Studentský účet

Studentské účty jsou specifické, ale na druhou stranu velmi populární finanční produkty, zaměřené právě na tuto konkrétní skupinu mladých. Ve většině případů je ani jiné skupiny nemohou využívat, protože jsou omezeny jak věkem, tak i předložením potvrzení o studiu školy v České republice.

Charakteristickým rysem jsou pro studentské účty co možná nejvíce snížené poplatky, které jsou ve většině případů nulové u základních funkcí. Přesto se u různých bank v mnoha faktorech liší.

Studentský účet Tom je klasický studentský účet, který zadarmo založíte i vedete, ale zpoplatněny jsou některé transakční operace. Na druhou stranu má zadarmo výběry z vlastních bankomatů.

ČSOB Studentské konto Plus jé také studentský účet, jehož základní funkce jsou zdarma. Disponuje půjčkou pro studenty VŠ a VOŠ, která funguje jednoduchým přečerpáním kontokorentu.

Studentský účet G2 nabízí Komerční banka jako balíčkový účet. Budete si muset vybrat mezi základním balíčkem – s méně funkcemi, nebo nadstandardním – avšak placeným.

Účet České spořitelny Student je specifický typ studentského účtu tzv. konfigurační. Služby jsou totiž do tří kategorií a vy si můžete určitý počet vybrat zdarma a další můžete dokoupit podle potřeby.

Studentské konto UniCredit Bank je další placeným typem studentského účtu. K tomuto studentskému účtu dostanete na šest měsíců ISIC kartu zdarma.

Studentský účet Postžiro Junior není určen pouze pro studenty, ale pro všechny spadající do věkového rozhraní 15 – 26 let. Výhodou je, že je možné jej spravovat na každé poště v ČR a také disponuje poměrně výhodným úročením 1,1 %.

Studentský účet mKonto není klasický studentský účet, protože založit si ho může každý, nicméně svými parametry se do této kategorie řadí. Má zadarmo naprosto všechny operace provedené přes internetové bankovnictví.

Studentský účet Volksbank Free konto má všechny transakce provedené přes internetové nebo telefonní bankovnictví zdarma. Nabízí různá pojištění k platební kartě.

Studentský účet S-Club je klasický studentský účet, se kterým přišla na trh rakouská banka Sparkasse. Nabízí zdarma založení a vedení a velmi nízké poplatky u transakcí. Má poměrně vysoké úročení 1,4 %.