Sudoku-Zdarma.cz > Úvod

Sudoku Online

Hra Sudoku vyžaduje logické myšlení. Sudoku je číselný hlavolam, který se řeší v tabulce s čísly. K řešení sudoku online potřebujete pouze klávesnici, k řešení tištěné verzi sudoku budete potřebovat ještě tužku. Hra sudoku se nejvíce proslavila v Japonsku, kde se i dnes masově hraje.


Sudoku a obtížnost

Sudoku může být jak velice jednoduchou, tak ale i velmi složitou hrou. Některé hry sudoku mohou trvat i 60 minut luštění. Hlavolam má zpravidla jedno řešení a zadání tvoří 17 čísel.


Sudoku historie

Podle názvu by si nejeden z nás mohl myslet, že Sudoku pochází z Japonska, ale není tomu tak. Kořeny sudoku sahají do Švýcarska, kde v 18. století objevil matematik Leonardo Euler (1707 – 1783) princip, který pojmenoval latinské čtverce. Do jednotlivých čtverečků vpisoval různá písmena. historie Sudoku


Logické hlavolamy

Hlavolamy, křížovky a další hry na luštění jsou zábavným odpočinkem. Logické hlavolamy rovněž prozradí, jak jste na tom s logickým myšlením. Pokud byste chtěli hrát sudoku zdarma, ale nevíte jak, přečtěte si návod jak luštit sudoku. K odreagování se logickou hrou vám rovněž doporučujeme vyzkoušet IQ test online.

Hraj sudoku online

Pro milovníky hlavolamu Sudoku jsme vytvořili Sudoku online v různých obtížnostech.

Spustit Sudoku Online

Test IQ online

Sudoku do mobilu na cesty