Muž v dioptrických brýlích

Brýle

Brýle jsou v současnosti nejrozšířenější optickou pomůckou, ale stále více se však stávají i prestižním módním doplňkem. Mít na obličeji brýle světové značky se dnes nosí.

Kontaktní čočka

Kontaktní čočky

Když nastane situace, že Vám vaše brýle nevyhovojú, tak kontaktní čočky se stanou ideální volbou korekce zraku. Ať už při sportu nebo při jiných činnostech si dopřejme komfort.

Oční operace

Operace očí

Operačních zákroků oka v dnešní době stále přibývá a to především laserových operací očí. Dík moderním přístrojem a novým poznatkům jsou operace bezpečnější, ale stále ne bez rizika.

Oční nemoci

Nemoci očí

Onemocnění očí vždy představuje riziko, které může značně ovlivňovat vidění. Proto je dobré ho nepodceňovat a při jakýchkoli příznacích navštívit lékaře. Je potřeba si uvědomit, že oči máme jen jedni.

  • Suché oči trápí dnes množství lidí. Je možné tomu předejít?
  • Co je to barvoslepost a jaké jsou příčiny jejího vzniku?
  • Informace o slepotě, jejím vzniku a nejčastějších příčinách jejího vzniku.
  • Co je to tupozrakost (amlbyopie), jak vzniká a jaké jsou možnosti léčby.
Dítě na vyšetření zraku

Refrakční vady

Nejčastější příčinou zhoršení zraku je refrakční porucha. Ať již se jedná o krátkozrakost, dalekozrakost nebo astigmatismus, každá z nich se dnes dá bez problémů korigovat a docílit tak ostrého vidění.

Barevné vidění

Oko a Zrak

Zrak je náš bezpochyby nejdůležitější smysl, díky kterému dokážeme vnímat většinu okolního světa. Oko, jako orgán zraku je velmi složitý systém, který nám umožňuje zprostředkovat samotné vidění.

 

Vidění.cz představuje ojedinělý informační portál z oblasti oční optiky a oftalmologie. Množství zajímavých informací naleznete především v článcích, které jsou přehledně zařazeny do kategorií (brýle,  kontaktní čočky, oko a zrak, refrakční vady, nemoci očí, operace očí), takže se jednoduše zorientujete. My se budeme ze všech sil snažit, abychom vám poskytli co nejvíce zajímavých a cenných informací a doufáme, že naše stránky budou přínosem opravdu pro všechny.