Tepelná čerpadla

si můžete vybrat ze 450 ks TČ skladem (7 značek) nainstaluje vám jej firma do 30 dní. Pokud to nestihne, máte jako zákazník smluvně nárok na 50% slevu z ceny díla.

Kvalitní tepelné čerpadlo německé nebo švédské výroby zajistí
roční úsporu až 60 tisíc Kč za energie.

Pořiďte si mimořádně výkonné tepelné čerpadlo německé značky Viessmann nebo STIEBEL ELTRON, případně špičková švédská čerpadla značky IVT nebo Nibe.

za ještě výhodnějších podmínek dotačních programů Kotlíková dotace a Nová zelená úsporám.

Nevyhazujte peníze oknem!

Vytápění tepelným čerpadlem patří dnes k nejvyhledávanějším způsobům topení a ohřevu vody. Jako zdroj tepla využívá okolní vzduch, ze kterého odebírá teplo v něm obsažené. To následně odevzdává prostřednictvím vody do vašeho domu.

Topení a ohřev teplé vody

Tepelná čerpadla přemění tepelnou energii ze vzduchu přímo v teplo, čímž uživatel získává nezávislost na omezených zdrojích fosilních paliv a rostoucích cenách za ně. I když je venku -25 °C, vytopí čerpadlo celý dům. Lze dosahovat výstupní teploty vody až 62 °C.

Chlazení

V létě jej využijete k ochlazení vzduchu. Tepelné čerpadlo není pouze spolehlivý zdroj tepla pro vytápění a přípravu teplé vody, ale také dokáže v budově udržovat příjemné klima díky chlazení, bez nepříjemného průvanu a  zdravotních rizik. Jeden systém snižuje investici, protože dokáže chladit, vytápět a ohřívat teplou vodu.

Hlučnost?

Hlučnosti tepelných čerpadel je pochopitelně ze strany klienta věnována velká pozornost. Nové technologické postupy dokázaly ztišit provoz čerpadel pod úroveň šepotu.

Opravdu! Obvyklá hlučnost používaných čerpadel je totiž pouhých 39–45 dB. Vždy samozřejmě záleží na konkrétním umístění tepelného čerpadla. Dle legislativního rámce a platných norem se jedná o nejtišší možné řešení.

Chlazení

TČ vzduch - voda

Topení

Tepelná čerpadla

Rekuperace

Krbová vložka

Klimatizace

100% garance dotace

Vyřízení dotace v plné výši po splnění všech podmínek programu NZÚ.

Dotační program „Kotlíkové dotace“ pokračuje  a  bude mnohem dostupnější a velkorysejší. Nově můžete zažádat o dotaci na tepelné čerpadlo pro trvale obývané rekreační objekty a také na bytové jednotky.  Domácnostem s nižšími příjmy stát dle tiskové zprávy  přispěje až 127 500 Kč! Informujte se o možnostech podpory i z dalších dotačních programů, jako Nová zelená úsporám.

Moderní systém topení a chlazení

  • Nízké pořizovací náklady
  • Rychlá návratnost
  • Nejnovější prověřený typ čerpadla
  • Nízká hlučnost
  • Chlazení bez nepříjemného průvanu
  • Bez zdravotních rizik
  • Jeden systém snižuje investici, protože dokáže chladit, vytápět a ohřívat teplou vodu

    Kde všude lze využít tepelná čerpadla?

    Tepelná čerpadla představují ekologický i ekonomicky výhodný zdroj vytápění nebo ohřevu vody. Vzhledem k tomu, že jak vliv na životní prostředí, tak náklady na energie jsou velmi pečlivě sledovanými parametry v domácnostech i v komerčních objektech.

    Tepelná čerpadla jsou tak řešením, po kterém sahají jednotlivci i firmy. Rozhodně se přitom nejedná pouze o systém pro novostavby, instalovat jej lze i ke stávajícím objektům a snížit tak náklady na energie. Zvláště v období rostoucích cen energií se k tepelným čerpadlům obrací celá řada lidí, kteří si správně vyhodnotili výhody této technologie. Podle konkrétního typu tepelného čerpadla se návratnost vstupní investice pohybuje v řádu let.

    Tepelná čerpadla nemusí být instalována pouze u rodinných domů, lze je využít i u bytových domů či průmyslových hal a objektů. Pro každý objekt bude vhodný jiný typ tepelného čerpadla. Záviset bude na okolích podmínkách, dostupném prostoru, ploše pozemku, ale i požadavcích a očekáváních majitele objektu.

    Jak bylo zmíněno, tepelná čerpadla také nabízí vhodnou možnost ohřevu bazénové vody. Jedná se tedy o ideální řešení pro majitele zahrad s bazény, kteří si jeho pohodlí a možnost relaxace chtějí užívat nejen v teplých letních měsících, ale i v průběhu jara nebo podzimu, kdy by byla voda bez ohřevu příliš studená.

    Proč je tepelné čerpadlo pro Vás vhodné řešení?

    Tepelná čerpadla jsou zařízení, která umožňují efektivní přeměnu energie mezi různými tepelnými zdroji. Mezi nejčastěji používané patří tepelná čerpadla vzduch-voda, která využívají tepelnou energii obsaženou v okolním vzduchu pro vytápění domu či ohřev TUV.

    Tepelné čerpadlo vzduch-voda je velmi ekonomický způsob vytápění, neboť jeho provozní náklady jsou velmi nízké a zároveň umožňuje snížit emise CO2. Tepelné čerpadlo vzduch je také velmi jednoduché na instalaci a provoz.

