Čenkovice – SKI areál pod Bukovou horou v Orlických horách

O Skiareálu Čenkovice


Čenkovice jsou malebné horské středisko v romantickém údolí pod Bukovou horou, na rozhraní Orlických hor, Jeseníků a Králického Sněžníku. Najdete zde ubytování v hotelu, penzionech, v horských chatách, chalupách a také ubytování v roubenkách a srubech. Celé Orlické hory, zejména však Čenkovice, jsou v létě výchozím bodem pro rozmanité výlety.

V zimě nabízí skiareál Čenkovice 65 km běžeckých tratí, 5 sjezdovek (včetně 2 s nočním lyžováním) a snowpark. Skiareál Čenkovice je jeden z největších lyžařský areálů v Pardubickém kraji a řadí se mezi 5 skiareálů v České Republice s nejčistším ovzduším. Z ubytovacích zařízení, která nabízíme, se lehce dostanete i do SKI parku Červená Voda, který je propojen dvěma cestami se SKI Čenkovice.

 

VÍCE O SKIAREÁLU FOTOGALERIE

Aktuální info


  • VLEK U PRAMENE I KIDS PARK AKTUÁLNĚ MIMO PROVOZ

    Vlek U pramene aktuálně mimo provoz, o dalším provozu Vás budeme informovat. KIDS PARK a lyžařská škola obnoví provoz opět v pondělí 26. 2. 2024. PŮJČOVNA v provozu každý den od 8:30 do 16:00. V provozu sedačková lanovka TŘEBOVSKÁ a sjezdovka SVITAVSKÁ.


Akce v našem skiareálu


  • Prozatím není naplánovaná žádná akce, ale co není, může být. Sledujte proto naši sekci dál, aby vám nic zajímavého neuteklo!

Proč do Čenkovic


  • Ubytování hned u sjezdovek

    1. Ubytování hned u sjezdovek

    Přímo v Čenkovicích najdete hned několik penzionů, horských chat i chalup, které nabízejí pohodlné ubytování buď přímo na sjezdovce, nebo v její bezprostřední blízkosti.

  • Čistý vzduch a klidný kraj

    2. Čistý vzduch a klidný kraj

    Celý areál se řadí mezi první pětku s nejčistším vzduchem v České republice. Pomezí Jeseníků, Orlických hor a Králického Sněžníku zase slibuje tichou a krásnou přírodu.

  • Celoroční široké možnosti vyžití

    3. Celoroční široké možnosti vyžití

    V zimě na vás čeká 65 km běžeckých tratí, 7 sjezdovek, z nichž 2 mají noční lyžovačku, snowpark i školička pro děti. V létě se zas těšte na spoustu výletů pěšky i na kole.

  • Léčivá voda na bolavé klouby

    4. Léčivá voda na bolavé klouby

    Přímo v Čenkovicích můžete navštívit Filipův pramen - jezírko s léčivou vodou, obohacenou radonem. Jelikož ani v zimě nezamrzá, mohou vodu z něj ochutnat i lyžaři.

Mapa skiareálu


Jak to u nás vypadá?

  • Lyžařské středisko Čenkovice se nachází na rozhraní Orlických hor a Jeseníků v Bukovohorské hornatině v nadmořské výšce 650–958 m n.m.
  • Lyžařský areál nabízí 7 vleků a jednu sedačku, s celkovou kapacitou 5000 osob za hodinu, 7 sjezdovek, z toho 2 pro noční lyžování.
  • V okolí Čenkovic na vás čeká 65 km strojově upravených běžeckých tratí.

Filipův pramen

Filipův pramen pramení na úpatí Bukové hory v nadmořské výšce 820 metrů, přímo u Hanesovy vyhlídky. Má ale ještě další tři přítoky. Voda, která stéká do jezírka, proudí pod povrchem svahů v potrubí o délce několika kilometrů. S budováním Filipova pramene se začalo už v roce 2003, na úpravách jezírka však společnost, která provozuje místní ski areál, pracuje dodnes.