MUDr. David Štěpán plastická chirurgie Brno

  • Objednání

    Přijďte po telefonickém objednání (volejte po-pá, 8 do 14 hod) na 549 240 048 nebo 734 253 557 .
    Na vyšetření mateřských znamének PC dermatoskopem se můžete objednat jen online na stránce rezervace.

    Ordinační hodiny plastické chirurgie: podle objednání. Obvykle to je: Pondělí, Čtvrtek, Pátek: 8-15 hod, Úterý, Středa 14-18,
    Vyšetření mateřských znamének - Dermatologie - podle objednání
    Více
  • Liposukce,
    odsávání tuku

    Odsávání tuku ať už v ambulantní  narkóze nebo ambulantně v místním znecitlivění bez narkózy, je jeden z nejčastěji prováděných zákroků. Současně je to zákrok, u kterého dochází nejčastěji k podstatnému rozdílu mezi představou klienta a možnostmi liposukce. Zda je pro vás liposukce vhodná, je možné jednoznačně usoudit při konzultaci. Objednejte se na ni. Liposukce je bohužel jen náhradou za přirozené zhubnutí.
    Více
  • Zvětšení prsou
    augmentace

    Zvětšení prsů pomocí implantátů patří mezi velmi časté, vděčné a bezpečné možnosti jak odstranit pocit méněcennosti, kterým řada žen trpí. Ne u každého tvaru prsu a každé ženy lze však ideálního výsledku dosáhnout. Proto je dobré začít úvahy o augmentaci – zvětšení prsů, objednáním se na konzultaci s lékařem, který by zákrok prováděl. Teprve pak se rozhodujte.
    Více

PLASTICKÁ CHIRURGIE
MUDr. David Štěpán

Na našem pracovišti (Brno) najdete kolektiv zkušen plastických chirurgů a dermatologů. Mimo kosmetických, provádíme zákroky v celém spektru plastické chirurgie a při splnění obvyklých kriterii (doporučení lékaře) i na úhradu zdravotní pojišťovny.
Zákroky jsou prováděny ambulantně v ambulantní narkóze – jednodenní chirurgie nebo v narkóze s hospitalizací.

STŘEDISKO DIAGNOSTIKY
kožních pigmentací

Kromě estetické chirurgie je nosným oborem pracoviště posuzování nebezpečnosti kožních pigmentací a jejich diagnostika unikátním přístrojovým vybavením obsluhovaným dermatology specialisty. Nebezpečné útvary doveeme i šetrně odstranit.

Ambulance je vybavena jedním z mála počítačových dermatoskopů v ČR.

MUDr. David Štěpán
Plastický chirurg

narozen 18. 9. 1957, promoce 1983 na Masarykově univerzitě v Brně, atestace z všeobecné chirurgie 1986, z plastické chirurgie 1991.

  • 1983 - 1993 Klinika plastické a estetické chirurgie v Brně, Berkova 34
  • 1993 - 1995 Klinika rekonstrukční chirurgie a popálenin nemocnice Brno Bohunice
  • 1995 do 2006 První privátní klinika Laurea (2001-2005 jako vedoucí lékař).
  • Od roku 2006 pouze soukromá praxe.
  • Od roku 1992 Vedoucí lékař Centra diagnostiky a léčby patologických kožních pigmentací

Studijní a pracovní pobyty:

  • 1989/90 Hamburk: Privátní praxe plastické chirurgie Dr. Kluzak
  • 1990 Janov: Klinika plastické chirurgie Národního institutu pro výzkum a léčby rakoviny.
  • 1991 Curych: Klinika plastické a rekonstrukční chirurgie- zaměstnanecký poměr jako lékař a spolupracovník pro výzkum.
  • Krátkodobé pobyty a stáže v Německu a Rakousku.

Členství v odborných a profesních organizacích

ISAPS
  • International Society of Aesthetic Plastic Surgery Certifikovaný člen společnosti estetické chirurgie.
  • Člen společnosti plastické chirurgie
  • Člen společnosti pro využití laseru v medicíně
  • Člen společnosti popáleninové medicíny
  • Člen International Society of Aesthetic Plastic Surgery
  • Člen Workshop of Edvanced Plastutic Surgery
  • Člen International Society Reconstructive Microsurgery

Plastické a estetické operace

I když kosmetické zákroky tvoří menší část širokého lékařského oboru (plastická chirurgie), zájem o ně stoupá.  Péče o zevnějšek provází člověka od nepaměti. Vybíráme si oblečení, účes a nyní stále častěji využíváme možnosti podtrhnout přednosti nebo zamaskovat nedostatky vlastního těla.

Zeptejte se nás

Dotazy budou v poradně zveřejněny anonymně (bez jména a e-mailu).

Pokud doplníte e-mail přijde Vám upozornění, že dotaz byl zodpovězen.

Stránka je chráněna službou reCAPTCHA a zásadami ochrany osobních údajů a smluvními podmínkami Google.

Nejnovější zodpovězené dotazy

27.3.2024 19:56 kontrola po odstranění znaménka

Musím se na kontrolu a vytažení stehů objednat? Pokud ne, prosím informaci o provozní době.

