Nabídka studentských půjček

Studenská půjčka

15.9.2015

Nabídku úvěrů typu studentská půjčka můžeme rozdělit zhruba do následujících čtyř skupin podle toho, kdo je poskytovatelem půjčky a k čemu je půjčka pro studenty určena:

  • Státní studentské půjčky
  • Kontokorentní úvěry (studentské půjčky z banky – v rámci studentských kont)
  • Spotřebitelské úvěry na studium
  • Nebankovní studentské půjčky

1. Státní studentská půjčka

V současné době existuje návrh na zavedení tzv. státní studentské půjčky. Ta by byla určena na financování nákladů spojených s vysokoškolským studiem. Tato půjčka pro studenty by se splácela až poté, co student dokončí školu. Je otázkou kdy a zda vůbec bude tento koncept studentských půjček zaveden, neboť návrh v současné době čeká na projednání vládou.

2. Studentské půjčky od banky

Bankovní instituce nabízejí v podstatě dva produkty odpovídající půjčce pro studenty. Je to studentský kontokorentní úvěr a spotřebitelský úvěr na studium.

Studentský kontokorentní úvěr

Vesměs každá banka nabízí studentům tzv. studentské konto, jehož součástí bývá možnost přečerpání účtu – tedy získaní tzv. kontokorentního úvěru. Výhodou této studentské půjčky z banky je okamžité získání hotovosti bez nutnosti zajištění. Nevýhodou je nízká výše čerpání úvěru (10 – 20 tis. Kč).

Spotřebitelský úvěr na studium

Kromě kontokorentního úvěru je možné u některých bank získat i jiný druh studentské půjčky z banky – hotovostní spotřebitelský úvěr na studium. Tyto půjčky pro studenty jsou mnohem vyšší než nabízejí možnosti kontokorentu. Bývají poskytovány až do výše 500 tisíc Kč. Je však zpravidla nutné úvěr zajistit ručitelem a doložit účel, na který je studentská půjčka poskytována.

3. Nebankovní půjčky pro studenty

Existuje celá řada nebankovních společností, ktere nabízejí rychlé a dostupné půjčky pro studenty. Tyto půjčky jsou také označovány jako půjčky bez doložení příjmů nebo půjčky do výplaty pro každého. Získat půjčku od nebankovní společnosti je o něco snazší než je tomu u bankovních půjček, je však nutno upozornit, že nebankovní studentské půjčky sebou nesou vyšší riziko v podobě vyšších sankcí (např. za opožděnou splátku) a také vyšší úrokovou sazbu a vyšší RPSN.

Věděli jste, že... ...stát hradí zdravotní pojištění pouze za studenty denního studia do 26 let věku? Studujete-li tedy i po dovršení tohoto věku, musíte si ZP platit sami. Pokud řádně ukončíte studium (ať už střední či vysoké školy), stát za vás ZP hradí ještě nějakou dobu - po maturitě během letních prázdnin a po státnicích ještě další měsíc po vykonání státní závěrečné zkoušky.


Příklady bankovních studentských půjček

Studentská půjčka od České spořitelna

Studentská půjčka od České spořitelny je asi nejznámějším příkladem studentské půjčky z banky. Jze určena studentům vysokých škol v ČR (včetně studentů dálkového studia a MBA). Výše této půjčky se pohybuje od 30 tisíc do 300 tisíc Kč. Studentská půjčka Česká spořitelna má splatnost 1 rok až 10 let, do částky 100000 Kč Vám bude stačit tzv. spoludlužnický závazek třetí osoby, nad 100 tisíc budete potřebovat ručitele.

Studentská půjčka Česká spořitelna, stejně jako i jiné studentské půjčky z banky, má zvýhodněnou úrokovou sazbu, která se po dobu splácení nemění. Pro založení této půjčky budete potřebovat dokad o studiu a věk nad 18 let.

Studentská půjčka od ČSOB

Studentskou půjčku ČSOB poskytuje formou tzv. povoleného přečerpání k ČSOB Studentskému kontu - tedy studentům, kteří mají u ČSOB zřízeno ČSOB studentské konto, je povoleno čerpání "do mínusu" až do výše 20 000 Kč. Tuto částku lze navíc rozdělit mezi čerpání na účtu a studentskou kreditní kartu.


Čím je student atraktivní pro věřitele?

  • Je mladý - má před sebou spoustu let, kdy může vracet vypůjčené peníze
  • Předpokládá se, že student VŠ bude schopný po absolutoriu vydělat více, než kdyby vysokou školu nestudoval
  • Budování klientely - v případě spokojenosti u dané finanční instituce je předpoklad, že se na ni student později opětovně obrátí



Doporučujeme: Předtím, než si vezmeme půjčku, měli bychom zvážit, zda ji opravdu potřebujeme. Není příliš rozumné zadlužovat se kvůli nové elektronice či dovolené. Dalším krokem by mělo být propočítání finančních možností a rozhodnutí, zda budeme schopni půjčku doopravdy včas a bez problémů splácet. Pokud ano, vyberme si raději společnost, která již je na trhu nějaký čas a jsou na ni pozitivní reference na intrenetu. Nezapomeňme si pročíst smlouvu předtím, než ji podepíšeme, a to i včetně pasáží psaných malým písmem pod čarou.



Náš tip: Více rad a tipů týkající se dostupných půjček pro občany ČR nad 18 let se dozvíte na webu Maxi-Půjčky.cz.







SMS půjčka ihned na bankovním účtu
Jak je to se zdravotním pojištěním absolventů?
Co z vlastního těla můžeme legálně zpeněžit?
Myslet na důchod začněte již dnes
Výhody XS Půjčky
Jak co nejvíce ušetřit za pohonné hmoty
V čem spočívá půjčka před výplatou
Jak jednoduše získat půjčku na směnku
Krátkodobé půjčky na účet
Konsolidace půjček - Česká spořitelna
Půjčky od soukromých osob ihned
Půjčka pro OSVČ
Studentská půjčka od České spořitelny
Klik půjčka online
Rychlá SMS půjčka
Investiční stříbro, investiční zlato
Půjčka Kredia
Online půjčka do 10 minut


Půjčky pro studenty

• Detaily o jednoduchých a rychlých půjčkách do 10000 Kč na cokoliv si můžete přečíst na stránkách Půjčka-10000.cz

• Rádi byste někam vyrazili, ale dáváte přednost pobytové či poznávací dovolené "za pár kaček"? Hledejte na slevových agregátorech. Tipy na nejrůznější levné dovolené nejen pro studenty naleznete na slevovém portálu Slevín.cz. Bližší informace o sekci
Slevín pobyty pak naleznete také zde.

• Podrobné informace na téma studentské půjčky se dočtete také například zde.



© 2015 Studentská-půjčka-online.cz - Všechna práva vyhrazena.

Tyto stránky mají pouze informativní charakter.
Jejich provozovatel není poskytovatelem ani zprostředkovatelem spotřebitelského úvěru ve smyslu zák. č. 257/2016 Sb.