Oblíbené produkty

Nejnovější články

Co je sací výška čerpadla

Co je sací výška čerpadla

Co je sací výška čerpadla a jak ji vypočítat? Jedná se o výšku, do které čerpadlo dokáže nasávat vodu. Tento parametr je důležitý při výběru čerpadla a závisí na mnoha faktorech, jako je vzdálenost mezi čerpadlem a vodou, tlak vody a účinnosti čerpadla. Vypočítat ji lze pomocí různých matematických vzorců a změřením potřebné výšky.

Co vědět o instalaci domácí vodárny

Co vědět o instalaci domácí vodárny

Instalace domácí vodárny není nijak složitá, avšak vyžaduje určitou znalost technických záležitostí. Je důležité správně zvolit typ vodárny, stanovit správnou hloubku vrtu, správně vybrat čerpadlo a zajistit dostatečnou údržbu. Při správné instalaci může být domácí vodárna pro vás i pro vaši peněženku velmi výhodná.

Jak na efektivní čerpání vody

Jak na efektivní čerpání vody

Pro efektivní čerpání vody je nutné mít správně navrženou a funkční čerpací stanici s vhodnými čerpadly a příslušenstvím. Dále je důležité dbát na kvalitní úpravu vody a řídit spotřebu energie pomocí správného nastavení čerpadel. Pravidelná údržba a kontrola technického stavu zařízení jsou také klíčové pro bezproblémový chod čerpání vody.

Oběhové čerpadlo Grundfos poruchy

Oběhové čerpadlo Grundfos poruchy

Oběhové čerpadlo Grundfos je vysoce spolehlivý prvek v mnoha systémech. Nicméně, jako každý jiný prvek, práce čerpadla může být přerušena poruchou. V tomto článku se podíváme na obecné problémy s oběhovým čerpadlem Grundfos a jak je řešit.

Co znamená časté spínání domácí vodárny

Co znamená časté spínání domácí vodárny

Časté spínání domácí vodárny může být způsobeno různými faktory jako je například špatná kvalita vody, nedostatečná údržba či poruchy čerpadla. Doporučujeme provést důkladnou kontrolu vodočerpky a případně kontaktovat odborníka, který zajistí opravu či výměnu vadného zařízení.

Jak silné čerpadlo do jezírka

Jak silné čerpadlo do jezírka

Silné čerpadlo do jezírka je základem pro udržení vody v pohybu a pro zajištění potřebného množství kyslíku pro ryby a rostliny. Při výběru čerpadla je důležité brát v úvahu množství vody v jezírku a výšku, na kterou je třeba ji čerpat. Dále je třeba zohlednit hluk, spotřebu energie a údržbu.

Nejprodávanější produkty