Děkuji,

Na vytažení stehů, nebo jiné kontroly se objednávat nemusíte. Jsem přesvědčen, že kdy máte na vytažení stehů přijít a naši ordinační dobu máte uvedeno ve zprávě z ošetření, na kterém jste u nás byla, jak uvádíte.
Naše ordinační doba je: pondělí, středa, čtvrtek ,pátek 8-15 hod, úterý 14-18 hod. Máme ji zveřejněnou i na našich stránkách v záložce kontakty. Řiďte se však rozhodně tím co máte napsáno v doporučení ve zprávě.

25.3.2024 15:03 vyšetření dermaskopem

Dobrý den, mám žádanku od paní doktorky na vyšetření znaménka na prsu dermaskopem, asi spíš z preventivního důvodu. Jelikož je znaménko na prsu a dělají se mi na zádech keloidní jizvy a nerada bych podstoupila vyříznutí znaménka, když by to nebylo nutné a i tak mi byla doporučeno odstranění znaménka na plastice. Setkala jsem se s několika názory lékařů, bohužel ani jeden nemá dermaskop. Jsem u pojišťovny VZP, kolik budu prosím za vyšetření doplácet? a pokud by bylo opravdu nebezpečné, bude jeho odstranění hradit pojišťovna? Děkuji za odpověď.

Objednat se na dermatoskopické vyšetření, jak uvádíte, je rozumné. Při vyšetření sdělte paní doktorce, že máte sklon k tvorbě keloidních jizev a rozhodně by jste dala přednost sledování mateřského znaménka a vyříznutí jen v případě vysoké pravděpodobnosti zhoubného zvrhnutí.
Dermatoskopické vyšetření by vás u nás stálo 1 500 Kč. VZP by vám možná proplatila kolem 500 Kč ( nutno žádat s účtenkou). Odstranění by v případě zdravotního rizika, bylo na účet VZP. Nic by jste neplatila.

25.3.2024 08:34 Liposukce břicha

Dobrý den, ráda bych se objednala na liposukci břicha. Je mi 41 let a vážím 59 Kč. Intenzivně cvičím, ale bohužel spodní břicho se mi nedaří shodit. Bylo by možné přijet už rovnou na zákrok, s tím že bych Vám dopředu zaslala fotografie? Mám to do Brna 2 hodiny, tak ať nemusím jezdit 2x.

Spojili jsme se spolu telefonicky, kalkulaci ceny jsem vám poslal přímo. Ve vašem konkrétním případě se můžete objednat přímo na zákrok. Proč by byla lepší konzultace předem jsem vám vysvětlil.
Obecně platí, že objednat se na zákrok - liposukce, bez předchozí konzultace, je velmi riskantní. Nedoporučuji!

21.3.2024 20:06 Liposukce na vice mistech

Dobrý den,

Poptávám liposukci v celkové anestesii.
Jedná se u mě hlavně o boky, stehna a na zádech ty faldy pod podprsenkou.

Chtěla jsem se zeptat na případnou cenu a kdy by byl možný přibližně termín Operace.

Další co by mě zajímalo zda je možná konzultace přes email? Vzhledem k tomu že to k Vám nemám úplně nejblíž byla by to pro mě výhoda.

Děkuji za odpověď

Lituji, ale na váš dotaz nelze odpovědět. Ze zaslaných informací se hlavně nedá posoudit, jestli má pro vás liposukce vůbec smysl a v jakých lokalitách. To lze posoudit pouze při vyšetření. Objednejte se na konzultaci. Uvažujete o závažném a ne levném zákroku. Jedna cesta do Brna navíc za to rozhodně stojí.

21.3.2024 16:26 Jizva po operaci hornich vicek

Dobry den, chtela jsem se zeptat na nazor jiného lekare. Jsem 2 mesice po operaci hornich vicek. Na jednom oku se mi spatne zahojila jizva. Vzhledem k tomu,ze nejde vlozit foto tak se budu snazit vysvetlit. U jizvy je jakoby vypoukla kuze a dela mi pres tu jizvu previs a tim padem to vypada,ze mam u toho oka vzite mene kuze nez u druheho. A vypada to ,ze mam jedno vicko vic a jedno mene .Nevim jestli je to hypertroficka nebo keloidni jizva. Jsem z toho nestastna. Chtela bych vedet,jestli treba muzu podporit hojeni najakou masti nebo laserem. Masti jsem nasla strataderm a nebo laroche cicaplast gel b5. Nevim jestli nejakou z techto masti muzu na oci pouzit. Moc dekuji za odpoved

Obě masti můžete použít. Podrobnější odpověď na váš dotaz nelze z takto korespondenčně získaných informací dát, i kdyby jste doručila fotografie. Doporučuji kontrolu u operatéra.

21.3.2024 00:49 Bulka za uchem

Dobry den,

mam za uchem ze zadni strany lipom nebo aterom cca 1 cm a chtel bych tento utvar odstranit. Mam to tam uz asi 20 let, takze by to nemelo byt nic vaznejsiho.

Hradi neco pojistovna nebo jde ciste o esteticky zakrok? Jaka by byla pripadne cena?

Dekuji za odpoved,

MUDr. David Štěpán, STEPAN-PLASTIKA.cz (22.3.2024 17:26)

Pokud se jedná o aterom, je jeho odstranění na účet zdravotní pojišťovny = zadarmo. V případě lipomu by odstranění stálo 2 200 Kč a není možné to provést na účet zdravotní pojišťovny. Lipom není nebezpečný a jedná se tedy o kosmetický zákrok. Informaci dostanete před zákrokem.

Více dotazů na téma naleznete v naší poradně.

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies.Rozumím