tom nejlepším slova smyslu. Stříbrné šperky jsou totiž skromné, a přitom nesmírně krásné. Možná, že právě proto mají šperky ze stříbra jednu báječnou vlastnost. Hodí se naprosto ke všemu.

  • Stříbrný set si můžete vzít na důležitou společenskou událost (ples, svatba, promoce) a budete mít jistotu, že dodá vaší večerní toaletě patřičný „šmrnc“
  • Stříbrné šperky můžete neomezeně nosit i ve všední den, například do zaměstnání nebo do kavárny.
  • Další velkou výhodou je to, že stříbrných šperků můžete mít doma celou řadu. Dalo by se říci, že na každý den v týdnu jiný. Jsou totiž oproti zlatým (nebo dokonce platinovým) mnohem levnější.
  • A v žádném případě se nedá říci, že by byl výběr chudší.
  • Naopak – ve stříbře je právě z uvedených důvodů mnohem větší možnost výběru.

Jistě to není náhoda, že právě stříbro je zasvěceno bohyni, která představuje Lunu. Šperk z tohoto kovu i svítící měsíc vyzařují něco krásného i tajemného.

Stříbrné šperky krásné jako měsíční záře

Pravděpodobně každý nerost, který nám poskytuje naše planeta, má pro nás nějaký význam. A nemusí se jednat jen o průmyslové nebo jiné využití. Může mít i ochranitelskou nebo magickou funkci.

  • Stříbro používali i alchymisté ke svým tajemným pokusům.
  • Měli pro něho pojmenování Dianin kov.

Drahé kovy a drahé kameny mají jednu společnou vlastnost – nikdy jich není nadbytek. Jestliže bychom ale vstoupili hlouběji do historie, pak bychom se mohli dozvědět, že byla doba, kdy stříbro vlastně nemělo žádnou hodnotu. Bylo to za vlády biblického krále Šalamouna v Izraeli. Tehdy ho prý bylo tolik, že bylo prakticky bezcenné.

Obliba stříbra stále roste

V současné době jsou šperky ze stříbra velice oblíbené. Jsou nejen cenově dostupnější, ale šperkaři dokáží z tohoto drahého kovu vytvořit opravdové skvosty.

  • Ať už pouze se stříbra anebo v kombinaci s některým drahým kamenem.

Stříbrné šperky mají tu výhodu, že se pro jejich ozvláštnění hodí všechny druhy kamenů. Stříbrný vzhled je považován v tomto ohledu za neutrální, a tak přijímá do své společnosti jakoukoliv barvu i vzhled. Jak bylo v úvodu řečeno, drahé kameny a drahé kovy přebírají někdy různé funkce. I stříbro vám může mnoho životních situací usnadnit a pomoci zvládnout.

  • Pokud špatně zvládáte záchvaty zlosti a rozčilení, a přitom byste se rádi cítili vnitřně silnějšími a klidnějšími, pak je stříbrný šperk přesně tím pravým pro vás.
  • Je to také rada, co koupit někomu blízkému, kterému chcete v tomto ohledu pomoci a zároveň ho potěšit.

Ve světě magie je stříbro zasvěcené bohyni Selené, která v řecké mytologii zpodobňuje měsíc. A v čem tkví magická moc stříbra? Je to ochrana proto uhranutí, uřknutí a kletbám.

  • Pokud se chcete v životě cítit spokojeni a chráněni od špatných vlivů, pak je téměř nutností pořídit si nějaký krásný stříbrný šperk.

Všechny stříbrné šperky najdete nově v

E-shopu šperky LeClay