Logo BIOPTRON

Bioptronová lampa (biolampa) BIOPTRON od firmy ZEPTER

Firma ZEPTER Vám přináší převratnou technologii pro Vaše zdraví - bioptronovou lampu (biolampu) BIOPTRON. Tato biolampa je založena na principu světelné terapie, která má dlouhou historii. Pokrok vědy a techniky umožnil vylepšení a výsledkem je polarizované polychromatické světlo BIOPTRON. Patentované a klinicky testované světlo BIOPTRON pomáhá zmírnit např. bolest zad, kloubů a podpoří hojení ran nebo jizev.

Syndrom karpálního tunelu


Jaké jsou v případě artritidy možnosti léčby? je způsoben útlakem nervu v zápěstí zvaného střední nerv. Ten se stará o citlivost v části dlaně a v prstech (palec, ukazováček, prostředníček a část prsteníčku) a také řídí pohyb určitých svalů palce. Jestliže je nerv utlačován, nemůže normálně fungovat, což se projeví ztrátou citlivosti a pohyblivosti ruky. Karpální tunel je úzký anatomický průchod, který se nachází na dlaňové straně zápěstí a je tvořen zápěstními kůstkami a vazivem (karpálním vazivem). Tímto tunelem procházejí šlachy ohýbačů prstů/ruky a střední nerv. Jakýkoli otok tkáně nacházející se okolo tunelu může vyvolat utlačování středního nervu a způsobit syndrom karpálního tunelu.

Bolest spodní části zad


Jaké jsou v případě artritidy možnosti léčby? Příčinou více než 90 % případů bolesti ve spodní části zad je poškození anatomických struktur zad a páteře (tzv. mechanická příčina bolesti ve spodní části zad). Jedná se například o poškození páteřního svalstva, vazů, kostí páteře (zvaných obratle) nebo jejich kloubů, poškození meziobratlových plotének, atd. Bolest spodní části zad může postihnout každého, rizikovým faktorem však je těhotenství, obezita, postmenopauza, přibývající věk, nesprávné držení těla a nesprávná technika zvedání/ohýbání se.

Tenisový loket


Jaké jsou v případě artritidy možnosti léčby? „Tenisový loket“ je běžný název pro bolest vyskytující se na vnější straně lokte (též nazývanou jako „laterální bolest v oblasti lokte“, „veslařský loket“ a „laterální epikondylitida“). Jedna z dřívějších zpráv popisovala problém u lidí, kteří hrají tenis na trávě, odtud tedy název „tenisový loket“. Ačkoli tenisový loket obvykle představuje méně závažné a spontánně mizející onemocnění, u některých lidí může vážně ovlivnit jejich zdraví a práci. Tenisový loket je nejběžnějším poškozením paže, se kterým se lékaři setkávají. Vyskytuje se u 1 až 3 procent populace (to znamená u jedné až tří osob ze sta), obvykle pak u mužů a žen ve věku 40 – 60 let.

Imunitní systém


Jaké jsou v případě artritidy možnosti léčby? Světelná terapie BIOPTRON (biolampa) je způsob léčby, který pomáhá posilovat imunitní systém a není léčebným prostředkem v léčbě autoimunitních nemocí. Optimálním využitím světelné terapie BIOPTRON je její používání při prevenci zdravotních problémů.
Poruchy imunitního systému zahrnují dva hlavní typy: 1) sníženou imunitu a 2) nadměrnou imunitní reakci. Ke snížené imunitě dochází tehdy, jestliže je imunitní reakce narušená nebo neúčinná. To znamená, že existuje vyšší pravděpodobnost, že člověk bude postižen infekcí a ta bude vážnější.