Tandemový seskok s paraškolou IMPACT na letišti Kolín

Tandemový seskok je nejrychlejší, nejsnadnější a nejbezpečnější cesta jak zažít volný pád. Díky kvalifikovanému instruktorovi tandem pilotovi a špičkovému vybavení si můžete bezstarostně vychutnat volný pád a let na padáku. Minimální věk pro absolvování tandemového seskoku je 8 let, horní hranice záleží jen na Vás. Rekord v České republice je 102 let. Drží ho pan Eduard Marek a skákal u nás na letišti v Kolíně s tandem pilotem Eduardem Novotným.

Tandemovému seskoku předchází hodinová instruktáž, která je rozdělená na dvě části. Třiceti minutová video instruktáž s ustrojením se do vhodné kombinézy a obuvi pro seskok. Rozdělení dle váhy a poté další osobní školení přiděleným tandem pilotem. V každém letadle může být 3-5 pasažérů na tandemový seskok. Při přípravě Vás tandem pilot ustrojí do pasažérského postroje pro Váš seskok. Během této přípravy už Vás může natáčet kameraman, nebo tandem pilot na kameru. Záznamem z celého seskoku pak ohromíte svou rodinu i přátele.

Po nástupu do letadla stoupáte asi 25 minut do výšky pro seskok. Během této doby si Vás tandem pilot k sobě připoutá a jste připraveni k Vašemu prvnímu tandemovému zážitku. Ustrojeni do postroje a spojeni s tandem pilotem se připravíte k výskoku.  Váš tandemový seskok právě začíná. Volným pádem budete padat zhruba 40 vteřin. V 1500 m tandem pilot otevře padák a Vás čeká let na padáku. 

Rychlost volného pádu se při tandemovém seskoku pohybuje kolem 200 km/h. Po otevření padáku je před vámi dalších nezapomenutelných 8 až 10 minut letu. Za tuto dobu se můžete nejen pokochat okolní přírodou a pohledem na zemi z výšky několika set metrů, ale také vyzkoušet řízení tandemového padáku. Tandemový seskok bude pro Vás fantastický zážitek. Video z Vašeho seskoku Vám bude předáno přímo na letišti do hodiny po seskoku, nebo Vám jej zašleme na úložnu. Bude sestříháno a ozvučené hudbou.

Možnosti tandemových seskoků v naší paraškole

Tandemový seskok

AKCE

Tandemový seskok s instruktorem.

Cena: 4.500 Kč

Tandemový seskok + video

AKCE

Tandemový seskok s instruktorem se záznamem Vašeho seskoku.

Cena: 6.200 Kč

Tandemový seskok pro dva se záznamem

AKCE

Tandemový seskok pro dva v akci se záznamem Vašeho seskoku za zvýhodněnou cenu.

Cena: 8.600 Kč

Kdo může absolvovat tandemový seskok?

Tandemový seskok může absolvovat kdokoliv ve věku od 8 do 110 let, kdo nemá vážné zdravotní potíže jakou jsou např. cukrovka, epilepsie nebo kardiovaskulární onemocnění. Na tandemový seskok nepotřebujete lékařskou prohlídku, ale  nad 70 let, nebo když si nejste jisti svým zdravotním stavem, doporučujeme konzultaci se svým lékařem. Maximální váha je 110kg.

Tandemový seskok je i pro děti od 8 let věku. Omezení je v tomto ohledu dáno pouze výškou dítěte (min.120cm) a nutným souhlasem rodičů nebo zákonného zástupce. 

Seskok mohou provést i vozíčkáři. Vždy však po osobní dohodě dle možností a situace. Pro takový seskok musí být optimální povětrnostní podmínky, proto vždy před odjezdem na seskok zavolejte na telefonní číslo uvedené na poukaze.

Tandemový seskok padákem - kdy a kolik času Vám zabere...

