VÁNOČNÍ DÁRKY VÁNOCE CZ | Dárky k vánocům, tipy pro Vánoce 2024

Vánoce 2007 vánoční dárky k vánocům

Vánoční dárky
Vánoce 2007

Půjčky na dárky?

Potřebujete půjčit na vánoční dárky? Vyzkoušejte tyto online společnosti, kde si můžete půjčit jednoduše přes internet.

Půjčky na dárky


Vánoce

Vánoce jsou křesťanský svátek. Základem je příběh o narození Ježíše Krista a oslava této události. Církev časově spojila narození Krista se zimním slunovratem, který vyjadřuje vítězství světla nad tmou a života nad smrtí. Od 4. století se svátek narození Páně šiřil z Říma do celého křesťanského světa. Postupně se tyto svátky dostaly do všech zemí a každá z nich má své zvyky, které se liší. Všechny májí společné jmenovatele jako je vánoční stromeček, vánoční dárky a obdarovávání příbuzných, jesličky, koledy anebo cukroví.

Dárky k vánocům

Jaké vánoční dárky slaví největší úspěch?

Jsme rádi, že jste navštivili náš vánoční server. Náš hlavní cíl je usnadnit Vám každoroční rozhodování, jaké vánoční dárky pořídit svým blízkým a rodinám. Už nemusíte zdlouhavě vymýšlet co a kde koupíte, připravili jsme pro Vás mnoho tipů na dárky k vánocům pro ženy, pro muže i pro děti. V předvánočním shonu si největší oblibu dlouhodobě udržují parfémy. Tímto vánočním dárkem potěšíte nejen každou ženu, ale také mnoho mužů. Mezi ty nejoblíbenější a nejprodávanější vánoční dárky patří především tyto: (klikněte pro zobrazení nabídky)

Zobrazit vánoční dárky parfémy Zobrazit vánoční dárky hračky Zobrazit půjčky Zobrazit vánoční dárky v akci Zobrazit vánoční dárky zoot Zobrazit vánoční dárky foto Zobrazit vánoční dárky mobily

Zobrazit vánoční dárky elektro Zobrazit vánoční dárky sport Zobrazit vánoční dárky péče o tělo Zobrazit vánoční dárky pro domácnost Zobrazit vánoční dárky bílé zboží Zobrazit vánoční dárky léky Zobrazit vánoční dárky šperky

Zobrazit vánoční dárky kosmetika Zobrazit vánoční dárky hodinky Zobrazit vánoční dárky spodní prádlo Vánoční dárky nafoukanci Vánoční dárky zájezdy Zobrazit vánoční dárky inteligentní plastelína Zobrazit vánoční dárky do bytu

Netradiční vánoční dárky

Obrovským hitem se v posledních letech stává darování zážitku. Darovat zážitek Vám umožní specializované firmy, které nabízí více než 200 zážitků po celé republice. Výběr je opravdu pestrý - od romantických, relaxačních až po adrenalinové. Doslova hitovým vánočním dárkem loňských a předloňských vánoc se stala Inteligentní plastelína. Tento netradiční vděčný vánoční dárek můžete pořídit opravdu každému a jistě sklidíte obdiv. Inteligentní plastelínu seženete ve třeceti různých variacích. Volit můžete mezi svítícími, teplocitlivými nebo třeba magnetickými druhy. Všechny plastelíny skáčou, tříští se, trhají se a jsou vysoce návykové pro svého majitele. Další boom zažívají pod stromečkem vánoční dárky ve formě poukazů na zájezd za teplem. Útěk ze zimních sychravých dnů do teplých krajin rozhodně zahřeje na těle i na duši.


Klasické vánoční dárky

Klasické vánoční dárky neuvedou obdarovaného de extra velkých rozpaků a překvapení, zato jsou jistou a prověřenou volbou, jak zaručeně potěšit a nezklamat. Každou ženu potěší parfém, šperk nebo kosmetika, případně něco do bytu. Pro muže pak doporučujeme spíše něco techničtějšího z elektroniky, hodinky nebo hobby nářadí. Nejčastejším dárkem k vánocům pro děti jsou hračky. Děti však také ocení počítačovou hru, mobilní telefon, nebo MP3 přehrávač. Vánoční dárky pro seniory najdete v oddděleních s produkty pro zdraví. Univerzální vánoční dárky jsou jistě filmy na DVD nebo oblíbená hudba, kniha a pro sportovně založené stojí za prostudovát nabídku sportovních potřeb.


Vánoční ozdoby

Vánoce a jejich historie

V českých zemích se Vánoce od nepaměti slaví 24. prosince. V minulých staletích nebyly hlavní myšlenkou dárky jako spíše radost z pocitu sounáležitosti v rodině, která se sešla a trávila tyto příjemné klidné chvíle společně. Před Vánocemi se pekl chleba a v bohatších rodinách také vánočka s rozinkami. Na Stědrý den hospodyně připravovaly štědrovečerní večeři, která byla složena vždy z polévky a hlavního chodu. Polévka se vařila hrachová, houbová z čočky nebo rybí a jako druhý chod se připravovala ryba. Lidé se od rána postili, aby večer uviděli zlaté prasátko. Se spatřením první hvězdy usedali ke štědrovečerní večeři. Na stole nechybělo ovoce, ořechy, chléb, cukroví a ve váze jmelí. Před jídlem se společně pomodlily a poděkovali Bohu za vše dobré v tomto roce.

Po večeři čekaly děti na zazvonění zvonečku a zrak směřoval k vánočnímu stromečku pod kterým našli zabalené vánoční dárky. Tradice vánočního stromečku a jeho zdobení se k nám dostal z německých zemí až v 17. a 18. století, nejdříve do bohatších rodin a postupně se šířil i k těm chudším. Nejdříve jedle a postupně smrček nebo borovička se zdobily jablíčky, cukrovím, ozdobami ze slámy a doplňovaly je zapálené svíčky.

Na Štědrý den se také zpívaly koledy a dodržovaly se určité zvyky a tradice. Lití olova, které se lilo do vody a věštila se budoucnost, pouštěly se lodičky ze skořápek ořechů a zapálených svíček. Svobodná děvčata házela přes hlavu střevíc, aby se dozvěděla zda se v následujícím roce provdají. Štědrý večer obvykle zakončila půlnoční mše v kostele, kde stály vedle oltáře jesličky.


©+® 2024 Vánoční-dárky-vánoce.cz Všechna práva vyhrazena | Kontaktní údaje provozovatele

VÁNOČNÍ DÁRKY VÁNOCE .CZ přejí šťastné a veselé vánoce a ať pod stromečkem najdete svůj vysněný vánoční dárek po kterém toužíte.
Věříme že využijete naše skvělé tipy na vánoční dárky i v příštím roce a necháte se inspirovat na dárky k vánocům pro děti, partnera nebo své přátele.


Podmínky použití a ochrana osobních údajů