    Výhodou tepelných čerpadel obecně je, že mohou být použita v různých typech budov, včetně rodinných domů, bytů a průmyslových budov. Čerpadla vzduch-voda jsou ideální pro domy bez přístupu k plynovodu, nebo pro ty, kteří hledají ekologickou alternativu k tradičním topným systémům.

    Pokud uvažujete o pořízení tepelného čerpadla, měli byste zvážit několik faktorů, jako je velikost vašeho domu a požadovaná výkonnost. Tepelné čerpadlo by mělo být vybráno s ohledem na potřeby a nároky na vytápění a ohřev vody.

    Celkově lze říci, že tepelná čerpadla vzduch-voda jsou velmi efektivní a ekologické řešení pro vytápění a ohřev vody v domácnostech. Pokud hledáte spolehlivý a energeticky úsporný způsob vytápění, měli byste zvážit pořízení tepelného čerpadla.

    Tepelná čerpadla země-voda

    Tepelná čerpadla s touto technologií jsou jednou z nejefektivnějších a ekologických možností pro vytápění a ochlazování budov. Tento typ tepelného čerpadla využívá tepelnou energii země a podzemní vody k produkci tepla nebo chladu.

    Tepelná čerpadla země-voda fungují tak, že absorbuje teplo země pomocí podzemního výměníku tepla a využívá ho k vytápění domu. V letních měsících mohou být tato tepelná čerpadla použita k ochlazování domu, což umožňuje úsporu energie v porovnání s tradičními klimatizacemi.

    Tepelná čerpadla s touto technologií jsou vhodná pro větší domy a komerční budovy, neboť vyžadují instalaci podzemních výměníků tepla. Tyto výměníky jsou však velmi odolné a mají dlouhou životnost.

    Celkově lze říci, že tepelná čerpadla s technologií země voda jsou inovativní a ekologické řešení k vytápění a ochlazování budov. Pokud hledáte spolehlivý a energeticky úsporný způsob vytápění, může být takové tepelné čerpadlo pro vás tou správnou volbou.

    Vnější jednotka tepelného čerpadla u domu
    Tepelné čerpadlo šetří peníze
    Vnitřní zařízení tepelného čerpadla s ohřevem TUV
    Které výhody tepelného čerpadla patří mezi největší?

    Tepelné čerpadlo patří mezi nejefektivnější způsoby vytápění domu a ohřevu vody. Mezi jeho největší výhody patří vysoká energetická úspornost, snížení nákladů na vytápění, šetrnost k životnímu prostředí a možnost využití obnovitelných zdrojů energie.

     

     

    Jak vlastně pracuje tepelné čerpadlo?

    Tepelné čerpadlo funguje na principu přeměny nízkopotenciálního tepla na vysokopotenciální teplo. Tepelné čerpadlo odebírá teplo ze zdroje (např. vzduchu, vody, země) a pomocí kompresoru a chladicího systému ho zvyšuje na požadovanou teplotu. Poté tepelné čerpadlo předává teplo do vytápěného prostoru nebo k ohřevu vody.

    V jakém rozsahu teplot bude tepelné čerpadlo pracovat?

    Tepelné čerpadlo může pracovat v závislosti na typu a konkrétním modelu v různých teplotních rozsazích, ale obecně může pracovat od -20°C až do 50°C.

    Kdy se mi tepelné čerpadlo vyplatí?

    Tepelné čerpadlo se vyplatí zejména v případech, kdy je spotřeba tepla vysoká a náklady na energie jsou vysoké. Vyplatí se tedy pro domy s velkými vytápěnými plochami, ale také pro vytápění vody.

    Jak moc nákladů na energie, tepelné čerpadlo ušetří?

    Úspora energie a finančních nákladů na vytápění závisí na mnoha faktorech, jako jsou velikost domu, typ tepelného čerpadla, spotřeba energie a další. Nicméně, v porovnání s tradičními vytápěcími systémy může tepelné čerpadlo ušetřit až 70% nákladů na energie.

    Jaké jsou druhy tepelných čerpadel?

    Existují různé typy tepelných čerpadel, jako jsou vzduch-vzduch, vzduch-voda, voda-voda, země-voda a další. Každý typ tepelného čerpadla má své vlastní výhody a nevýhody a je vhodný pro konkrétní podmínky.

    Jaká platí záruka a jak funguje pozáruční servis tepelného čerpadla?

    Každý výrobce tepelných čerpadel má své vlastní podmínky pro záruku a servis. Obecně platí, že tepelné čerpadlo by mělo být instalováno a servisováno odbornou firmou s dostatečnou kvalifikací. Záruka na tepelné čerpadlo bývá obvykle 2 až 5 let, ale některé výrobce nabízejí delší záruku až 10 let.

    Kolik stojí tepelné čerpadlo?

    Cena tepelného čerpadla se liší v závislosti na jeho typu, výrobci, velikosti a dalších faktorech. Obecně platí, že náklady na tepelné čerpadlo jsou vyšší než u tradičních vytápěcích systémů, ale s ohledem na úsporu energie a finančních nákladů na vytápění se tepelné čerpadlo může dlouhodobě vyplatit. Cena tepelného čerpadla se může pohybovat od 25 000 Kč do 360 000 Kč a více.

    Osobní konzultace

    ZDARMA

    S osobní konzultací zdarma u vás doma,
    garancí dotace a bezkonkurenčními zárukami. Přímo na místě zhodnotíme nemovitost a doporučíme nejvýhodnější řešení.

    Mnoho úspěšných realizací po ČR

    Neváhejte a nechte si vypracovat cenovou nabídku od předního dodavatele na českém trhu. Tepelné čerpadlo vám zřídíme v nížinách i na horách.