Oblíbené produkty

Nejnovější články

Co znamená časté spínání domácí vodárny

Co znamená časté spínání domácí vodárny

Časté spínání domácí vodárny může být způsobeno různými faktory jako je například špatná kvalita vody, nedostatečná údržba či poruchy čerpadla. Doporučujeme provést důkladnou kontrolu vodočerpky a případně kontaktovat odborníka, který zajistí opravu či výměnu vadného zařízení.

Zapojení oběhového čerpadla

Zapojení oběhového čerpadla

Zapojení oběhového čerpadla v domácím topení musí být provedeno správně, aby se dosáhlo optimálního výkonu a úspory energie. Čerpadlo se připojuje vždy na okruh s nižší tepelnou ztrátou, tj. na návratovou část topného systému. Je důležité také zohlednit směr proudu vody v okruhu a instalovat čerpadlo v takové pozici, aby nedocházelo k přerušování proudění.

Jaké čerpadlo do retenční nádrže

Jaké čerpadlo do retenční nádrže

Jaké čerpadlo do retenční nádrže? To záleží na mnoha faktorech, jako je velikost nádrže, průtok odpadní vody a výška zdvihu. Důležité je vybrat takové čerpadlo, které bude schopné účinně pracovat a zajistí dostatečný proud vody pro nuance, které používají vodu ze zásobníku.

Jakou hadici k ponornému čerpadlu

Jakou hadici k ponornému čerpadlu

Jakou hadici k ponornému čerpadlu použít závisí na několika faktorech jako jsou typ čerpadla, průměr sacího otvoru, délka potrubí a tlak, který bude hadice vystavena. Nejčastěji se používají hadice s průměrem 1,25 až 2 palce a délkou až 100 stop. Důležité je také zvolit hadici s dostatečnou pružností a odolností vůči poškození či křehnutí.

Co je dopravní výška čerpadla

Co je dopravní výška čerpadla

Dopravní výška čerpadla představuje maximální vzdálenost, na kterou může být tekutina čerpána pomocí čerpadla. Tato výška závisí na různých faktorech, jako jsou tlak a rozvod vody, a je důležitá při instalaci čerpadla v různých typech aplikací.

Jak na efektivní čerpání vody

Jak na efektivní čerpání vody

Pro efektivní čerpání vody je nutné mít správně navrženou a funkční čerpací stanici s vhodnými čerpadly a příslušenstvím. Dále je důležité dbát na kvalitní úpravu vody a řídit spotřebu energie pomocí správného nastavení čerpadel. Pravidelná údržba a kontrola technického stavu zařízení jsou také klíčové pro bezproblémový chod čerpání vody.

Nejprodávanější produkty