Doporučené

N01028 - Pronájem 1+kk,34m2, Točitá
Byty / 1+kk / Praha / Točitá
    


 Aktuality

Aktuality

Jak se snížit rizika při pronájmu bytu Na co si dát pozor při pronájmu bytu Ceny nových bytů v Praze v příštích letech klesat spíše nebudou. Bez realitky není bez rizika. Ceny nových bytů v Praze dál strmě rostou, meziročně zdražily o 15 procent. Je pro vás vhodné a přínosné využít služby realitní kanceláře? Seznamte se s důvody, kdy a proč je dobré obracet se na odborníky v oboru. Prodej i pronájem bytu, potřebujete energetický štítek Řešíte bydlení? Parkovací místo je dnes nezbytné Změny v hypotečním financování „koupě“ družstevního bytu Prověřte možná rizika při koupi družstevního bytu

O nás

RK VolneReality.eu nabízí vysoce odborný realitní servis s individuálním přístupem ke každému klientovi. Naši zkušení realitní makléři poskytují profesionální služby s přátelským přístupem, abyste se u nás cítili příjemně, jako doma. Obchodní značka VolneReality.eu představuje synonymum pro rychlé vyřízení Vašeho požadavku s maximální spokojeností a lidským přístupem. Vaše přání v oblasti prodeje a pronájmu nemovitosti splníme do posledního puntíku. Prodáváme a pronajímáme byty, chaty, chalupy, rodinné domy, komerční objekty a pozemky. Samozřejmostí je komplexní realitní servis a bezproblémové financování. Jsme řádným členem Asociace realitních kanceláří ČR, při řešení zakázek spolupracujeme se 160 certifikovanými realitními makléři - členy Asociace realitních kanceláří.

Online poradna - odpovědi


Co má dělat vlastník bytu, kterému nebyl předán průkaz energetické náročnosti od společenství vlastníků budovy?

Otázka: Co má dělat vlastník bytu, kterému nebyl předán průkaz energetické náročnosti od společenství vlastníků budovy? (J. Švihlík)
Odpověď: Vážený pane Švihlíku,
Vlastník bytu musí o tento průkaz písemně zažádat. Pokud průkaz nedostane, může jej nahradit přehledem vyúčtováním dodávek elektřiny, plynu a tepelné energie za poslední 3 roky.
Jana Solarová

Je výhodné si pořídit byt na investici?

Otázka: Je výhodné si pořídit byt na investici? (Josef K.)
Odpověď: Vážený pane Josefe,
v současné době je velmi výhodné investovat do nemovitostí. Současně by bylo dobré si ujasnit, jaký byt chce koupit, za jakou cenu a komu hodláte byt pronajímat. Jaké jsou předpokládané výnosy nájemného, s jakými opravami a vedlejšími náklady musíte počítat. Jinak se snadno stane, že investice dopadne jinak, než jste si představoval. Nezapomeňte pečlivě vybírat lokalitu – samozřejmě i v návaznosti na její co nejméně komplikované dopravní napojení na centrum města. Parametry bytů pořizovaných za účelem pronájmu se totiž od těch, které hledáme pro sebe, přece jenom liší. Koupi bytů na investici považujeme v současnosti za velmi výhodnou.
Jana Solarová

Chystám se prodat byt v centru Prahy.

Otázka: Vážená realitní kanceláři, vím, že můj dotaz možná hodíte do koše, ale přesto bych se potřebovala poradit s někým zkušeným. Chystám se prodat byt v centru Prahy.
Nechci udělat chybu, a proto vám píši. Nevím, jak stanovit cenu u bytu 2+1, 65m2, ve 2. patře cihlového domu. Vím, že je to možná klišé, ale chci zkusit byt prodat sama bez realitky. Můžete mi prosím nějak poradit?
Předem děkuji,  Alena Jaklová
Odpověď: Vážená paní Jaklová, Nejste první ani poslední, která nevěří realitním kancelářím, proto Vám to nemám za zlé. V průběhu prodeje poznáte, že tento proces prodeje je složitý a má mnoho zásad. Jednou z nich je správně stanovit cenu. Nasadit cenu příliš vysoko může být stejně nákladné jako nasadit ji příliš nízko. Ceny nemovitostí určují změny v tržním prostředí, nikoliv Vaše citové vazby, nebo Vámi pociťovaná hodnota Vaší nemovitosti. Abyste pro svůj byt dokázala stanovit reálnou cenu, objektivně srovnejte hodnotu, vlastnosti a podmínky všech podobných nemovitostí ve Vašem okolí  a všech podobných nemovitostí, které se v poslední době prodaly. Také je nezbytné se seznámit s podmínkami každého možného prodeje. Na dnešním trhu jsou smluvní podmínky často stejně důležité jako cena.
Můžete také využít naší služby Odhad on-line, kde se dozvíte, jak to vychází nám.
Pečlivě si rozpočítejte náklady na prodej a připravte si výkaz čistých výnosů, abyste získala nejlepší odhad toho, co budete muset ze zisku z prodeje bytu odečíst. Tuto analýzu vstupních nákladů by mohli požadovat také potenciální kupující. V případě jakýchkoliv dotazů můžete pak kontaktovat naši  realitní kancelář.
Jana Solarová

On-line realitní porada, zodpovíme Vám rádi jakýkoliv dotaz.