Spořící účty

Spořící účty jsou finanční produkty, které nabízejí výhodné zúročení vložených prostředků. Roční úroková míra je několikanásobně vyšší oproti úrokové míře u běžných účtů.

Vyšší úroková míra je vyvážena tím, že spořící účty nelze používat pro běžné transakční činnosti - většinou z nich lze platby posílat pouze na jeden vybraný účet. Běžný účet (osobní účet) jimi tedy nelze nahradit, protože s nimi nelze platit za běžné úkony.

Spořící účet eMAX je úročen roční úrokovou mírou 3,5 % při libovolné výši zůstatku. K účtu lze získat zdarma platební kartu, s kterou lze hradit útratu ze spořícího účtu v obchodech a vybírat hotovost v bankomatech.

Spořící účet ING konto nabízí roční úročení ve výši 3,25 % při libovolné výši zůstatku. Vedení účtu je zdarma.

Spořící účet WPB nabízí roční úročení ve výši 4 % až 5,65 % - záleží na výši zůstatku. Vedení účtu je zdarma.

Spořící účet BAWAG Bank je úročen 3,5 % při minimálním zůstatku 500 Kč. Vedení účtu je zdarma.

Spořící účet GE Money Bank zhodnotí finance úrokem ve výši 0,75 % až 1,75 %, aktuální výše úroku závisí na zůstatku. Účet je veden k běžnému účtu zdarma.

Spořící účet Citibank je úročen roční úrokovou mírou 2,5 % při libovolné výši zůstatku. Spořící účet je veden zdarma k běžnému účtu.

Spořící účet Fio konto nabízí roční úrokovou míru ve výši 3,1 % s libovolným zůstatkem. Vedení účtu je zdarma.

Spořící účet Plus Unicredit Bank zúročí finance roční úrokovou mírou od 1,42 % až po 2 % v závislosti na výši zůstatku. Spořící účet je veden zdarma k běžnému účtu.

Sporoúčet Komerční banka zhodnotí vložené prostředky ročním úrokem ve výši 1,36 % až 2,16 % v závislosti na výši zůstatku. Spořící účet je veden zdarma k běžnému účtu.

Spořící účet Kompletkonto je úročen roční úrokovou mírou od 1,4 % do 2,5 % v závislosti na výši zůstatku. Spořící účet je veden zdarma k běžnému účtu.

Spořící účet eKonto úročí vložené finance úrokovou mírou od 0,85 % do 3,5 % v závislosti na výši zůstatku. Spořící účet je veden zdarma k běžnému účtu.

Spořící účet ČSOB nabízí úrokovou míru od 1,7 % do 2,35 % v závislosti na výši zůstatku. Spořící účet je veden zdarma.