Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekTyto stránky se budou zaobírat homeopatickou terapií a alternativní medicínou. Budou zde prezentovány články, případy a fotografie související s těmito tématy. Já sám se už zaobírám těmito terapiemi už více než 28 let a bylo to postupné zrání a hledání terapie, která by mi nejvíce pasovala. Zastávám názor, že člověk by neměl být jenom obětí a zanedbávat svůj zdravotní stav. Veškeré pozitivní věci, či už se jedná o správnou životosprávu nebo trošku pohybu jsou prospěšné našemu organizmu. A o to více jsou vhodnější pro lidský organizmus přírodní metody léčby, které mají za účel léčit celého člověka a ne jen příznak, jak to dělá současná klasická medicína.

 

Rozvoj všech moderních věd nám bohužel nepřinesl zlepšení zdravotního stavu obyvatelstva, ba právě naopak. Naše děti už odmalička zápasí s nedostatečnou imunitou a jsou vystaveny různým vlivům, které nejsou přirozené pro lidský organizmus. Tyto problémy jsou způsobeny veškerou lidskou činností, kdy si člověk o sobě myslí, že je pánem tvorstva a může si vše dovolit. Za tuto pýchu však platíme tvrdou daň a vede to k různým neléčitelným chorobám, se kterými si lékařská věda neví žádné rady. Čím dál tím častěji se objevují případy iatrogenního poškození pacienta a většinou za to může i nesprávná diagnóza. A další důležitou složkou této oblasti je absence starostlivosti o pacienta v nemoci, kterou by tak potřeboval. Člověk z nemocnice odchází někdy nemocnější, než když do ní přišel.

 

A v současné době jsme svědky zanedbání zdravotní péče kvůli onemocnění Covid-19, kdy se lékaři zavírali ve svých ordinacích, protože se nechtěli setkat s pacientem kvůli obavě z nakažení. Často se setkáváme s tím, že agendu lékaře dělala sestřička, která pacienta přes telefon vyšetřila a tak mu lékař předepsal lék. Proto se nemůžeme ani divit tomu, že bylo tolik úmrtí v současné době, kdy byla zanedbaná zdravotní péče o vážně nemocné a k tomu odložena většina operací. Můžeme uvažovat i o tom, že mnohým úmrtím na Covid-19 mohlo být zabráněno, kdyby pacienti dostali včas adekvátní léčbu a nebyla by zanedbaná zdravotní péče o tyto pacienty. Dalším aspektem tohoto tématu jsou i alternativní způsoby léčby, kdy bylo úmyslně bráněno přístupu k těmto alternativním látkám vhodné pro léčbu Covid-19 a proto bylo mnoho nemocných odsouzeno k smrti.

 

Tím také byla řada pacientů odkázaná sama na sebe a museli si sami pomoci, tím zase vzrostl zájem o alternativní medicínu a homeopatii. V dnešní době je velká část obratu lékáren založena na prodeji čajů z léčivých rostlin, výživových doplňků a vitamínů. Berme tuto situaci jako varování a pochopení toho, že si můžeme sami pomoci, a tak ochránit své zdraví. Je to naše povinnost  a taky to musíme sami udělat. I když samozřejmě vážné stavy vždy budou potřebovat konzultaci lékaře a jeho doporučenou léčbu. Ale jak se říká: "Všeho s mírou!"

 

Tahle stránka bude pro všechny, kterým to není jedno a mají odvahu vzít své zdraví do vlastních ruk a nespoléhat se jen na doktory. A bude pro všechny, kteří budou mít zájem se něco dozvědět o homeopatií a alternativní medicíně.

 

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

© 2007 - 2022 vilcakul  (Všechna práva vyhrazena, kopírování a šíření materiálů jen se souhlasem autora!!!)

 

Homeopatický dotazník č. 1

Při homeopatické konzultaci, která probíhá formou pohovoru, se používají různé dotazníky, někdy v závislosti na metodě, kterou daný homeopat používá. Pro názornost zde uvedu několik verzí homeopatického dotazníku.

 
14. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatická terapie

Známky homeopatické léčby

Homeopatie je chápaná jako regulační terapie. Vědecké poznatky o léčebných účincích homeopatických léků, které mají původ v rostlinné, živočišné a minerální říši byly získány zkoušením léčiv na zdravých lidech. Na základě zákona podobnosti se vytvořily obrazy léků, což je proces trvající už přes 200 let.

 
14. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatická terapie

Homeopatie a placebo

V poslední době se v tisku objevilo několik článků zaměřených proti homeopatií, které považují efekt homeopatické léčby za podvod srovnatelný s placebo efektem. První věcí, kterou si člověk znalý věci všimne, je to, že se jedná o výpady lidí, kteří se potřebují nějak prosadit a snad i zalíbit senzací chtivému publiku

 
28. 4. 2009 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 2

Značení homeopatických léků

Homeopatické léky pochází z různých zdrojů, pro lepší orientaci bylo zavedeno latinské názvosloví léků, které je platné po celém světě. Na tomto odkazu najdete latinské názvosloví  homeopatických léků a jejich zkratky.

 
16. 6. 2008 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 1

Proč je rozumná věc homeopatie?

Proč používat homeopatii a důvody pro volbu této terapie z knihy homeopatky Dany Ullman: Homeopatická medicína pro děti a mládež

 
18. 2. 2008 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 0

Homeopatické postupy

Při předepisování homeopatických léků v klasické homeopatií je nutno dodržet několik následujících zásad, které budou zárukou úspěšné léčby ať už akutních nebo chronických stavů.:

 
26. 1. 2008 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 1

Možnosti a hranice homeopatie

Homeopatie je klasická komplementární medicína, která je použitelná samostatně nebo jako doplněk k jiné alternativní léčbě i klasické medicíny.

 
13. 1. 2008 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 0

Homeopatické léky

Homeopatické léky se připravují z různých zdrojů, ať už z říše minerálů, rostlin nebo zvířat. Díky homeopatii se dají využít léčivé ůčinky i u prudce jedovatých látech a získat léčivý efekt z látek, které do té doby žádné léčivé účinky nevykazovaly.

 
13. 1. 2008 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 2

Homeopatická kontrola

Kontrolní vyšetření by mělo proběhnout asi měsíc po předepsání homeopatického léku, v případě potřeby a v závislosti na stavu pacienta se může vykonat i dříve.

 
7. 1. 2008 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 0

Homeopatická konzultace

Homeopatický odběr případu probíhá způsobem, který je odlišný od vyšetření klasického lékaře. V čem se liší toto vyšetření? V první řádě je to přístupem homeopata, který věnuje pacientovi více času než klasický lékař.

 
5. 1. 2008 | Rubrika: Homeopatická terapie | Komentářů: 1