Termín tandemového seskoku je nutné rezervovat minimálně 3 dny předem. Pokud již nemáte zakoupený dárkový poukaz na seskok, je nutné zaplatit rezervační zálohu 500 Kč, která je započítána do celkové ceny za tandemový seskok. Rezervaci si musíte provést dopředu. Nebudete pak na letišti zbytečně čekat. Za den odskočíme na letišti až padesát pasažérů dle časového harmonogramu. Když zavoláte o víkendu a budeme mít volné místo, rádi Vám vyhovíme. Platba je možná na místě v hotovosti, nebo okamžitá platba přes mobil.  

Po příjezdu na letiště počítejte s tříhodinovým programem ( příprava na seskok, vlastní seskok, stočení videa po seskoku). V případě nevhodného počasí, Vás budeme včas kontaktovat a dohodneme nejbližší možný termín pro uskutečnění Vašeho tandemového seskoku. Před odjezdem na letiště si vždy zavolejte na telefonní číslo, které máte uvedené na poukaze.

Časté dotazy

Od kterého měsíce začínáme provozovat tandemové seskoky?

Tandemové seskoky provozujeme od dubna do listopadu každý víkend, včetně pátků. O víkendech provozujeme tandemový seskok od 8:00 až do západu slunce. V pátek skáčeme od 13:00 do západu slunce.

Co s sebou na tandemový seskok?

Na letiště si s sebou nezapomeňte vzít dárkový poukaz na tandemový seskok, sportovní obuv a v chladnějším období teplejší oblečení pod kombinézu. Kombinézu, rukavice a ochranné brýle Vám samozřejmě zdarma zapůjčíme. Pamatujte, že teplota vzduchu se obvykle snižuje na každých 1000 m výšky o cca 6,5 °C.

Jak zakoupíte poukaz? Ceník a termíny...

Tandemový seskok můžete zakoupit formou dárkového poukazu, přičemž platnost tohoto poukazu je 1 rok. Poukaz můžete zaplatit převodem a my Vám okamžitě zašleme elektronický poukaz do e-mailu. Další možnost je uhradit a převzít poukaz v kanceláři nebo Vám jej zašleme na dobírku do 5 pracovních dnů ode dne obdržení objednávky. V Dolní 12 v Praze 4 nás zastihnete úterý až čtvrtek od 10 do 17 hodin. Na e-mailu paraskola@volny.cz a mobilním telefonu 602 958 094 jsme k zastižení pondělí až neděle od 10 do 19 hodin.

Ceník   Termíny

Na jakém letišti provozujeme tandemové seskoky?

Paraškola IMPACT provozuje seskoky na letišti Kolín (LKKO), které je, vzhledem ke své poloze a dobré dopravní dostupnosti, jednou z nejfrekventovanějších "dropzón" v České republice, kde se tandemové seskoky provádějí. V samotné Praze nelze vzhledem k hustotě leteckého provozu tandemové seskoky provádět, přičemž právě z tohoto důvodu je Kolín pro seskoky ta nejrozumnější alternativa. Autem nebo vlakem se k nám dostanete z Prahy za 50 minut. Na letišti v Kolíně jsme jediní provozovatelé tandemových seskoků. Na letišti provozujeme i vyhlídkové lety. Program zde najdete pro rodinu i doprovod. Pro děti je na místě dětský koutek s trampolínou a pískovištěm pro nejmenší.

Skáčeme z letounu AN-2 nebo L - 410 turbolet. Máme zde perfektní zázemí pro seskoky vybavené restaurací, balírnou padáků, školící místností, ubytovnou a zázemím pro zákazníky. Tandemový seskok může být Vaším odrazovým můstkem do světa sportovního parašutismu – jako první část kurzu zrychleného volného pádu AFF nebo IAFF. Pod názvem Paraškola Impact provozujeme již 25 let . Máme za sebou mnoho tisíc odskočených tandemových pasažérů, cvičenců základního výcviku a AFF. Jsme škola s nejdelší tradicí v České republice.