O Vile BARBORA

Vítejte ve Vile BARBORA, nově zrekonstruovaném penzionu, který Vám nabízí komfortní a levné ubytování v Krkonoších v obci Hořičky nedaleko Ratibořic a Babiččina údolí. Nachází se v jedinečném prostředí krkonošsko-orlického mezihoří. Na své si u nás přijde celé spektrum hostů: okolí penzionu přímo vybízí ke sportovnímu vyžití nezávisle na ročním období, milovníci přírody se mohou pustit do objevování přilehlého Babiččina údolí nebo vzdálenějších adršpašsko teplických skal a neméně příležitostí v okolí najdou i obdivovatelé historických památek, za zmínku stojí například Náchodský zámek.

Času stráveného u nás nebudou litovat ani hosté, kteří si k nám přijedou jen odpočinout a na výlety do okolí nemají chuť. Přímo pod penzionem se nachází Barunčina vyhlídka, která nabízí panoramatický pohled na téměř všechna atraktivní místa okolí. Součástí penzionu je i dětský koutek, zahrada s možností grilování a sauna ke zregenerování vašich sil.

Nejčastěji se o Barunčině vyhlídce hovoří v souvislosti s jedním z nejznámějších českých děl napsaného Boženou Němcovou - v legendární knize Babička. Po návštěvě Starého Bělidla, Mlýna, Ratibořického údolí a Zámku je povinností každého, kdo Babičku četl, navštívit i malebné prostředí Barunčiny vyhlídky s jedinečným výhledem do celého rozlehlého okolí. V tento okamžik si pak každý dokáže plnými doušky vychutnat krásy východočeského kraje.

…aneb jak se píše v Babičce: …Babička ale dívala se ráda přes protější žlickou stráň, přes vesnice, obory, háje, rybníky a lesy k Novému Městu, k Opočnu až k Dobrušce, kde bydlel její syn, a za Dobrušku, mezi hory, kde byla malá vesnička a v ní tolik jí milých duší. A když zraky obrátila k východu, tu ležel před ní krásný polověnec Krkonošských hor, od dlouhého hřbetu Hejšoviny až k vrcholu do oblak čnějící Sněžky pokryté sněhem. Babička ukazujíc přes Hejšovinu, říkala dětem: „Tam znám každou stezku, tam v těch horách leží Kladsko, kde se vaše matka narodila, tam jsou Vambeřice a Varta, tam v těch krajinách strávila jsem několik šťastných let.“….výňatek z Babičky od autorky Boženy Němcové.

Ubytování

Nadstandardně vybavené pokoje s kapacitou 18 lůžek, WI-FI, TV–SAT a parkování zdarma

Restaurace

EN Stylová prostorná restaurace pro 50 osob s českou domácí kuchyní a venkovní terasou

Svatby se vším všudy

All inclusive svatební hostiny jedině u nás. Zajistíme, aby váš svatební den byl výjimečný

Velorexy

Půjčovna Velorexů jako jediná v České republice ve Vila BARBORA. Zažijte vítr ve vlasech...

https://www.traditionrolex.com/32