Oblíbené produkty

Nejnovější články

Jakou hadici k ponornému čerpadlu

Jakou hadici k ponornému čerpadlu

Jakou hadici k ponornému čerpadlu použít závisí na několika faktorech jako jsou typ čerpadla, průměr sacího otvoru, délka potrubí a tlak, který bude hadice vystavena. Nejčastěji se používají hadice s průměrem 1,25 až 2 palce a délkou až 100 stop. Důležité je také zvolit hadici s dostatečnou pružností a odolností vůči poškození či křehnutí.

Co je dopravní výška čerpadla

Co je dopravní výška čerpadla

Dopravní výška čerpadla představuje maximální vzdálenost, na kterou může být tekutina čerpána pomocí čerpadla. Tato výška závisí na různých faktorech, jako jsou tlak a rozvod vody, a je důležitá při instalaci čerpadla v různých typech aplikací.

Jak zavěsit čerpadlo do studny

Jak zavěsit čerpadlo do studny

Jak správně zavěsit čerpadlo do studny? Nejdůležitějším faktorem je správná hloubka vrtu a výběr vhodného čerpadla. Po vybrání čerpadla je nutné zajistit kvalitní zavěšení, které bude zajišťovat stabilitu a zamezí vzniku nežádoucích vibrací.

Co je sací výška čerpadla

Co je sací výška čerpadla

Co je sací výška čerpadla a jak ji vypočítat? Jedná se o výšku, do které čerpadlo dokáže nasávat vodu. Tento parametr je důležitý při výběru čerpadla a závisí na mnoha faktorech, jako je vzdálenost mezi čerpadlem a vodou, tlak vody a účinnosti čerpadla. Vypočítat ji lze pomocí různých matematických vzorců a změřením potřebné výšky.

Co vědět o instalaci domácí vodárny

Co vědět o instalaci domácí vodárny

Instalace domácí vodárny není nijak složitá, avšak vyžaduje určitou znalost technických záležitostí. Je důležité správně zvolit typ vodárny, stanovit správnou hloubku vrtu, správně vybrat čerpadlo a zajistit dostatečnou údržbu. Při správné instalaci může být domácí vodárna pro vás i pro vaši peněženku velmi výhodná.

Zapojení oběhového čerpadla

Zapojení oběhového čerpadla

Zapojení oběhového čerpadla v domácím topení musí být provedeno správně, aby se dosáhlo optimálního výkonu a úspory energie. Čerpadlo se připojuje vždy na okruh s nižší tepelnou ztrátou, tj. na návratovou část topného systému. Je důležité také zohlednit směr proudu vody v okruhu a instalovat čerpadlo v takové pozici, aby nedocházelo k přerušování proudění.

Nejprodávanější produkty